Droger schoonmaken. Onderhoud en reinigen: Alles wat u moet weten

Als trotse eigenaar van een droger, wilt u er zeker van zijn dat deze in topconditie blijft. Om de levensduur van uw droger te verlengen en brandgevaar te verminderen, is regelmatig onderhoud en reiniging vereist. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over het schoonmaken, onderhoud en reinigen van uw droger.

Droger schoonmaken. Onderhoud en reinigen: Alles wat u moet weten


Waarom is onderhoud en reinigen belangrijk?

Het is verbazingwekkend hoeveel vuil en pluizen zich opstapelen in uw droger na elke cyclus. Als u deze ophoping negeert, kan dit resulteren in inefficiëntie of zelfs brand. Meer dan 15.000 structurele branden per jaar worden veroorzaakt door onjuiste drogerreiniging. Het is dus absoluut noodzakelijk om uw droger regelmatig schoon te maken om uzelf en uw woning veilig te houden.

Hoe vaak moet u uw droger reinigen?

Over het algemeen wordt aanbevolen uw droger minstens één keer per jaar schoon te maken. Dit geldt ook voor de luchtkanalen en afvoerleidingen die naar buiten lopen. Echter, als u vaker dan gemiddeld uw droger gebruikt, bijvoorbeeld als u een groot gezin heeft of veel sportkleding droogt, dan is het raadzaam om uw droger vaker te reinigen.

Meeste brand in huis door droger. Zo gebruikt u uw droger veilig!


Welke gereedschap heeft u nodig voor reiniging?

Voor een grondige reiniging van uw droger, heeft u de volgende gereedschappen nodig: een stofzuiger, een lange borstel, een schroevendraaier en microfiberdoekjes. U kunt ook drogereinigingskits vinden bij uw lokale leverancier of online.

Hoe moet u uw droger schoonmaken?

1. Haal eerst de pluizenfilter uit de droger en verwijder alle pluizen.

2. Gebruik vervolgens de langwerpige borstel om eventueel achtergebleven pluizen in de opening van de filter te verwijderen.

3. Maak de binnenkant van de droger schoon met een microfiberdoekje om eventuele resterende pluizen te verwijderen.

4. Reinig de luchttoevoeropening en afvoerleidingen naar buiten met behulp van de stofzuiger en een lange borstel.

Controleer tot slot de bodem van de droger op eventuele pluizen en verwijder deze.

Onderhoudstips

Om ervoor te zorgen dat uw droger niet alleen schoon blijft, maar ook maximaal functioneert, zijn hier enkele onderhoudstips:

- Reinig de pluizenfilter na elke cyclus

- Zet de droger op een vlakke ondergrond

- Voorkom overbelading van uw droger

- Laat uw droger niet zonder toezicht draaien

Door deze tips toe te passen, verlengt u niet alleen de levensduur van uw droger, maar vermindert u ook het risico op brand.

Met deze tips weet u nu alles wat u moet weten over het schoonmaken, onderhoud en reinigen van uw droger. Neem geen risico's als het gaat om de veiligheid van uzelf en uw woning. Wees proactief in het onderhoud van uw droger en geniet nog jaren van een probleemloos droogproces.

1-36 of 124