Waarom een Asko droger kopen?

Artikel geplaatst op: 02-11-2014
Asko heeft een breed assortiment wasdrogers welke allemaal uitgevoerd zijn met het ButterFly droogsysteem. Dit unieke systeem biedt - in combinatie met een laag verbruik en unieke features - een onderscheidend apparaat ten opzichte van andere merken. Maar wat houdt dit nu precies in? En wat maakt een Asko droger dan tot een betere optie?

Asko droger met unieke ButterFly techniek
Asko droger met unieke ButterFly techniek


De ASKO manierDe andere manier
Roestvrij stalen trommelVerzinkt stalen trommel
Butterfly™ - Non-stop drogenOm-en-om drogen
Trommel is op drie punten gelagerdTrommel is op één punt gelagerd
Makkelijk te reinigingen ventilator (uitneembaar)Lastig te reinigen ventilator
Dubbel pluizenfilterEnkel pluizenfilter


Roestvrij stalen trommel

Omdat kwaliteit begint bij de gebruikte materialen kiest Asko bewust voor een roestvrij stalen trommel. Want hoe u het ook bekijkt: vroeg of laat gaat verzinkt staal roesten. En dat zal u met een echt rvs trommel niet gebeuren.

Alle Asko drogers zijn uitgevoerd met een roestvrij stalen trommel
Alle Asko drogers zijn uitgevoerd met een roestvrij stalen trommel


ButterFly

Bijna alle drogers draaien vier minpunten de ene kant en vervolgens één minuut de ander kant op. Deze laatste minuut is nodig om het wasgoed los te schudden en her te verdelen. Het wasgoed aan de binnenzijde moet namelijk ook droog worden en het droogproces aan de buitenzijde van de trommel verloopt veel sneller. Vandaar deze laatste minuut waarbij het wasgoed losgeschud wordt.

Bij een Asko droger heeft u het Butterfly systeem. Door speciale wasgoedmeenemers wordt het wasgoed herverdeeld. Hierdoor kan de trommel continue één kant opdraaien en hoeft dus niet steeds afgeremd te worden en weer opgang gebracht te worden. Naast de besparing van energie zorgt het Butterfly systeem zodoende voor veel minder slijtage aan de snaar en motor.

Dankzij het unieke ButterFly droogsysteem met wasmeeneem ribben draait deze droger non-stop dezelfde kant op
Dankzij het unieke ButterFly droogsysteem met wasmeeneem ribben draait deze droger non-stop dezelfde kant op


Trommel op drie punten gelagerd

Om de levensduur van de Asko droger te verlengen is bewust gekozen voor een driepunts lagering. Hierdoor wordt niet alleen de levensduur verlengt, maar wordt eveneens de stabiliteit en nauwkeurigheid van de droger verhoogd. Juist deze details zorgen ervoor dat een Asko droger ook na honderduizenden omwentelingen nog steeds dat doet waar u de droger voor heeft aangeschaft: het verzorgen van een perfect droogresultaat.

Uitneembare ventilator

De ventilator in de wasdroger dient schoon en pluisvrij te zijn. Alleen op die manier kunnen nauwkeurige programmatijden, een lange levensduur en een laag energieverbruik behaald worden. Daarnaast zal de droger minder geluid geven en ene beter droogresultaat behalen.

Bij een Asko droger kunt u de ventilator er zelf op eenvoudige wijze uithalen. Zo kunt u eens per jaar een soort 'groot onderhoud' aan uw wasdroger verrichtten en deze weer helemaal APK maken. Juist in deze details ontdekt u de kwaliteit en het gebruikersgemak van een Asko droger.

Dubbel pluizenfilter

Voor een optimaal droogresultaat dienen pluizen bij uw wasgoed vandaan te blijven. Hiermee behoudt u een goede luchtcirculatie en voorkomt u een hoger energieverbruik. Daarnaast is het prettig voor mensen welke last hebben van allergieën bij pluisvorming op het wasgoed.

Het gepatenteerde dubbele pluizenfilter voorkomt dat pluizen bij uw wasgoed komen
Het gepatenteerde dubbele pluizenfilter voorkomt dat pluizen bij uw wasgoed komen


Bron: Asko Nederland

7 artikel(en)