1-36 of 42

1-36 of 42

Half geïntegreerde vaatwasser

Een half geïntegreerde vaatwasser is voorzien van een bedieningspaneel aan de voorzijde. Dit bedieningspaneel is rond de 10 tot 15 cm hoog en veelal uitgevoerd in het roestvrijstaal, maar kan bij een aantal modellen ook in het wit of zwart geleverd worden. Deze vaatwasser is leverbaar in 45 of 60 breed en is voorzien van een overzichtelijke bediening.

Inbouwen

Het monteren van een half geïntegreerde afwasmachine is niet lastiger dan een volledig geïntegreerde uitvoering. Het verschil tussen beide is de montage van het keukenpaneel: bij de half geïntegreerde vaatwasser dient deze onder het bedieningspaneel geplaatst te worden, terwijl bij een volledig geïntegreerde een volledig keukenpaneel geplaatst moet worden. Voor montage van het keukenpaneel dienen allereerst de aan-, afvoer en elektra aangesloten te worden waarna de vaatwasser in de nis geschoven kan worden. Vervolgens dient de vaatwasser op hoogte gebracht te worden zodat deze strak onder het aanrecht zit. Na het afstellen, monteren van de deur en het vastzetten van de vaatwasser onder het aanrechtblad kan de plint van de keuken er weer voor geschoven worden.

Verschillende afmetingen

Deze inbouw vaatwasser met bedieningspaneel is in verschillende maten verkrijgbaar. Naast de twee breedtematen van 45 of 60 cm (waarbij 60 cm breedte veruit de meest verkocht is), kan een half geintegreerd model ook in hoogte verschillen. Voor de standaard keuken is een normaal model welke in een nishoogte van 82 tot 86 cm. geplaatst kan worden. Er is echter ook een hoog model vaatwasser welke in keukens van 86 tot 92 centimeter hoogte geplaatst kan worden. Dit type vaatwasser beschikt over een hogere binnenruimte waardoor u eenvoudig grote onderborden in de onderkorf en hoge wijnglazen in de bovenkorf kunt plaatsen.

De voordelen van half geïntegreerde vaatwassers

Ten opzichte van een volledig geintegreerde uitvoering heeft een vaatwasser met een bedieningspaneel in het zicht een aantal belangrijke voordelen. Zo is het instellen gemakkelijker en overzichtelijker en heeft u tijdens het programma zicht op de ingestelde functies en de resterende looptijd. Tevens kan het roestvrijstalen bedieningspaneel corresponderen met andere details in uw keuken en zodoende op fraaie wijze aansluiten in het totaalplaatje.