Siemens WQ45B2A5NL droger warmtepomp met 9 kg. vulgewicht

Nieuw: Betaal in 3 termijnen met KLARNA
Gratis bezorging in Nederland
Oude apparaat meegenomen

Meer opties

Nieuw: Betaal in 3 termijnen met KLARNA
Gratis bezorging in Nederland
Oude apparaat meegenomen

Beschrijving WQ45B2A5NL

Lees verder

De Siemens WQ45B2A5NL is een warmtepompdroger uitgevoerd met een trommelinhoud van 9 kg en een zeer zuinig energieklasse A+++ label.De draairichting van de deur van de wasdroger is rechts (verwisselbaar). Deze warmtepompdroger beschikt verder over praktische trommelverlichting , uitgestelde starttijd en weergave van de resterende looptijd.

Met de Siemens WQ45B2A5NL warmtepompdroger bespaart u energie ten opzichte van een normale droger. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Daarnaast kan - door de lage aansluitwaarde - een warmtepompdroger tegelijkertijd met de wasmachine op dezelfde groep draaien. De intelligente droger voor snel en zorgvuldig drogen met zuinig A+++ label, smartFinish en intelligent dry via Home Connect. br />
Belangrijkste kenmerken op een rij:
- Bediening op afstand: stuur je wasmachine en droger aan vanaf je telefoon.
- Voice control: Je droger doet precies wat je zegt.
- Home Connect: gebruik Home Connect voor de bediening van je droger, waar je ook bent.
- selfCleaning condensor: Verwijdert pluizen en bespaart je tijd en moeite.
- Remote Monitoring: beheer je droger waar je ook bent via de Home Connect app.

speedPack - Droogt meer was in minder tijd
Waarom wachten op wasgoed? Je droger met speedPack droogt gegarandeerd snel op elk programma.

autoDry - Veilig en zorgvuldig drogen
Slimme sensoren observeren en controleren je wasgoed zodat de lading gelijkmatig en mild gedroogd wordt. Temperatuursensoren voorkomen oververhitting en vochtsensoren meten de vochtigheid om te voorkomen dat je was te lang in de droger zit. Zo wordt je wasgoed mild en zorgvuldig gedroogd — met minder energieverbruik en minder strijktijd tot gevolg.

Outdoor - Mild drogen van buitenkleding
Buitentextiel moet voorzichtig worden behandeld, vooral tijdens het drogen. Gelijmde naden, membraancoatings en waterafstotende stoffen zijn bijzonder warmtegevoelig. Het outdoorprogramma handhaaft een lage constante temperatuur en de vochtigheid wordt constant gemeten, zodat je textiel perfect wordt gedroogd.

super 40 - Snel en mild drogen van kleine ladingen
Het super 40-programma droogt voorzichtig kleine ladingen (1 kg) wasgoed in slechts 40 minuten, terwijl het vochtgehalte tijdens het droogproces voortdurend wordt gemeten. Dit is ideaal voor synthetische vezels, licht katoen of gemengde stoffen (niet-gevoelig textiel). In combinatie met het super 15' wasprogramma kun je in minder dan een uur een fris gewassen outfit hebben.

softDry trommelsysteem - Zacht en mild drogen
Het softDry-trommelsysteem beschermt je kwetsbare kleding. De contante luchtstroom en golfvormige schoepen zorgen voor gelijkmatige verspreiding van warme lucht. De structuur van de trommel laat het wasgoed als het ware op een luchtkussen drijven.

selfCleaning condensor - Verwijdert pluizen automatisch
De selfCleaning condensor houdt je machine energiezuinig door pluis uit het apparaat te verwijderen. Het enige dat je hoeft te doen is het filter legen als het vol is.

EEC A+++ - Onze meest energiezuinige droger
Als je bewust om wilt gaan met jouw energieverbruik, is een droger met energielabel A+++ een goede keuze. Door onze warmtepomptechnologie die efficiënt omgaat met energie, wordt dit energielabel behaald. Zo weet je zeker dat je een duurzame keuze maakt. Zonder compromissen. Je kunt vertrouwen op onze Siemens energielabel A+++ drogers voor efficiënte en uitstekende droogresultaten onder alle omstandigheden.

Halve belading - Ook halve beladingen efficiënt drogen
Optimaliseer de duur van kleinere ladingen met een nauwkeurige schatting van het gekozen programma.

intelligentDry - Intelligent drogen dat te lang drogen en krimpen voorkomt
Te lang drogen en krimpen behoren nu officieel tot het verleden. Via de Home Connect-app kan je wasmachine namelijk praten met je droger. Zo geeft hij de hoeveelheid wasgoed, de stoffensoort en het resterende vochtgehalte door. De droger hoeft nu dus alleen nog maar zijn programma aan te passen aan de informatie die hij van de wasmachine ontvangt.

Variabele draairichting - Geen grote stukken wasgoed meer in de knoop
Bij gewone programma's draait de trommel in één richting waardoor grote items met elkaar in de knoop kunnen raken. Met het programma voor beddengoed is dit verleden tijd. De draairichting van de trommel wisselt en voorkomt zo dat bijvoorbeeld dekbedovertrekken ander wasgoed 'opeten'. Voor ladingen tot 3,5 kg kun je het automatisch als eindprogramma selecteren.

Trommelverlichting - Optimaal zicht op de was dankzij heldere trommelverlichting
De ledverlichting in de droogtrommel gaat aan zodra je de deur opent of sluit, maar ook als het droogprogramma start. De verlichting gaat weer automatisch uit om energie te besparen.

Home Connect - Bedien je droger op afstand
Technologie gaat voortdurend vooruit. Onze apparaten worden steeds slimmer en kunnen beter met elkaar communiceren. Op Siemens huishoudelijke apparaten met wifi en Home Connect vindt deze ontwikkeling zijn weg naar je huis. De samsnwerking van slimme apparaten, intelligente software en een intuïtieve app biedt veel verschillende mogelijkheden. Terwijl sommige je werk uit handen nemen en andere volledig nieuwe mogelijkheden bieden, maken ze allemaal het dagelijks leven efficiënter en comfortabeler dan ooit tevoren.

Remote Monitoring - Houd je droger in de gaten met je smartphone
Met Home Connect heb je met één klik alles onder controle. Controleer de instellingen van je droger en krijg pushberichten als het programma klaar is.

Eenvoudige installatie - Eenvoudige installatie
Je hoeft geen expert te zijn om je apparaat als een professional te installeren. De Home Connect-app helpt je de fabrieksinstellingen aan te passen, zodat je altijd het maximale uit je apparaat haalt.

Voice control - Gebruik je stem om je droger te bedienen
Dankzij onze samenwerking met Amazon Alexa en Google Assistent, kun je je wasdroger nu ook met je stem bedienen. Controleer of de benodigde Home Connect-functie in de Alexa-app of voor de Google Assistent beschikbaar is in je land en taal. Activeer de functie om een verbinding te maken tussen Alexa en je apparaat. Eenmaal aangesloten beschik je over een hele reeks spraakopdrachten voor je wasdroger.

directTouch Plus - Elegant ontworpen voor intuïtieve bediening
Strak, elegant en toch intuïtief? Het grote directTouch Plus led-display biedt dit allemaal. Het naadloze en glanzende zwarte bedieningspaneel is ontworpen om de bediening van de wasmachine moeiteloos te laten verlopen. De touch display-elementen zijn ergonomisch geplaatst en lichten op wanneer de machine is ingeschakeld. Dankzij het grote display en de duidelijke gebruikersinterface kun je snel en moeiteloos het juiste programma selecteren en instellen. Voor intuïtieve en gebruiksvriendelijke bediening.

easyStart
Dat je veel opties en programma’s hebt, betekent niet dat het moeilijk wordt om je was te doen. Met de easyStart-functie vind je in de Home Connect-app in enkele seconden precies het juiste droogprogramma.

Extra snel 40' - Bespaar tijd met het snelle droogprogramma
Het programma Extra snel 40' droogt kleine ladingen (1 kg) wasgoed in slechts 40 minuten, terwijl het vochtgehalte in het wasgoed tijdens het droogproces voortdurend wordt gemeten. Dit programma is ideaal voor het drogen van synthetische vezels, licht katoen of gemengde weefsels (volg altijd het waslabel). Bij gebruik in combinatie met het super 15' wasprogramma heb je in minder dan een uur een frisgewassen outfit.

Bediening op afstand - Het wasgoed is klaar wanneer het jou uitkomt met bediening op afstand
Met de Home Connect app stuur je moeiteloos de machine aan vanaf je telefoon of tablet. Stel het gewenste programma in en druk op de startknop, waar en wanneer je maar wilt. Zo is de was altijd precies klaar wanneer het jou uitkomt.

Verwisselbaar deurscharnier - Open de drogerdeur in de richting die jij wilt
Pas je droger aan je ruimte aan. Dankzij het verwisselbare deurscharnier kun je de deuropening flexibel aanpassen naar de gewenste kant: links of rechts. Plaats je droger waar je maar wilt, naast je wasmachine of erbovenop, zonder enige beperking.

Verbonden apparaten - Verbind je apparaten voor naadloze integratie
Wist je dat je apparaten naadloos kunt integreren in je woning? Maak verschillende 'triggers' voor onderling verbonden apparaten. Laat bijvoorbeeld de slimme lamp in de woonkamer knipperen als de wasmachine klaar is. De mogelijkheden zijn eindeloos, dankzij partnerships met IFTTT, iHaus en Magenta Smart Home. Je hoeft alleen maar te ontdekken en te genieten.

smartFinish - Minder kreukels voor minder strijkwerk
Het smartFinish-programma gebruikt milde stoom om kreukels te verminderen zodat je minder hoeft te strijken. Zelfs flink gekreukte overhemden en blouses worden netjes gladgestreken. Dat is een nog eens een helpende hand.

Info van fabrikant

Siemens merk informatie Siemens WQ45B2A5NL droger
WQ45B2A5NL, Warmtepompdroger


Prestaties en verbruik:
- Energie-efficiëntieklasse¹: A+++
- Energieverbruik²: 193 kWh
- Capaciteit: 1 - 9 kg
- Programmaduur³: 195 min
- Condensatie efficiëntie⁵: 88 %
- Condensatie efficiëntieklasse⁴: B
- Geluidsniveau: 61 dB (A) re 1 pW

Programma's
- Standaard programma: Katoen, Kreukherstellend
- smartFinish
- Bedlinnen programma: voorkomt het in de war raken van grote stukken wasgoed door de in beide richtingen draaiende trommel.
- Speciale programma's: Katoen, Blouses/overhemden, Katoen Eco, Lingerie, Handdoeken, Mix, Outdoor, Extra snel 40', Kreukherstellend, Warm tijdprogramma
- Programma's via app: Wol, Tijdprogramma koud

Opties
- Home Connect: Remote Monitoring and Control, Energy Management, Remote Diagnostics, IntelligentDry, extra programma's via download. Houd je apparaat altijd up-to-date met firmware updates.
- Anti-kreukfase 120 min na programma-einde
- Half Load optie: bij een kleine belading wordt de droogtijd verkort.
- TouchControl tiptoetsen: Iron dry, Cupboard dry, Cupboard dry+, eindtijduitstel, Antikreuk, myFavorite, Aan/uit-knop, bediening op afstand, Voorzichtig, Start / Reload / Pause, 24 u eindtijduitstel

Comfort / Zekerheid:
- Zelfreinigende condensor: nooit meer schoonmaken en behoud van energieklasse
- iQdrive koolborstelloze motor voor extra stilte, zuinigheid en levensduur
- intelligentDry: perfect droogprogramma aangepast op laatste wascyclus
- autoDry: voorkomt dat wasgoed krimpt tijdens het drogen
- Verlichte programmaknop met aan/uit toets
- directTouch Plus: gekanteld display met elegant design en intuïtieve bediening
- Grote RVS, SoftDry trommel, wasgoedmeenemers met Soft-design
- Beladingsadvies
- Verbruiksindicator: telt aantal gedraaide programma's
- antiVibration design: meer stabiliteit en stilte
- Korf: Nee
- Trommelverlichting: LED
- Kinderbeveiliging op de deur
- Signaal bij einde programma
- Metalen deursluiting
- Deuraanslag: rechts, Draaideur wisselbaar
- Inclusief condenswaterafvoersysteem
- Kleur deur: black-chrome, black
- Warmtepomptechnologie met milieuvriendelijk koelmiddel R290
- Bijvulindicatie

Technische specificaties:
- Onderbouwbaar onder 85 cm nishoogte
- Afmeting apparaat (H x B): 84.2 cm x 59.8 cm
- Diepte apparaat: 61.3 cm
- Diepte apparaat incl. deur: 66.5 cm
- Diepte apparaat met geopende deur: 110.5 cm

Programma overzicht:
- Aanvullende programma's

Extra functies:
- Blousen / overhemden
- Extra snel 40'
- Handdoeken

Hygiëne
- Katoen
- Katoen Eco
- Kreukherstellend
- Lakens
- Lingerie
- Mix
- Outdoor
- Refresh-program for wrinkle reduction and easy ironing
- Tijdprogr. warm

Specificaties

Type
Warmtepomp
Vulgewicht trommel
9 kg.
Geluidssignaal bij einde programma
Merk
Siemens
Soort
droger
Kleur
Wit
Kenmerken droger
Binnenverlichting trommel, Zelfreinigende condensor, Home Connect
Trommelverlichting
Uitgestelde starttijd
Weergave resttijd indicatie
Energieklasse
Energieklasse A+++
Energieverbruik
Aller zuinigste A+++ label
Wolprogramma
Anti-kreukfase
Draairichting deur
Rechtsdraaiend, om te zetten naar linksdraaiend
Optie condenswater via afvoer
Plaatsing op wasmachine mogelijk
Geluidsniveau (db)
61,00
Installatie
Sluit het elektra aan op een standaard geaard stopcontact. Door het lage verbruik van een warmtepompdroger mag dit op dezelfde groep als de wasmachine en kunnen beide tegelijkertijd draaien. LET OP: na plaatsing 4 uur wachten voor te gebruiken !
Buitenmaten ( h x b x d )
842 x 598 x 613 mm.

Garantie

SIEMENS Nederland geeft standaard 2 jaar garantie op de SIEMENS droger warmtepomp WQ45B2A5NL. Zowel voorrijkosten, arbeidsloon als eventueel benodigde onderdelen vallen hieronder.

Wat valt er niet onder deze garantie?
Storingen voortkomend uit gebruikersfouten en kunststof onderdelen vallen niet onder de garantie.

Wat te doen bij een storing?
Als u een storing heeft kunt u het beste contact met ons opnemen per mail info@deschouwwitgoed.nl of telefonisch op nummer (035) 69 18115. Aangezien De Schouw Witgoed beschikt over een eigen service dienst hebben wij de nodige ervaring en zullen wij dan ook allereerst proberen u - indien mogelijk - telefonisch te helpen. Mocht dit niet lukken dan zullen wij contact opnemen met de service dienst van SIEMENS Nederland en uw storing bespreken.U zult vervolgens gebeld worden voor het maken van een afspraak voor bezoek van de monteur. Of - indien de storing eenvoudig zelf te verhelpen is - zult u gebeld worden om uit te leggen welke stappen u zelf kunt ondernemen.

Online een servicebezoek aanvragen
Siemens biedt eveneens de mogelijkheid om online een service bezoek aan te vragen en hierbij direct een afspraak met de monteur te maken. Bezoek Siemens Service pagina
5 jaar garantie op Siemens extraKlasse apparaten
De exclusieve Siemens extraKlasse-lijn bestaat 30 jaar! Daarom krijgt u nu 3 jaar extra garantie op je extraKlasse apparatuur. Dat is 3 jaar bovenop de 2 jaar fabrieksgarantie. Zo kun je in totaal 5 jaar zorgeloos genieten van je Siemens extraKlasse apparatuur. Deze actie loopt tot 30 september 2024 en is alleen geldig na registratie via onderstaande link: Registreer voor SIEMENS 5 jaar garantie op extraKlasse
Optioneel: Vijf jaar garantie bij aanschaf van 4 of meer SIEMENS inbouw apparaten
Koop u vier of meer SIEMENS inbouwapparaten tegelijkertijd dan ontvangt u vijf jaar lang geen materiaalkosten. En vijf jaar lang geen arbeidsloon. In het derde tot en met het vijfde jaar vergoedt u alleen de voorrijkosten als u een beroep moet doen op deze garantie.

Wilt u gebruik maken van deze regeling? Dan hoeft u alleen uw aankoop te registreren op https://www.siemens-home.bsh-group.com/nl/. Na registratie ontvangt u enige tijd later een garantiecertificaat in een handige bewaarmap van SIEMENS.

Reviews (0)

Loading...
Wacht a.u.b...

Er zijn nog geen reviews over dit product

Alternatieven

Best verkocht in klasse

 • AEG TR979M8CS

  Verwacht 19-06-2024
  (4)
  Warmtepomp
  9 kg.
  Uitgestelde starttijd droger
  Aller zuinigste A+++ label

Ander merk of kleur

 • Bosch WQG245D7NL

  Verwacht 26-06-2024
  Warmtepomp
  9 kg.
  Uitgestelde starttijd droger
  Aller zuinigste A+++ label
 • Bosch WQG235D2NL

  Verwacht 05-07-2024
  Warmtepomp
  8 kg.
  Uitgestelde starttijd droger
  Aller zuinigste A+++ label
 • AEG TR979M8CS

  Verwacht 19-06-2024
  (4)
  Warmtepomp
  9 kg.
  Uitgestelde starttijd droger
  Aller zuinigste A+++ label

Huidig product

 • Siemens WQ45B2A5NL

  Verwacht 10-07-2024
  Warmtepomp
  9 kg.
  Uitgestelde starttijd droger
  Aller zuinigste A+++ label

Maattekening


Tip: Klik op maattekening voor vergroting

Product vragen (0)

Er zijn nog geen vragen gesteld over dit product.

Stel uw eigen vraag

Overtuigd?Wat klanten over ons zeggen...

 • Beoordeling klanten op Trustpilot Wij hebben hier een nieuw fornuis…

  1 april 2024
  N. Fruijtier


  Wij hebben hier een nieuw fornuis gekocht. De adviseur was niet alleen vriendelijk en behulpzaam maar ook deskundig, hij wist goed waar hij het over had, iets wat bij de grotere zaken nogal eens tegenvalt. Vlotte levering (alles op voorraad) en montage. Wij zijn zeer tevreden over de service van de Schouw
  Lees op trustpilot.nl
 • Beoordeling klanten op Trustpilot Topp service!

  22 maart 2024
  Kornelis Bos


  Al eerder meerdere apperaten bij De Schouw Witgoed besteld en was / ben zeer tevreden.

  Nogmaals vriendelijke dank voor de bezorging in Groningen en een compliment voor de bezorger uiterst vriendelijk en een prima uitleg.
  Lees op trustpilot.nl
 • Beoordeling klanten op Trustpilot Oldskool advies, beleving en service!

  20 maart 2024
  Klant


  We waren op zoek naar een goede oven voor een leuke prijs. Dat is goed gelukt. In de winkel werden we goed geïnformeerd door vriendelijk personeel. Binnen een week werd de oven thuis afgeleverd. Daar kan, wat ons betreft, geen online winkel tegenop.
  Lees op trustpilot.nl