Wat doen de stoomprogramma's bij de Samsung Quick Drive wasmachines?

Artikel geplaatst op: 04-04-2018
De nieuwe QuickDrive wasmachines beschikken over een stoomprogramma. Dit kan een waardevolle toevoeging zijn op verschillende momenten in het wasproces. Maar wat is concreet de meerwaarde van deze functie op de Samsung wasmachines? En werkt deze stoomfunctie ook echt in de praktijk? Om op deze vragen een antwoord te krijgen liet Samsung een monteur de machines en daarbij specifiek de programma's met stoomfunctie testen.

De insteek van de test was een vergelijk te maken van de mogelijkheden die de stoomfunctie biedt bij deze machines ten opzichte van andere vergelijkbare merken in de markt zoals AEG. Bij Samsung blijkt dit in 1.30 uur te kunnen, terwijl andere merken hier bijna 3 uur over doen.Mogelijkheden stoomprogramma

Op de luxe modellen met QuickDrive zit een hygiënisch stoomprogramma bedoeld voor alles wat niet delicaat is. De water temperatuur kan alleen op 60 ( temp is dus niet in te stellen ) Dit programma kan gebruikt worden als anti-allergie programma en is dus niet geschikt voor delicate was.

Daarnaast heb je het beddengoed programma. Bij dit programma kun je wel de verschillende temperaturen aangeven (20, 30 en 40 programma). Omdat je de watertemperatuur in kan stellen is dit programma ook te gebruiken voor overhemden, poloshirts etc. die je eerst op lage temperatuur wil wassen en daarna nog wil stomen.

De wasmachines draaien eerst een “normaal” was programma met water, daarna wordt het stoom gedeelte gestart. Bij beide programma's is het mogelijk om het anti-kreuk programma activeren waardoor deze minder kreuken het draaien van de programma. Dit is het aparte knopje welke via het t-shirt symbool (rechts op het display) wordt weergegeven.

Resultaat

Het resultaat van de verschillende programma's die gedraaid zijn was heel goed. Het stomen gebeurd op 100 graden en het eindresultaat was zeer goed. Het stoomgedeelte is altijd op 100 graden en zorgt ervoor dat ook de hardnekkige vlekken verdwijnen. De monteur stelde vast dat het wasgoed volledig schoon wasgoed en strijkklaar.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.