4 voordelen van Samsung QuickDrive wasmachines

Artikel geplaatst op: 01-06-2018
Ontdek de voordelen van de nieuwe Samsung QuickDrive wasautomaten
Na de ontwikkeling van EcoBubble en AddWash heeft Samsung wederom een zeer interessante meerwaarde aan haar wasmachines toegevoegd: de QuickDrive serie. Een zeer praktische functie waarbij de wastijd aanzienlijk verkort kan worden, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Zo kan 5 kg. wasgoed met het unieke SuperSpeed programma in slechts 39 minuten volledig schoon gewassen worden.

Naast de snelheid biedt deze serie nog meer interessante voordelen. In dit artikel vindt u het overzicht met uitleg over de meerwaarde van deze nieuwe serie Samsung wasmachines.


De voordelen van QuickDrive onder verdeeld in 4 thema's:
Wat is QuickDrive?

QuickDrive is een unieke techniek welke het mogelijk maakt om in de helft van de normale tijd (vergeleken met de standaard Samsung wasmachines) de was te doen. Zo kan met de speciale SuperSpeed functie in slechts 39 minuten 5 kg. wasgoed gewassen worden. Deze techniek is ontwikkeld door Samsung en bevindt zich op de nieuwe topklasse wasautomaten.50% snellere wastijd is één van de belangrijkste voordelen van QuickDrive

Tijdsbesparing

- Hoe vaak per week wast u?
- Hoeveel tijd bent u per week kwijt aan het wassen?


Heeft u daar wel eens over nagedacht. Deze vraag is het uitgangspunt van de ontwikkeling van de nieuwe Samsung wasmachines met QuickDrive. Deze serie wasmachines heeft een wastijd welke 50% sneller is dan een normaal programma. En met de superspeed feature wast u 5 kg. wasgoed in slecht 39 minuten ! Er is geen enkel ander merk die dit kan evenaren !
Uitleg van de werking van het QuickDrive systeem


Hoe komt deze tijdsbesparing tot stand?
De wasmachine is uitgerust met een Q-Drum™. Deze Q-Drum bestaat uit een hoofdtrommel en een losse achterplaat, die onafhankelijk van elkaar bewegen. De samenwerkende bewegingen van de trommel en de achterplaat zorgen ervoor dat kleding dynamisch - en dus sneller - wordt gewassen.

Bespaar energie
Naast tijd bespaart u ook energie. De QuickDrive wasautomaten beschikken over het energielabel A+++-40% en het topmodel, de WW8800, zelfs A+++-50%.

Dankzij de nieuwe werking van de trommel en de achterplaat is de was sneller klaar en verbruikt de machine tot 20% minder energie. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de standaard Samsung wasmachines. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.De nieuwe QuickDrive wasmachines gaan tot 70% beter om met delicaat wasgoed.

Kledingbescherming

Elk jaar wordt er meer geld uitgegeven aan mode, waardoor er steeds meer kleding met specifieke wasvoorschriften gewassen moet worden. QuickDrive wasmachines gaat tot wel 70% beter om met delicaat wasgoed.

Hoe werkt dit?
Dit komt door de unieke werking van de achterplaat. Wanneer het fijne was-programma wordt geselecteerd, maakt de machine voornamelijk gebruik van de achterplaat om de was schoon te maken. Door deze werking wordt de kans op slijtage beperkt en dat resulteert in beter behoud van uw kleding. Dit is onderzocht en bevestigd door Intertek.De nieuwe QuickDrive wasmachines gaan tot 70% beter om met delicaat wasgoed.

Perfect wasresultaat

De belangrijkste taak van een wasmachine is natuurlijk schoon wassen. De QuickDrive wasmachines beschikken over verschillende functies die hieraan specifiek bijdragen. Denk daarbij aan EcoBubble, Bubble Soak, Hygienisch stomen en Eco Drum Clean +. Afhankelijk van uw wasgoed kunnen deze functies een grote meerwaarde hebben.

Denk bijvoorbeeld eens aan:
- het wassen van sportkleding met BubbleSoak voor veel betere reiniging.
- verwijderen van bacterien met de speciale Hygiënisch stomen functie.
- Eco Drum Clean + programma als u vindt dat het wasgoed bij gebruik van uw oude wasmachine stinkt.

Korte uitleg van deze functies

EcoBubble & Bubble Soak
EcoBubble™-technologie wast krachtig, zelfs op lage temperaturen. De Bubble Soak-functie verwijdert zelfs de meest hardnekkige vlekken.

Bijvoorbeeld voor gezinnen met kinderen zijn dit erg interessante features. Denk maar eens aan buitenspelende kinderen of voetballers. De kans is groot dat de kleding onder de grasvlekken zit.

EcoBubble
De EcoBubble motor mengt water en wasmiddel met lucht en blaast het wasmiddel als schuim de trommel in. Het schuim wordt tot wel 40 keer sneller opgenomen door het wasgoed waardoor het sneller werkzaam is en kleding beter schoon wordt. Hierdoor kun je ook op lagere temperaturen effectief schoon wassen.

Bubble Soak
Met een druk op de knop helpt het Bubble Soak programma lastige vlekken te verwijderen. Kleren worden grondig geweekt in bubbels, zodat vlekken losweken. Activeer je Bubble Soak? Dan wordt het wasprogramma met maximaal 30 minuten verlengd. Deze functie is beschikbaar in 3 programma's: Katoen, Babykleding en Synthetisch.

Hygiënisch stomen
De hygiënische stoomfunctie reinigt kleding grondig en hygiënisch met stoom. Een krachtig Hygiene Steam-programma injecteert stoom in de trommel, waarna de stoom snel en diep doordringt in elk kledingstuk. Hardnekkig vuil wordt verwijderd en 99,9% van de bacteriën en allergenen wordt gedood.

Voor mensen met allergiën is deze functie onmisbaar. De hygiënische stoomfunctie is beschikbaar op de WW8800 en de WW7800.

Eco Drum Clean +
Kleding wassen in een vieze trommel heeft geen zin. Het Eco Drum Clean+ programma reinigt de wasmachine van binnen en verwijdert 99,9% van de bacteriën die slechte geuren veroorzaken. En dat zonder zware chemische stoffen te gebruiken. De wrijvingskracht die wordt veroorzaakt door een krachtige waterstraal in combinatie met een hoog toerental zorgen daarnaast dat het vuil uit de rubberen deurring wordt verwijderd.

Wij adviseren u daarbij om eens per maand het machine reinigingsprogramma te draaien. na 40 wasbeurten krijgt u hier tevens automatisch een melding van.Al die mogelijkheden zijn geweldig, maar de machine moet wel eenvoudig te bedienen zijn.

AddWash

Dankzij AddWash™ voeg je snel en eenvoudig kledingstukken toe, ook als het wasprogramma al begonnen is. Je kunt zo ook gemakkelijk handgewassen kleding toevoegen die je alleen maar wilt spoelen of centrifugeren. Ook als je een sok of een kledingstuk bent vergeten, kun je deze makkelijk nog even toevoegen aan de al draaiende was.

Erg handig, helemaal voor gezinnen: Vergeten rompertjes, rondslingerende sokken of sportkleding kunnen makkelijk aan het draaiende programma worden toegevoegd, waardoor u niet een extra wasje hoeft te draaien.

Veiligheid AddWash
AddWash is op meerdere manieren beveiligd. Bij een temperatuur boven de 50°C gaat de AddWash deur niet open. Mocht het schuimniveau te hoog zijn, ook dan gaat de AddWash deur niet open. De AddWash deur kan alleen worden geopend als de wasmachine op pauze wordt gezet. Verder zit de AddWash deur op slot tijdens het wassen en het kan ook vóór of na het programma op kinderslot worden gezet.

Auto Optimal Wash

Voor veel mensen is wassen niet hun favoriete bezigheid. Samsung heeft daarom Auto Optimal Wash in het leven geroepen. In combinatie met het automatische doseringssysteem bepaalt de machine zelf:
- de juiste hoeveelheid wasmiddel;
- de duur van het programma;
- en het aantal spoelbeurten.


U hoeft alleen nog maar de was in de machine te doen, Auto Optimal Wash te selecteren en de machine aan te zetten. Dit kan uiteraard ook via de SmartThings app. Wanneer u zo min mogelijk omkijken wil hebben naar de was, dan is de WW8800 van QuickDrive met Auto Optimal Wash de perfecte wasautomaat voor u.


Bron: Samsung Nederland

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.