Ontdek de supersnelle Samsung QuickDrive wasmachines

Artikel geplaatst op: 03-03-2018
Eén van de modellen met QuickDrive. Te zien is de CrystalBlue deur met AddWash deur.
Niemand houdt van wachten. Of je nou moet wachten op iemand anders, op de bus of op de was, weinig zo frustrerend als het niet kunnen doorgaan met waar je mee bezig was. Dus als je de was aan het doen bent, toch al niet het leukste klusje dat er is, wil je niet twee uur hoeven wachten. En natuurlijk al helemáál niet als je die kleding snel weer nodig hebt.

Voor deze situaties heeft Samsung wasmachines met QuickDrive ontwikkeld. Met QuickDrive was je een volle trommel, tot 5 kilogram, met de SuperSpeed functie in wel 39 minuten. En zonder SuperSpeed? Dan is de was 50% sneller klaar dan bij Samsung machines zonder QuickDrive.


Stappenplan:
Wat betekent dit voor u?

QuickDrive heeft alleen maar voordelen, Samsung maakt het u makkelijk. Het wassen van uw kleding zal vele malen sneller gaan, terwijl dit juist minder energie gaat kosten! Ook de mogelijkheid van bediening via uw telefoon en automatische dosering zijn van toegevoegde waarde, en nu allemaal beschikbaar in één machine. In dit artikel wordt verder uitgelegd wat de voordelen zijn en waarom en hoe het werkt.De trommel bestaat uit twee losse delen die apart van elkaar kunnen draaien.

De dubbel draaiende trommel

50% sneller klaar en met SuperSpeed zelfs in 39 minuten. Hoe kan dat? Deze tijdsbesparingen zijn mogelijk met dank aan de Q-Drum van Samsung. De Q-Drum is de naam voor de trommel in de machines met QuickDrive. De trommel bestaat uit twee delen: de hoofdtrommel, het deel waar u uw kleding in legt, en de achterplaat. Deze achterplaat wordt apart van de hoofdtrommel aangedreven. Hierdoor kan de achterplaat ook tegengesteld draaien van de hoofdtrommel. De schoepen op de achterplaat krijgen grip op uw was, en zorgen zo voor een intensievere behandeling in de wasmachine. Doordat uw kleding door elkaar wordt, kan het water in de trommel met meer kracht reinigen.

Energiebesparing
Naast dat u meer tijd overhoudt, houdt u ook meer geld over. Doordat het wasprogramma minder lang duurt, hoeft de wasmachine minder lang te draaien en te pompen. Dit scheelt ten opzichte van een wasprogramma zonder QuickDrive wel 20% energie!Met de app bedien je overal vandaan eenvoudig de wasmachine.

Altijd in control met de Samsung app

Daarnaast is het met QuickDrive ook mogelijk de wasmachine te bedienen vanaf je telefoon. Toegegeven, als dit bij u op weerstand stuit bent u niet de enige. Toch kunnen de voordelen groot zijn! Als uw wasmachine bijvoorbeeld ver weg staat van waar u op dat moment in huis bent, en u wilt kijken of de was klaar is, kijkt u eenvoudigweg op uw telefoon, en u weet of en wanneer de was klaar is. Maar de machine is zoals gezegd ook te bedienen vanaf uw smartphone. Geef in de app aan wat voor was er in de machine zit en hoe je wil dat er gereinigd wordt en de app geeft het perfecte wasprogramma. Met één druk op de knop wordt dit programma ook aangezet.

De bediening via de smartphone is ook handig als u onregelmatig van huis bent. Als je wil dat de was ’s avonds bij thuiskomst schoon is, maar je weet nog niet wanneer dat is, stop je de was in de machine als je weg gaat. Tegen de tijd dat je wel weet hoe laat je thuis bent, stel je op je telefoon in hoe laat de was klaar moet zijn, de app doet de rest. Ook storingsmeldingen kunnen makkelijker opgelost worden via het contact tussen de machine en de servicedienst. Zoals veel met techniek kan het even duren voordat er we eraan gewend zijn. Misschien denkt u wel ‘wat een onzin, een wasmachine met internet’. Weet dan dat u niet de enige bent, maar weet ook dat hetzelfde werd geroepen over de mobiele telefoon, en kijk eens welke plaats die heeft gekregen in ons dagelijks leven.Door de automatische dosering gebruikt u nooit meer te veel wasmiddel.

Nooit meer te veel wasmiddel

De machines met QuickDrive hebben ook automatische dosering van het wasmiddel. Met meerdere sensoren bekijkt de machine hoeveel was u hebt en hoe vuil het is, en op basis daarvan wordt de juiste hoeveelheid wasmiddel vrijgegeven. Dit levert als eerste meer gemak op, er kan voor wel 16 wasbeurten aan wasmiddel in de machine en het is ook nog eens duurzamer. Te veel wasmiddel is namelijk één van de grootste oorzaken van storingen. Voor de levensuur van de machine is het beter weinig wasmiddel te gebruiken, maar je wil natuurlijk wel dat de was ook echt schoon wordt. Automatische dosering biedt dan de uitkomst!

2 artikel(en)