Nieuwe ATAG Matrix lijn inbouw apparatuur

ATAG heeft in oktober 2015 de nieuwe lijn Matrix inbouw apparatuur uitgebracht. Een brede selectie inbouw apparatuur waarbij ervaring en kennis van zowel Atag als gebruikers is samengevoegd. De vorig jaar geïntroduceerde Matrix gaskookplaten sluiten hier perfect bij aan. Deze zijn reeds voorzien van de nieuwe Matrix knoppen hebben een nieuw design pandragers.

Daarnaast heeft Atag de afzuigkappen verder door ontwikkeld en voorzien van verbeterde energielabels over vrijwel de hele range. Alle Air Logic afzuigkappen hebben bijvoorbeeld een A+ label gekregen door de toepassing van een EC motor van EBM. Ook zijn een paar nieuwe blokmodellen ontwikkeld met een energieklasse A label en LED verlichting.

Het design van de verschillende apparaten uit de Matrix serie sluit volledig op elkaar aanHet design van de verschillende apparaten uit de Matrix serie sluit volledig op elkaar aan


Complete en overzichtelijke line-up

De 60 cm multifunctionele ovens zijn verkrijgbaar met en zonder pyrolyse schoonmaaksysteem, met het TFT display of in een uitvoering met led display. De multifunctionele oven in 45 cm en de oven met geïntegreerde magnetron zijn ook verkrijgbaar met een led display.

Alle andere toestellen zijn standaard uitgevoerd met de TFT display: multifunctionele oven met geïntegreerde magnetron, magnetron, (combi-) stoomoven en 45 cm multifunctionele oven met pyrolyse schoonmaaksysteem. De combi-stoomoven is in twee formaten beschikbaar: 45 en 60 cm. Voor alle toestellen is er zoals gebruikelijk de keuze tussen RVS en grafiet.

Het nieuwe bedieningspaneel van de Atag Matrix serieHet nieuwe bedieningspaneel van de Atag Matrix serie


Intuïtieve bediening

De intuïtieve bediening van de Atag oven gaat via de draaiknoppen links en rechts op de oven en de oplichtende toetsen onder het display. Het display is een kleuren TFT scherm. Met de linkerknop wordt eenvoudig de hoofdfunctie gekozen, die staan afgebeeld rond de knop. Hierdoor is er altijd een overzicht van alle functies en heeft men directe toegang tot de belangrijkste functies. Na het selecteren van de hoofdfunctie wordt het programma gekozen met de rechterknop en vervolgens wordt de temperatuur en indien gewenst de tijd ingesteld. De rechterknop is een draai/drukknop. Draaien om de juiste waarde te kiezen, drukken om door te gaan naar de volgende instelling. De toetsen onder het display lichten op al naar gelang deze gebruikt worden voor een bepaalde instelling. Zo wordt men intuïtief door de bediening geleid.

De draaiknoppen zijn geheel uit metaal vervaardigd. De handgreep om de deur te openen bestaat ook uit massief metalen profielen. De ovens zijn opgebouwd op een volledig nieuw platform uit eigen huis. Dat betekent een maximale binnenruimte, een heldere verlichting, easy clean emaillen binnenruimte en telescoopgeleiding. De ovens hebben deurscharnieren met het soft-close systeem.

De dashboards van de 45 cm en 60 cm ovens zijn met elkaar uitgelijnd. De binnenruimtes van de 45 cm en 60 cm ovens zijn even breed, wat betekent dat de toebehoren hetzelfde zijn en voor beide formaten ovens toepasbaar zijn.

De nieuwe Atag Matrix ovens hebben een fraai designDe nieuwe Atag Matrix ovens hebben een fraai design


Bijpassende inbouw koffiemachine

De koffiemachine is ook voorzien van het frame-design, waardoor er een mooie eenheid ontstaat. Het display van de koffiemachine is uitgelijnd met het display van de Matrix-ovens met led display. Met de koffiemachine kunnen de heerlijkste cappuccino’s en café lattes gemaakt worden, of gewoon een espresso. Alles kan ingesteld worden op de individuele voorkeur van de gebruiker. Het melkkannetje kan gemakkelijk in de koelkast bewaard worden en is makkelijk te reinigen met de stoomfunctie. (bron: Atag Nederland)

7 artikel(en)