ATAG introduceert nieuwe DW-serie vaatwassers

Artikel geplaatst op: 19-10-2023
Vernieuwd en verbeterd

Vernieuwd en verbeterd

Atag introduceert een geheel nieuwe serie vaatwassers welke - voortbordurend op de voorgaande serie - verder verbeterd is. Beproefde eigenschappen als 10 sproeizones (Power zones), het 8STEEL systeem (volledige kuip en sproeiarmen van roestvrijstaal) en de FlexiRack korven zijn gebleven en hier en daar verder verbeterd.

Daarentegen is de bediening opnieuw vormgegeven (met behulp van feedback van klanten geoptimaliseerd op basis van de praktijk). Tevens heeft Atag Quick Pro Wash (snel programma met behoud van resultaat) en Super Cleaning System (voorspoelen niet meer nodig) toegevoegd.

Onderbouw vaatwasser

Onderbouw vaatwasser

Terug in het nieuwe assortiment van Atag is de onderbouw vaatwasser. Deze vaatwasser kan ingebouwd worden in uw keuken, maar verschil ten opzichte van een normale inbouw vaatwasser door de aanwezigheid van een volledig roestvrijstalen deur. Deze deur is vast en is uitgevoerd in vingervlekvrij roestvrijstaal.

Omdat de bediening bovenop de rand van de deur geplaatst is blijft - na het sluiten van de deur van de vaatwasser - alleen een strak rvs front over welke zeer fraai in de moderne keuken geïntegreerd kan worden.

Zeer veel inhoud en ruimte voor uw servies

Zeer veel inhoud en ruimte voor uw servies

De XL (standaard hoogte 82 cm) en XXL (verhoogde vaatwassers 86 cm) vaatwassers van Atag hebben de grootste capaciteit in de markt. De interne laadhoogte van 58 / 54 cm. biedt plaats voor grotere borden en langere glazen.

Het betekent ook dat u 40% meer kunt laden dan in een standaard vaatwasser. Het slimme Flexirack systeem met vier niveaus biedt eindeloos veel mogelijkheden.

Extra besteklade bovenin

Extra besteklade bovenin

Helemaal bovenin is een flexibele besteklade voorzien, met zijn eigen sproeiarm en plaats voor achttien besteksets of ander keukengerei. De breedte van de bovenste besteklade is geoptimaliseerd, zodat er in de bovenkorf nog plaats is voor lange glazen.

Heeft u meer plaats nodig? Haal de besteklade dan gewoon uit de vaatwasser. Of gebruik het unieke InstantLift systeem: hiermee kan in een oogwenk de positie van de bovenste besteklade aangepast worden voor hogere of lagere voorwerpen en zo meer ruimte creeren in de onderkorf. In de hoogste positie is er 40 mm. ruimte in de laagste positie tot 58 mm.

Verstelbare bovenkorf

Verstelbare bovenkorf

De bovenkorf van de Atag vaatwassers is fijnmazig en zodoende flexibel te gebruiken. Handig zijn de neer- en opklapbare steunen waardoor de indeling geheel naar wens en aanbod van de vaat kan worden aangepast. De zijkanten van de bovenkorf zijn extra hoog zodat er voor wijnglazen en longdrinkglazen op meerdere plekken in de bovenkorf een stabiele positie aanwezig is.

Praktisch verder het handige handvat aan de voorzijde van de bovenkorf waarmee deze - in combinatie met de telescopische geleiders - eenvoudig naar voren uitgeschoven kan worden.

Extra middenkorf geeft meer opbergruimte

Extra middenkorf geeft meer opbergruimte

Soms kan het lastig zijn om voorwerpen zoals ontbijtschaaltjes, gardes etc in de vaatwasser te plaatsen. Voor deze voorwerpen die te klein zijn of waarvan de vorm afwijken is, is ruimte gecreëerd. Het maakt niet uit welke lastige voorwerpen geplaatst worden, dankzij de unieke en praktische middenkorf is er altijd een plekje te vinden. De vaatwassers van Atag staan bekend om hun buitengewone wasresultaten.

Het geheim van Atag? Het zorgvuldig ontworpen en getest sproeisysteem met maar liefst elf sproeizones die geen enkele hoek van de vaatwasser overslaan. Ook de middenkorf niet. Deze heeft een eigen Twin Tubes sproeisysteem bestaande uit twee rondlopende leidingen geplaatst onder de middenkorf.

Fijnmazige onderkorf

Fijnmazige onderkorf

De uiterst exclusieve onderkorven in de nieuwe Atag vaatwassers zijn de flexibelste en stabielste op de markt. Omdat alle onderdelen in de korven van hoogstaand staal gemaakt zijn, zijn de korven uiterst duurzaam en gebruiksvriendelijk. Door het middenkorf te verwijderen kunnen er zelfs pizzaborden en ovenschalen geplaatst worden.

Ook is er een unieke oplossing gevonden om breekbare glazen die veel plaats innemen, te wassen in de onderkorf. Met het wijnglasrek kan er probleemloos tot zes extra grote wijnglazen geplaatst worden. Het wijnglasrek is beschikbaar als accessoire.

Vernieuwde bediening

Vernieuwde bediening

De nieuwe serie vaatwassers beschikken vrijwel allemaal over druktoets bediening ondersteund met een display. Bewust is gekozen voor druktoetsen zodat ook met gladde of natte handen de vaatwasser ten allen tijden bediend kan worden.

Het display is helder verlicht en geeft de verschillende programma's en overige informatie weer, welke u vervolgens met de tiptoetsen naar wens kunt aanpassen. Als het programma gekozen is hoeft u alleen nog op start te drukken.UPDATE: nu ook leverbaar met energieklasse A label

De nieuwe ATAG inbouw vaatwassers hebben inmiddels ook het eerste model beschikbaar met een super zuinig energieklasse A label. Dit betreft de DW7214MC. Natuurlijk voorzien van alle moderne specificaties met TurboCombi Drying, besteklade en het Quickpro 59 minuten programma.

10 artikel(en)