ATAG Connect Life op de nieuwe lijn keuken inbouw apparatuur

Artikel geplaatst op: 26-09-2017
Vandaag de dag willen we voortdurend verbonden zijn om met elkaar te kunnen communiceren. Zowel voor werk als privé vertrouwen we daarbij op slimme digitale apparaten en netwerksystemen. Tegelijkertijd moeten we die tijd voor zakelijke en sociale verplichtingen zodanig zien te managen dat we een goede balans opbouwen en ruimte overhouden voor ‘quality time’. Het is een uitdaging die iedereen zal herkennen.

Hoe werkt ATAG Connect Life ?Hoe werkt ATAG Connect Life ?


Connect Life

ATAG gaat deze hedendaagse uitdaging aan door middel van slimme intuïtieve apparatuur. De volgende stap is een digitaal platform dat de ATAG-keukenapparatuur koppelt met de dagelijkse kookactiviteiten en eetmomenten via een handige app. Deze app biedt toegang tot recepten, gebruiksaanwijzingen, tips en tricks, allerhande inspiratie en bovenal bediening en monitoring van uw keukenapparaten. Wij noemen dit ATAG Connect Life. Alles is erop gericht om u te ondersteunen, waarbij u zelf de controle behoudt. Zo willen wij het leven in de keuken nog leuker en makkelijker maken.

Hoe het werkt?

De eerste serie van ‘connected’ apparatuur bestaat uit diverse apparaten uit de MAGNA-serie: combi-stoomovens, ovens met magnetron, inductiekookplaten, afzuigkappen en koelkasten. Deze zijn verkrijgbaar met een Wifi-module en een licht aangepaste bediening die is voorbereid op de connectivity features. Door de Wifi-module worden de apparaten met de Wifi-router verbonden. Deze heeft een unieke code zodat alleen u en andere geregistreerde gebruikers toegang hebben. U downloadt de ATAG Connect Life app, waarop u zich registreert, en vervolgens verbindt u de app met de connected apparaten. Vanaf dat moment bent u voorzien van alle gemakken van ATAG Connect Life.Functionaliteiten en features van de connected ATAG-productenConnected ovens

De Connect Life app geeft u toegang tot een groot aantal recepten die te bereiden zijn in de MAGNA-ovens. Daarbij kunt u uw persoonlijke voorkeuren en eventuele allergieen doorgeven. De app geeft u suggesties die aan al uw wensen voldoen. Zodra u een recept heeft gekozen, neemt u het recept gemakkelijk digitaal over in uw boodschappenlijst. Deze is geschaald aan de hand van het aantal eters. Wilt u groots uitpakken? Dan heeft u ook de keuze uit verschillende driegangenmenu’s die voor u zijn opgesteld.

Bekijk de instructievideo’s zodat u precies weet wat u te doen staat en neem met een klik de bijbehorende oveninstellingen over in het menu van de oven. Al deze instellingen zijn op afstand te bedienen en te monitoren. Zo kunt u een notificatie ontvangen wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt, de deur is geopend of wanneer uw gerecht bijna klaar is. Of u nu op de bank zit of buiten de deur bent, als u twijfelt of u de oven heeft uit- gezet kunt u dat snel even controleren via de app. Dit zorgt ervoor dat u altijd en overal de controle behoudt over uw apparaat.

Connected inductiekookplaten

Houd op afstand de powerlevels van uw kookplaat en de timers in de gaten. Zo kunt u zien hoe lang u nog moet wachten tot uw gerecht klaar is. Misschien kunt u de borden ondertussen alvast klaarzetten zodat u meteen aan tafel kunt? In de app kunt u informatie opzoeken over de verschillende automatische kookprogramma’s zoals de grillfunctie of de warmhoudfunctie. Verder leest u precies welke accessoires u het beste kunt gebruiken om het optimale gerecht te maken. Erg gemakkelijk en handig, want de app is sneller geopend dan dat u de gebruiksaanwijzing heeft gevonden. Door middel van Synchro Start en Synchro Control kunt u instellen dat de afzuigkap en verlichting altijd gelijktijdig met de kookplaat inschakelen. Handig, zeker als u er regelmatig te laat aan denkt om de afzuigkap aan te zetten en kookgeuren uw huis al doordrongen hebben.

Hoe bedien je je koelkast met ATAG Connect Life?Hoe bedien je je koelkast met ATAG Connect Life?


Connected koelkasten

De speciale klimaatzones van DuraFresh, de koeltemperatuur en de vriezer zijn gemakkelijk op afstand te bedienen met de Connect Life app. Via de app krijgt u ook een melding wanneer de koelkastdeur openstaat. Dit zult u nooit meer te laat ontdekken. Om te zorgen dat de koelkast en de vriezer altijd een constante temperatuur aanhouden heeft ATAG Super cool en Fast Freeze ontwikkeld. Met deze functies in de app kunt u de koelkast of vriezer vooraf een koelingsreserve op laten bouwen. Hiermee voorkomt u dat de temperatuur te veel stijgt als de deur langer openstaat, bijvoorbeeld wanneer u de boodschappen inruimt. Terwijl u in de supermarkt loopt stelt u via de app heel eenvoudig uw koelkast en/of vriezer hierop in. Deze functie, die energieverspilling voorkomt, is beter voor het milieu en ook beter voor de levensduur van uw producten. Via de wizard in de Connect Life app helpen wij u om uw ingrediënten onder de juiste omstandigheden te bewaren.

Waar bewaart u bijvoorbeeld vis in de koelkast? In de droge lade of juist in de vochtige lade? En hoe zit dat met tropisch fruit? Zoek gemakkelijk op in de app onder welke temperatuur en in welke lade uw product het langst vers blijft.

Connected afzuigkappen

Schakel uw afzuigkap op afstand aan en uit, zet hem harder of zachter of verander de lichtinstellingen. Zo kunt u kiezen uit een gedimd licht met een warme uitstraling en een functioneel licht dat zorgt voor goed zicht terwijl u kookt. Geef uw voorkeuren eenmalig op in de app en vanaf dat moment zullen deze zich automatisch aanpassen. Als u op meerdere kookzones tegelijkertijd op een hoge stand kookt, zal de afzuigkap harder gaan: dit kunt u heel precies aan de hand van uw eigen voorkeur op elkaar afstemmen.

U kunt in de app onder andere instellen dat uw afzuigkap automatisch in naloopstand gaat. Of kies ervoor dat de functionele verlichting naar een warmer gedimd lichtnoverschakelt als u klaar bent met koken. Zo hoeft u tijdens het eten niet meer van tafel omdat u de afzuigkap of het licht vergeten bent uit te schakelen. Om zelfs het schoonmaken van de afzuigkap makkelijker te maken, ontvangt u een notificatie wanneer de filters gereinigd of vervangen moeten worden. Daarbij ontvangt u een linkje naar de tips, tricks en instructievideo’s.

Algemeen

De Connect Life app is geschikt voor iedereen met ATAG-apparatuur. Dus ook als uw apparaten non-connected zijn. Want het bedienen en monitoren van uw connected apparaten is maar een onderdeel van de app.

De app zorgt er ook voor dat u al uw facturen, garantiebewijzen en gebruiksaanwijzingen digitaal binnen handbereik heeft. Daarnaast wordt u via de app voorzien van vele tips & tricks om meer uit uw apparaten te halen. Indien u onderhoud wilt plegen, dan biedt de app duidelijke instructievideo’s.

1-36 of 54

Nieuws berichten:

Inductiekookplaten en slim kookgerei
ATAG inductie kookplaten met Celsius Cooking
Een doorbraak op inductie koken: ATAG Celsius Cooking. Nauwkeurig koken op exact de gewenste temperatuur waarbij de communicatie tussen pan en kookplaat zorgt voor de perfecte en eenvoudige bereiding. Laat u verrassen......

Een doorbraak op inductie koken: ATAG Celsius Cooking. Nauwkeurig koken op exact...
Lees verder...
Atag KU8071K2
ATAG onderbouw wijnkoelkast voor de echte wijnliefhebber
Nieuw in het ATAG-assortiment is de onderbouw wijnklimaatkast. Deze wijnklimaatkast is een feest voor wijnfanaten. Compact maar tóch ruim, met de perfecte omstandigheden om wijn te bewaren....

Nieuw in het ATAG-assortiment is de onderbouw wijnklimaatkast. Deze wijnklimaatk...
Lees verder...
ATAG bij VT Wonen Weer verliefd op je huis
VT Wonen Verliefd op je huis sluit af met ATAG apparatuur
Gisteren VT Wonen Weer verliefd op je huis gezien? In de laatste aflevering van dit seizoen werd ook de keuken onderhanden genomen. Door nieuwe tegels en ATAG keukenappratuur werd de keuken omgeturnd van traditioneel naar modern design...

Gisteren VT Wonen Weer verliefd op je huis gezien? In de laatste aflevering van ...
Lees verder...
ATAG introduceert nieuwe vaatwassers
Atag introduceert nieuwe DW-serie vaatwassers
Bekijk het volledig vernieuwde assortiment vaatwassers van Atag. Alle modellen zijn aanzienlijk verbeterd en beschikken over unieke eigenschappen. Fraai is ook de nieuwe onderbouw vaatwasser uitgevoerd met een strak roestvrijstaal front....

Bekijk het volledig vernieuwde assortiment vaatwassers van Atag. Alle modellen z...
Lees verder...
Atag vacumeerlade voor bereiding en langer bewaren
ATAG vacumeerlade
ATAG introduceert een vacumeerlade welke begin 2016 leverbaar wordt. Met deze vacumeerlade komen nieuwe culinaire mogelijkheden binnen handbereik: vacumeer bijv. vlees, al dan niet gemarineerd, om dit vervolgens op een exacte, lage temperatuur te garen in de stoomoven...

ATAG introduceert een vacumeerlade welke begin 2016 leverbaar wordt. Met deze va...
Lees verder...
ATAG Matrix-gaskookplaten
ATAG Matrix-gaskookplaten
De ATAG Matrix-gaskookplaten zijn vernieuwd met de toepassing van een nieuwe knop. Zo passen de gaskookplaten mooi bij het design van de nieuwe ATAG Matrix-ovenlijn....

De ATAG Matrix-gaskookplaten zijn vernieuwd met de toepassing van een nieuwe kno...
Lees verder...