1-36 of 112

1-36 of 112

Een 4-pits fornuis

Bij een fornuis welke uitgevoerd is met vier pitten wordt in de meeste keukens in Nederland gebruikt. Bij vier pitten heeft u de mogelijkheid om vlees of vis, groente en aardappelen of pasta tegelijkertijd te bereiden. Daarnaast houdt u nog een brander over voor een saus of een ander bij gerecht. Houdt u rekening met de verdeling van de pitten bij een 4-pits fornuis en de afstand tussen de verschillende pitten.

Een 5-pits fornuis

Indien u regelmatig voor grotere groepen kook of indien u echt een liefhebber bent van koken, dan zijn meer branders een grote meerwaarde. Een 5-pits fornuis biedt u deze mogelijkheid. Veelal zijn deze modellen voorzien van een pit met hoog vermogen (voor bijvoorbeeld wokken) en een pit om op te sudderen. Bij aankoop van een 5-pits fornuis dient u wel de pitafstand en de verdeling van de pitten nader te bestuderen. Hierop verschillen de modellen vooral.

Een fornuis met 7 pitten

Voor een 7-pits fornuis zult u even moeten zoeken daar het aanbod beperkt is, maar voor de echte kookliefhebber kan een fornuis niet groot genoeg zijn. De verscheidenheid aan branders en de breedte welke het kookvlak biedt is een uitkomst voor optimaal kookplezier.