Waarom een Asko vaatwasser kopen?

Artikel geplaatst op: 01-11-2014
's Werelds beste vaatwassers, dat is waar Asko voor staat. Elke fabrikant kan dat natuurlijk wel roepen, maar waarom is dat dat dan? Wat zijn de unieke voordelen van een Asko vaatwasser? En wat maakt een Asko vaatwasser tot een top product?

's Werelds beste vaatwasser: Asko
's Werelds beste vaatwasser: Asko


De ASKO manierDe andere manier
Volledig gelaste kuipGevouwen en gelijmde kuip
Binnenwerk van niet-magnetisch 18.9 roestvrij staalBinnenwerk van magnetisch 17.0 staal of zelfs met kunststof bodem
18.9 roestvrij stalen sproeiarmen en sproeileidingenKunststof sproeiarmen en sproeileidingen
Vier kovensysteem met unieke middenkorfStandaard korvensysteem
's Wereld grootste vulhoogte (XXL 58 cm / XL 54 cm)Vulhoogte minder dan 54 cm


Kuip

Alle vaatwassers van Asko zijn opgebouwd met een gelaste kuip. Juist de basis moet goed zijn en ervoor zorgen dat lekkage - ook op lange termijn - niet mogelijk is. Bijna alle fabrikanten maken gebruik van gevouwen en gelijmde kuipen welke op lange termijn voor problemen kan zorgen.

De volledig gelaste kuip van een Asko vaatwasser is - tezamen met het geavanceerde AquaSafe antilekkagestyeem de garantie voor een lekkagevrije vaatwasser. Daarnaast is een gelaste kuip veel steviger en vormt daarmee de basis voor de lange levensduur van een Asko vaatwasser.

Zowel de kuip alswel de sproeileidingen en sproeiarmen zijn uitgevoerd in hoogwaardig roestvrijstaal
Zowel de kuip alswel de sproeileidingen en sproeiarmen zijn uitgevoerd in hoogwaardig roestvrijstaal


Binnenwerk

Ondanks de hogere productie kosten kiest Asko nog steeds voor een volledige roestvrijstalen kuip. Steeds meer merken stappen over op een kunststof bodem, mede vanwege de hoge kosten voor roestvrijstaal. Asko wil echter geen concessies doen aan de kwaliteit van haar producten en kiest met een rvs kuip voor zekerheid.

Sproeiarmen en sproeileidingen van roestvrij staal

Naast de kuip zijn ook de componenten welke in aanraking komen met het water uitgevoerd in 18.9 roestvrijstaal. Doordat sproeiarmen en spoeileidingen onderhevig zijn aan temperatuur verschillen (koud en heet water) en in aanraking komen met agressieve zeep middelen zorgt roestvrijstaal voor optimale prestaties, ook na jaren van gebruik. Kunststof sproeiarmen en sproeileidingen zullen na verloop van tijd minder waterdruk geven en dus de prestaties van de vaatwasser verminderen. Juist daarom kiest Asko liever voor staal dan kunststof.

Unieke indeling

Naast de kwaliteitsaspecten en de unieke programma's zijn de indeling van de korven misschien wel het meest opvallend. Een zeer slim ontwikkelde indeling zorgt ervoor dat u uw vaatwasser op perfecte wijze in een Asko vaatwasser kunt plaatsen. Daar kan geen enkel ander merk bij in de buurt komen.

Zo is ook de onderkorf fijnmazig en geschikt om - bij een verjaardag bijvoorbeeld - kopjes in te kunnen plaatsen. Dit klinkt niet bijzonder, maar bij bijna alle merken zitten hier grote gaten waardoor u geen kopjes of ander glaswerk in uw onderkorf kwijt kunt. Daarnaast is de onderkorf hoger (meer steun voor hoge borden), heeft deze diverse indelingsmogelijkheden voor hogere onderborden en kunt u de onderkorf geheel naar buiten rijden. Ook dit klinkt niet spannend, maar het beladen van een onderkorf is veel comfortabeler als deze 15 cm. verder naar buiten kan rijden!

Uniek is verder de diverse extra korven welke u bij de luxere Asko vaatwassers kunt krijgen. Zo zijn er modellen met een extra middenkorf voor het plaatsen van soepkommen, pollelepels, kopjes e.d. Maar ook een extra messenkorf bovenin behoort tot de mogelijkheden. Beide korven zijn geheel flexibel indeelbaar en hebben diverse praktische opties hiervoor.

Als laatste beschikt een Asko over een bovenkorf welke in hoogte verstelbaar is (luxere modellen) en eveneens flexibel indeelbaar.

Vooral de korven van een Asko vaatwasser zijn onderscheidend. Zie bijv. de middenkorf op de foto
Vooral de korven van een Asko vaatwasser zijn onderscheidend. Zie bijv. de middenkorf op de foto


's Wereld grootste vulhoogte

Zowel de Asko vaatwasser met normale hoogte als het XXL model binnen beide de grootste indelingsmogelijkheden voor borden en glazen. De XL en XXL apparaten bieden respectievelijk inhoud aan 54 en 58 cm. vulhoogte.

Bron: Asko Nederland

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.