Unieke kenmerken bij Boretti fornuizen

Artikel geplaatst op: 31-05-2016
Het merk Boretti is voornamelijk bekend van de fornuizen. Een onvoorstelbaar breed aanbod in allerlei kleuren, uitvoeringen, designs en dergelijke maakt dat u bijna elk Boretti fornuis geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Boretti heeft er bijna altijd wel een bijpassend fornuis voor.

Boretti fornuizenBoretti fornuizen zijn niet alleen onderscheidend in design, maar ook in specificaties


Unieke kenmerken op het kookgedeelte

Echter is het niet alleen de vele mogelijkheden en designs wat een Boretti tot een interessant fornuis maakt. Ook de unieke kenmerken op kookgedeelte en oven doen een Boretti onderscheiden. Wat te denken van de unieke branders? De wokbrander van 5,0 kW vermogen? Of een Frytop bakplaat?

Frytop bakplaat

De Fry-Top is een 8 mm dikke en 9 kilogram zware roestvrijstalen bakplaat. Door de samenstelling wordt een constante temperatuur over de gehele plaat bereikt. Na 6 minuten voorverwarmen op de hoogste stand bereikt de Fry-Top de maximale temperatuur. Vervolgens draait u deze terug naar de laagste stand en kunt u beginnen met bakken.

Frytop bakplaat op de Boretti fornuizenDe Frytop bakplaat op het kookgedeelte van de Boretti biedt een smaakvolle en bijzondere bereidingsoptie voor vlees, vis, groente e.d.


Messing branders en branderdeksels

De messing branders op de Boretti fornuizen leveren door een aanzienlijk betere verbranding namelijk 25% meer rendement ten opzichte van de standaard branders op andere fornuizen. Door het betere rendement is de brander ook veel stiller en gemakkelijker schoon te houden (messing mag geschuurd worden). De gietijzeren branderdeksels dienen voor het gebruik van de brander verwijderd te worden (werkt dan beter).

De messing branders zorgen voor een hoger rendement van 25%De messing branders zorgen voor een hoger rendement van 25%


Afstand tussen de branders

Belangrijk bij de aanschaf van een fornuis is de afstand tussen de branders. Dit bepaald immers of er ruimte genoeg is voor de plaatsing van grote pannen, wok etc. Boretti fornuizen met gas branders hebben een afstand van 28 cm. gemeten vanaf de voorste tot de achterste brander. Vergelijkt u dit eens met andere merken.

De branderafstand bji Boretti is heel ruim: 28 cm. van voor naar achterDe branderafstand bji Boretti is heel ruim: 28 cm. van voor naar achter


Oven functies

De ovens van de Boretti fornuizen beschikken over een aantal unieke eigenschappen. Zo is de temperatuur zeer nauwkeurig instelbaar via het digitale display. En heeft de oven een zeer groot bereik van 30 tot 300 graden. En wat te denken van de handige QuickStart functie?

Oven instelbaar tot 300 graden

Alle elektrische ovens in de Boretti fornuizen kunnen een maximale temperatuur behalen van 300°C. Dit is ideaal voor het bereiden van pizza’s, kort intens bakken en bijvoorbeeld gratineren.

Nieuw: de oven is digitaal instelbaar van 30 tot 300 graden
Nieuw: de oven is digitaal instelbaar van 30 tot 300 graden


QuickStart - snel voorverwarmen

Boretti fornuizen met elektrische oven(s) zijn voorzien van een quickstart voorverwarmsysteem, waardoor de ovens sneller op temperatuur zijn. Een oven van 90 cm kan bijvoorbeeld in slechts 9 minuten op 180ºC worden gebracht.

De quickstart functie werkt eenvoudig. U schakelt korte tijd alle in de ovenruimte aanwezige warmtebronnen in om een door u ingestelde gewenste temperatuur te bereiken. Eenmaal op die temperatuur schakelt u de functie uit en kiest u de door u gewenste bakmethode. U schakelt de Quickstart functie in door te kiezen voor de ontdooistand in combinatie met een temperatuur tussen de 180 en 250 graden celcius.

Bron: Boretti Nederland

1-36 of 41

Nieuws berichten:

 € 150,- wijn cadeau
€ 150,- wijn tegoed bij aankoop Boretti wijnkoelkast
Koopt u tussen 15 maart en 15 juni 2023 een actie model wijnklimaatkast uit Collezione Milano dan ontvangt € 150* online shoptegoed bij The Wine List...

Koopt u tussen 15 maart en 15 juni 2023 een actie model wijnklimaatkast uit Coll...
Lees verder...
Nieuwe Boretti Toscana en Milano fornuizen
Nieuwe Boretti Toscana en Milano fornuizen
Boretti presenteert met trots de uitbreiding in de Milano-serie: twee type fornuizen, die door het gebruik van de meest kwalitatieve materialen, het gebruiksgemak en iconisch design een aanvulling is voor iedere keuken....

Boretti presenteert met trots de uitbreiding in de Milano-serie: twee type fornu...
Lees verder...
Ontdek de voordelen van de Boretti Puro 500 plasmafilter
Ontdek de Boretti Puro 500 plasmafilter
Ontdek de nieuwe serie plasmafilters van Boretti. De Puro 500 biedt de oplossing voor iedere recirculatie afzuigkap!...

Ontdek de nieuwe serie plasmafilters van Boretti. De Puro 500 biedt de oplossing...
Lees verder...
Boretti Toscana gas- en inductie fornuizen
Boretti Toscana gas- en inductie fornuizen
Ontdek de nieuwe Boretti Toscana serie fornuizen uitgevoerd met gas en inductie kookvlak. Betaalbaar, hoogwaardig en zeer fraai vormgegeven....

Ontdek de nieuwe Boretti Toscana serie fornuizen uitgevoerd met gas en inductie ...
Lees verder...
Nieuwe lijn Boretti inbouw apparatuur: Collezione Maggiore
Nieuwe lijn Boretti inbouw apparatuur: Collezione Maggiore
Boretti staat niet stil en is continu bezig met nieuwe ontwikkelingen. In samenwerking met een Italiaanse Design Studio hebben we een geheel nieuwe innovatieve collectie ontworpen, de Collezione Maggiore....

Boretti staat niet stil en is continu bezig met nieuwe ontwikkelingen. In samen...
Lees verder...
Nieuwe pannen van Boretti
Nieuwe pannen en pannenset van Boretti
Bekijk het nieuwe assortiment pannen van het Italiaase merk Boretti: een vierdelige pannenset, twee koekenpannen en een wokpan...

Bekijk het nieuwe assortiment pannen van het Italiaase merk Boretti: een vierdel...
Lees verder...