Boretti Toscana gas- en inductie fornuizen

Artikel geplaatst op: 12-10-2017
Boretti komt met de perfecte oplossing voor consumenten die voor een uiterst gunstige prijs willen genieten van de voordelen van een echt Boretti fornuis dat van alle gemakken is voorzien. Boretti presenteert de nieuwe Linea Toscana: een luxe fornuizenserie, verkrijgbaar met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, uniek design én functioneel. De Toscana fornuizen zijn te verkrijgen met een gaskookplaat met daarbij 1, 2 of 3 ovens, of met inductie met 1 of 2 ovens. De stijlvolle gasfornuizen zijn voorzien van 5 kookpitten, en de gebruiksvriendelijke inductiefornuizen hebben 4 kookzones. De Linea Toscana is verkrijgbaar in de vier kleuren zwart, rvs, antraciet en oud wit.

Boretti Toscana gas- en inductie fornuizenBoretti Toscana gas- en inductie fornuizen


Toscana 901 serie

De nieuwe serie fornuizen wordt opgestart met de 901 fornuizen. Deze fornuizen zijn 90 cm. breed en beschikken over een enkele grote oven. Het kookgedeelte is leverbaar met vijf gasbranders of met vier inductie kookzones. Praktisch bij de gas variant is de Dual Fuel optie: de wokbrander is zowel als wok, maar ook als sudderbrander te gebruiken. Dit is mogelijk omdat beide ringen apart van elkaar te ontsteken zijn.

De ruime oven eronder is uitgevoerd met een energieklasse A label en heeft een snelle opwarmtijd. Praktisch is de opberglade onder de oven waar roosters en bakplaten welke niet gebruikt worden in opgeruimd kunnen worden. Dankzij de telescopische poten is het fornuis eenvoudig in hoogte verstelbaar.

Toscana 902-serie

Deze serie is bijna vergelijkbaar met de 901-serie, maar dan uitgevoerd met een dubbele oven. Ook voor de 902-serie geldt dat deze leverbaar is met 5-pits gas kookgedeelte of vier inductie kookzones. Daarbij is ook de wokbrander bij de gas uitvoering opgebouwd als Dual Fuel brander.

Foto van de Boretti CFBG902AN uitgevoerd in de kleur antracietFoto van de Boretti CFBG902AN uitgevoerd in de kleur antraciet


Praktisch echter bij deze serie is vooral de inductie uitvoering. Deze is heel slim opgebouwd doordat dit het enige fornuis is welke een dubbele oven heeft en op inductie gaat, maar toch slechts een aansluitwaarde van 11 kW heeft. Daardoor volstaat een normale 3-fasen aansluiting zonder verzwaarde hoofdzekering. Dit zal u misschien niet direct zoveel zeggen, maar als u boven de 11 kW komt, dan dient de netbeheerder de hoofdzekering van uw meterkast te verzwaren. Dit is een ingreep waarbij ook het jaarlijkse vast recht stijgt met ruim 600 euro. En dat is echt serieus geld. Bij de 902-serie Boretti fornuizen wordt dit voorkomen, waardoor dit dus een zeer interessante optie is..

Toscana 903-serie

Tot slot introduceert Boretti de nieuwe 903-serie. Deze is alleen leverbaar met gas kookgedeelte en biedt drie verschillende soorten ovens. Ook dit fornuis is uitgevoerd met een Dual Fuel wokbrander in het midden welke als wokbrander maar ook als sudderbrander kan functioneren.

19 artikel(en)