Ontdek de nieuwe serie Asko drogers

Artikel geplaatst op: 08-11-2017
De afgelopen jaren is Asko druk bezig geweest met de ontwikkeling van een volledig nieuwe lijn wasmachines en drogers. Deze lijn is op een heel nieuw platform ontwikkeld en voldoet daarmee aan de laatste eisen en ontwikkelingen. De nieuwe wasdrogers zijn - net als de wasmachines - onderverdeeld in drie series: Style, Logic en Classic.

Op deze apparaten zijn de sterke punten van de voorgaande serie drogers - zij het enigzins verbeterd op bepaalde vlakken - gecombineerd met een aantal nieuwe technieken en ontwikkelingen.


Bekijk de video voor een eerste impressie van de nieuwe serie Asko drogers en wasmachines


Belangrijkste kenmerken

Onderstaande de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe Asko wasdrogers op een rij:

Robuuste constructie

Ook bij de nieuwe serie drogers is kwaliteit het uitgangspunt. Dit heeft geleid to een stabiele basis van staal met stalen poten, een volledig roestvrijstalen trommel (17.0), een hoogwaardige SKF kogellagering (vijf kogens) en een koolborstelloze motor met bijbehorende afvoerpomp. Veel merken bepalen de kwaliteit aan de hand van de eindprijs welke behaald moet worden. Natuurlijk heeft Asko hier ook rekening mee gehouden, maar Asko kiest - net als Miele - allereerst voor de kwaliteit van het product. En daar zit dan ook een sterk onderscheid ten opzichte van andere merken.

Nieuw deurconcept

Eén van de verbeterpunten welke naar voren gekomen is bij onderzoek naar de 'oude serie' is de deursluiting. Op basis van deze wensen en de huidige technieke is een geheel nieuw deurconcept ontwikkeld. De nieuwe deur is voorzien van een stevig en onderscheidend deurslot. De deur hangt aan een stevig metalen scharnier en heeft een openingshoek van maar liefst 180 graden. Dit is zeer praktisch bij het in- en uitladen van de trommel. De deur is standaard rechtsdraaiend, maar deze draairichting kan desgewenst omgezet worden. De greep van de deur is geintegreerd. Na sluiting van de metalen deurhaak in een deurrelais kan het programma gestart worden.

De nieuwe glazen deur op de nieuwe drogers kan 180 graden open en heeft een geïntegreerde greep
De nieuwe glazen deur op de nieuwe drogers kan 180 graden open en heeft een geïntegreerde greep


Soft Drum trommel

Geheel nieuw bij de Asko wasdrogers is de verbeterde Soft Drum trommel. Deze trommel heeft een ontwerp met cirkelvormige persen met afgeschuinde randen. Dit zorgt voor een betere luchtstroom rond het wasgoed waardoor uw wasgoed gelijkmatiger en behoedzamer gedroogd wordt, zowel bij kleine als bij grote beladingen.


De nieuwe Asko drogers zijn uitgevoerd met een Soft Drum trommel


Butterfly droogsysteem

Eén van de sterke punten van Asko wasdrogers - welke reeds op de voorgaande series aanwezig was - is het ButterFly droogsysteem. In de trommel bevinden zich meeneemribben welke ervoor zorgen dat het wasgoed in achtjes vorm door de trommel heen beweegt. Door deze beweging wordt het wasgoed veel gelijkmatig verdeeld waardoor een gelijkmatiger droogresultaat behaald. Bij het butterfly droogsysteem draait de trommel continue dezelfde kant op waardoor tijd bespaard wordt en er minder slijtage is.

In de nieuwe serie is het Butterfly systeem iets verfijnd en uitgevoerd met Air Lift was meenemers. Deze zijn iets kleiner dan de wasmeenemers in de oud serie, maar zorgen daarbij voor een betere tuimeling. Nieuw is ook het feit dat de wasdroger 4x tijdens het programma van kant gaan wisselen. Dit om wederom een nog beter eindresultaat te behalen.

Ook de nieuwe Asko drogers zijn uitgevoerd met een (verbeterd) Butterfly droogsysteem
Ook de nieuwe Asko drogers zijn uitgevoerd met een (verbeterd) Butterfly droogsysteem


Geintegreerde stoom generator

Een aantal wasdrogers in de nieuwe serie zijn uitgevoerd met een geintegreerde stoom generator. Dit systeem zorgt voor een aantal extra mogelijkheden welke een toevoeging zijn voor iedere drogen. Tijdens het droogproces wordt het water uit het wasgoed gehaald en omgezet naar stoom. Hiermee kan het anti-kreuk programma gedraaid worden waardoor het wasgoed veel minder intensief gestreken hoeft te worden. Handig is ook het opfris programma voor het verminderen van vieze geurtjes met behulp van stoom.

De stoomfunctie op de luxere modellen zorgt voor opfris en ontkreuk functies
De stoomfunctie op de luxere modellen zorgt voor opfris en ontkreuk functies


Multi filter system voor warmtepomp drogers

In de oude serie drogers van Asko bevonden zich twee warmtepompdrogers. Deze drogers zijn veel energie zuiniger dan condensdrogers en vormen zodoende de toekomst op droger gebied. Mede vanuit dit oogpunt heeft Asko in de ontwikkeling hier de aandacht op gelegd. Dit heeft onder andere geresultaat in een verbeterd filter, waarmee prestaties ook op langere termijn gegarandeerd kunnen worden. Het Asko multi filter heeft twee extra filters wleke ervoor zorgen dat ook de kleinste deeltjes opgevangen worden en zodoende niet de droogprestaties aanpassen. Het filter is verder aanzienlijk praktischer geworden waardoor deze sneller toegankelijk is en eenvoudiger schoongemaakt kan worden. Bij de nieuwe drogers is tevens de dichte deur vervangen voor een open deur met venster (uit consumentenonderzoek is deze wens naar voren gekomen).

Het filter op de Asko drogers is sterk verbeterd en eenvoudiger te reinigen
Het filter op de Asko drogers is sterk verbeterd en eenvoudiger te reinigen


Quick Pro programma voor de droger

Naast het Quick Pro programma op de Asko wasautomaat, is deze ook beschikbaar op de nieuwe serie drogers. Met dit programma - afkomstig uit de kennis van de professionele markt - is het mogelijk om 2 kg. wasgoed in slechts 59 minuten volwaardig te drogen! Ideaal als u even snel over een aantal kledingstukken wilt kunnen beschikken.

8 artikel(en)