Atag vacumeerlade voor bereiding en langer bewaren

ATAG introduceert een vacumeerlade welke begin 2016 leverbaar wordt. Met deze vacumeerlade komen nieuwe culinaire mogelijkheden binnen handbereik: vacumeer bijv. vlees, al dan niet gemarineerd, om dit vervolgens op een exacte, lage temperatuur te garen in de stoomoven. Of asperges, met wat peper en olijfolie, voor een fantastische smaakervaring. De ATAG (combi-)stoomovens hebben een speciale sous-vide stand waarbij de temperatuur op de graad nauwkeurig kan worden ingesteld. In de professionele wereld wordt deze methode al veel toegepast. Vacumeren heeft ook nog andere voordelen: gevacumeerd voedsel is langer te bewaren en behoudt beter zijn smaak en voedingsstoffen. Men kan voedsel in porties verdelen en vacumeren, zodat er geen voedsel weggegooid hoeft te worden.

Foto van het bovenaanzicht van de Atag vacumeerladeFoto van het bovenaanzicht van de Atag vacumeerlade


Grote inhoud

Het unieke is dat vacumeren nu op compact formaat kan, gewoon in de afmeting van een 15 cm lade! Dit betekent dat de vacumeerlade samen met een 45 cm apparaat in een 60 cm nis past. De keuken hoeft niet om een grote vacumeerlade heen gebouwd te worden. Hoe hebben we dit gerealiseerd? Bij de bestaande inbouw-vacumeerapparaten van andere merken is in feite een vrijstaand vacumeerapparaat in een grote lade gebouwd. De ATAG vacumeerlade is van de grond af opgebouwd als een dedicated inbouw-vacumeerlade met diverse technische hoogstandjes om de pomp e.d. zo compact mogelijk in te bouwen. De effectieve ruimte voor het vacumeren doet niet onder voor de grote varianten. Door de compacte inbouw wordt deze professionele techniek bereikbaar voor de hobbykok, omdat deze in een gewone keukenplanning mee te nemen is.Accessoires voor de vacumeerlade

In 2016 worden ook accessoires leverbaar om bijvoorbeeld bewaarboxen vacuüm te trekken (delicate vruchten worden in een standaard sealing bag namelijk plat gedrukt) of om een fles wijn te vacumeren, om hem langer goed te houden. ATAG Vacumeerlade is beschikbaar voor zowel de MAGNA-lijn als de Matrix-lijn.

3 artikel(en)