Kookplaat met 230 Volt aansluiting of standaard nis 56x49 cm


12 artikel(en)

12 artikel(en)

Een kookplaat met standaard inbouw nismaat van 56x49 cm

Bij vervanging van uw kookplaat speelt de maatvoering een belangrijke rol. Doordat deze kookplaat is ingebouwd in het aanrecht is de gatmaat bepalen voor het plaatsen van de kookplaat. Standaard is een kookplaat met een nismaat van 56 bij 49 cm. Bij de vervanging heeft u hierin veel keuze.

Indien u een houten aanrechtblad of een ander zaagbaar materiaal heeft is het mogelijk de nis naar wens aan te passen.

Een kookplaat met 230 Volt aansluiting

Veel keramische en inductie kookplaten welke 3 of meer zones hebben dienen aangesloten te worden op een 2-fasen elektra aansluiting. Indien dit nog niet in de keuken aanwezig is, dient hiervoor een nieuwe aansluiting aangelegd te worden. Naast een aanpassing in de meterkast dient hiervoor ook een nieuwe 5-aderige kabel getrokken te worden. Dit is lang niet overal mogelijk, zeker niet in service flats.

Een kookplaat uitgevoerd met een 230 Volt aansluiting kan in dit geval een oplossing zijn. Bij deze kookplaten is een elektronische begrenzer opgenomen welke ervoor zorgt dat het aanwezige vermogen niet overschreden wordt. Concreet betekent dit dat twee zones op vol vermogen gebruikt kunnen worden. Indien u een derde zone op vol vermogen bijschakeld, zal de kookplaat automatisch het beschikbare vermogen over de drie zones verdelen. In de praktijk betekent dit dat het kookproces langer zal duren. Zodoende wordt dit type kookplaat als oplossing gezien in gevallen dat het niet anders kan, maar blijft een kookplaat met 2-fasen aansluiting de voorkeur houden.

Klanten beoordelen ons als uitstekend: 1743 beoordelingen van Trustpilot met Trustcore 4.4 van max. 5