Voorzorgsmaatregelen ivm Corona: Onze webshop en winkel zijn open. Wij bezorgen ook nog steeds thuis. Voor u en onze veiligheid: bezoek winkel op afspraak en bezorging en reparatie

Ontdek de Smeg C9GMXNLK9, C9GMANLK9 en C9GMNNLK9

Artikel geplaatst op: 03-10-2016 | update datum: 05-10-2018
Na het upgraden van de SNL fornuizen van Smeg in 2015 zijn onlangs ook de C-serie fornuizen verbeterd. Op basis van de ervaringen met de voorgaande C serie, de ontwikkelingen van de laatste tijd en de nieuwe trends op keukengebied heeft Smeg de nieuwe C9GMXNLK9 (roestvrijstaal), C9GMANLK9 (antraciet) en de C9GMNNLK9 (zwart) op de markt gebracht. Naar verwachting zullen op korte termijn ook de overige fornuizen - waaronder de modellen met dubbele oven - van een vergelijkbare upgrade voorzien worden.

Verbeterde C-serie Smeg fornuizenVerbeterde C-serie Smeg fornuizen


Kookgedeelte

De eerste verbeteringen heeft Smeg doorgevoerd op het gas kookgedeelte aan de bovenzijde van het fornuis. Naast de vernieuwde branders met een hoger rendement zijn ook de pandragers verbeterd. Deze hebben een ander design en zijn uitgevoerd met dikkere voeten.

Vernieuwde branders

Het kookgedeelte is uitgevoerd met zes gas branders. Deze branders zijn vernieuwd, waarbij de wokbrander linksvoor een hoger vermogen van 4,2 kW heeft. Deze brander is geschikt om op te wokken, maar kan tevens gebruikt worden voor het snel opwarmen van een grote pan.
Het kookgedeelte is verder verdeeld met een sterke brander van 2,9 kW rechtsachter, twee normaal branders met een vermogen van 1,8 kW rechtsvoor en midden achter en twee kleine sudderbranders. Deze zijn midden voor en linksachter geplaatst.

De vernieuwde branders beschikken over een verbeterd rendementDe vernieuwde branders beschikken over een verbeterd rendement


Praktisch

Alle branders worden automatisch ontstoken bij het opendraaien van de bijbehorende knoppen zijn voorzien van een thermokoppel vlambeveiliging. Indien de vlam tijdens het koken uit zou waaien, dan wordt het gas ter beveiliging automatisch afgesloten. Praktisch verder is de ruime afstand tussen de branders: 24 centimeter van voorste naar achterste brander en maar liefst 29 centimeter van linker naar rechter brander. Daarmee biedt het kookgedeelte veel ruimte voor plaatsing van grote pannen.

Praktisch is de grote ruimte tussen de verschillende branders. Ideaal voor het plaatsen van grote pannen.Praktisch is de grote ruimte tussen de verschillende branders. Ideaal voor het plaatsen van grote pannen.


Pandragers

Naast de verbeterde branders op het kookgedeelte zijn ook de pandragers van het Smeg fornuis vernieuwd. Deze hebben een strakker en rechter design gekregen waardoor er veel meer rust in het totaalbeeld is ontstaan. Bij de oude serie gaf dit ontwerp een drukke uitstraling. Een ander voordeel van de nieuwe pandrager zijn de dikkere voeten welke veel sterker zijn dan de oude pandragers. Bij gietijzer blijft het aandachtspunt dat deze bij vallen snel kunnen breken, maar desondanks zorgen de dikkere voeten voor meer stabiliteit.

De vernieuwde pandrager is strakker in design en uitgevoerd met dikkere voetenDe vernieuwde pandrager is strakker in design en uitgevoerd met dikkere voeten


Energiezuinige oven

Onder het kookgedeelte bevindt zich de ruime oven met een inhoud van 115 liter. Deze oven is uitgevoerd met een zuinig energieklasse A label en beschikt verder over hetelucht, grill, onder- en bovenwarmte en diverse combinatie functies. De oven is eenvoudig in te stellen via een draaiknop voor het selecteren van het programma en een andere knop voor het selecteren van de bijpassende temperatuur.

Bakplaten

De oude C-serie fornuizen van Smeg beschikte over twee roosters met daaronder twee vangschalen. Op deze vangschalen kon wel gebakken worden door deze bovenop de rooster te plaatsen, maar ideaal was dit niet. De nieuwe serie Smeg fornuizen is uitgevoerd met volwaardige bakplaten: een normale emaille bakplaat en een diepere emaille bakplaat. Beide zijn over de volledige breedte geplaatst en kunnen zodoende los van het rooster gebruikt worden. In combinatie met de hetelucht functie is het daarbij mogelijk om tegelijkertijd op meerdere niveaus gerechten te bereiden.

Foto van de twee emaille bakplaten bij de nieuwe C-serie fornuizenFoto van de twee emaille bakplaten bij de nieuwe C-serie fornuizen


Vapor Clean reinigingsfunctie

Een minder leuk werkje bij een fornuis is het reinigen van de oven. Juist het bijhouden hiervan is een belangrijk punt om inbranden van vet en andere kookresten te voorkomen. De nieuwe serie Smeg fornuizen is uitgevoerd met een Vapor Clean functie welke het reinigen aanzienlijk vereenvoudigd. Door simpelweg water toe te voegen op de bodem van de oven en vervolgens de Vapor Clean functie te selecteren wordt stoom ontwikkeld welke helpt met het losweken van vet en vuil van de binnenwanden. Hierdoor is het reinigen van de binnenzijde van de oven gemakkelijker uit te voeren.

Vernieuwde programmeerbare klok

Eén van de sterkste verbeteringen op de nieuwe fornuizen is de nieuwe digitale klok. Bij de 'oude C-fornuizen' was dit vaak het zwakke punt: deze klok was lastig instelbaar en gaf nog wel eens een storing. De nieuwe klok is daarentegen veel eenvoudiger instelbaar.

De programmeerbare klok is vernieuwd en eenvoudiger instelbaarDe programmeerbare klok is vernieuwd en eenvoudiger instelbaar


Verbeterde klep met opbergruimte

Bij de voorgaande fornuizen was de opbergruimte onder de oven toegankelijk door middel van een klep welke je aan de bovenzijde moest openen. Omdat de rand tussen klep en oven beperkt was, was het lastig de vingers er tussen te krijgen om de klep te openen. De nieuwe serie C-fornuizen heeft een druk mechanisme voor het openen welke gemakkelijk toegang geeft tot de opbergruimte.

De klep welke toegang geeft tot de opbergruimte is uitgevoerd met een drukmechanismeDe klep welke toegang geeft tot de opbergruimte is uitgevoerd met een drukmechanisme


Geschikt voor Nederlands aardgas, maar ook voor België en andere landen

De nieuwe serie C-fornuizen is uitgevoerd met de duo sproeiers waardoor deze geschikt is voor gebruik op G20 en G25 gas. Voorheen konden Smeg fornuizen alleen op het Nederlands aardgas aangesloten worden (G25) en mochten deze absoluut niet op het Belgische aardgas netwerk gebruikt worden. Alleen de fornuizen met G20/G25 duo sproeiers (waaronder dus de nieuwe C9GMXNLK9, C9GMANLK9 en C9GMNNLK9) zijn geschikt voor gebruik op beide aardgas netwerken. Tevens worden er standaard sproeiers mee geleverd voor G30 gas.

Bekijk deze fornuizen in onze winkel

Graag nodigen wij u uit in onze winkel in Bussum om de nieuwe fornuizen te komen bekijken. Zodoende kunt u een beter beeld krijgen van het fornuis zelf, maar kunnen we ook visueel maken wat de verschillen met andere modellen zijn. Bekijk onze openingstijden van de winkel voor meer informatie.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.


Smeg fornuizen - gerelateerde berichten:

Nieuwe Smeg Opera fornuizen: elegant en strakBetaalbaar Smeg inductie fornuis CG90IX9-1Koop het Smeg fornuis welke het beste bij u pastPortofino fornuizen van Smeg brengen kleur in uw keukenSmeg vernieuwd SNL-serie fornuizenUitleg assortiment SMEG fornuizen