Betaalbaar Smeg inductie fornuis CG90IX9-1

Artikel geplaatst op: 11-01-2017 | update datum: 05-06-2021
Op zoek naar een betaalbaar inductie fornuis? Smeg introduceert de CG90IX9-1. Een 90 centimeter breed design fornuis uitgevoerd in het roestvrijstaal en voorzien van een inductie kookvlak met daaronder een grote multifunctionele oven. Dit fornuis behoort tot de SNL-serie welke herkenbaar is door de afgeronde voorzijde, de specifieke stanggreep en de glazen ovendeur.

Tip: scherp geprijsd Smeg inductie fornuis CG90IX9Tip: scherp geprijsd Smeg inductie fornuis CG90IX9


Inductie kookgedeelte

Het kookvlak van de CG90IX9-1 is uitgevoerd met vijf inductie kookzones, welke allemaal voorzien zijn van een booster functie. Met deze functie kunt u - per zone apart - tijdelijk extra vermogen toewijzen. Ideaal voor het snel dichtschroeien van vlees of andere bereidingen waarbij tijdelijk veel hitte nodig is. De zones worden bediend door middel van de knoppen aan de voorzijde, waarbij in verschillende standen het vermogen per zone is in te regelen.

Zones:
Linksvoor en achter rechts bevinden zicht twee zones met een vermogen van 1,3 kW. Deze zijn met de booster functie naar 1,4 kW uit te breiden. De overige drie zones (achter links, centraal en vooraan rechts) hebben een vermogen van 2,3 kW. Deze hebben op de booster stand zelfs een vermogen van 3,0 kW. In het midden van de kookplaat bevindt zich een display waarop de restwarmte en de standen instelbaar zijn.

Oven

Onder het kookgedeelte bevindt zich een ruime oven welke uitgevoerd is met 8 functies. Deze oven heeft een zuinig energieklasse A label en is uitgevoerd met een elektronische programmeerklok. Praktisch verder bij deze multifunctionele oven is de eenvoudige bediening met twee draaiknoppen: met de ene knop kiest u de gewenste ovenfunctie, waarna u met de andere knop de bijpassende temperatuur in kunt stellen. Deze is van 50 tot 260 graden regelbaar.
De oven beschikt verder over 5 kookniveaus waarbij - met behulp van de hetelucht functies - zelfs op meerdere niveaus tegelijkertijd gerechten bereid kunnen worden.

Oven functies
Naast de standaard onder- en bovenwarmte is de CG90IX9-1 verder uitgevoerd met een grill en een hetelucht functie. Diverse functies zijn tevens met elkaar te combineren zodat - op basis van uw gewenste bereiding - de perfecte ovenfunctie geselecteerd kan worden. Door middel van de elektronische programmeerklok kan daarbij de gewenste bereidingstijd ingesteld worden, waarna de oven zichzelf uitschakelt. Een geluidssignaal behoort daarbij tevens tot de mogelijkheden. Standaard wordt een vangschaal en een rooster bij de oven meegeleverd.

Braadspit / draaispit
Voor de echte liefhebbers is de oven van de Smeg CG90IX9-1 uitgevoerd met een braadspit en draaispit motor. Daarbij kunt u vlees, vis en andere gerechten op langzame wijze grillen, zodat een heerlijk krokante bereiding plaatsvindt. De draaispit wordt standaard bij dit fornuis meegeleverd.

Plaatsing in de keuken
Omdat het een inductie fornuis betreft dient extra aandacht besteed te worden voor plaatsing van dit fornuis. Zo is het allereerst belangrijk dat u uw elektrische voorziening controleert. De CG90IX9-1 heeft een aansluitwaarde van 10,6 kW. Indien u twijfelt of u over deze voorziening beschikt, neemt u dan contact met ons of uw eigen elektricien op om één en ander te laten controleren.

Naast de aansluitwaarde is het belangrijk te weten dat dit fornuis - dankzij de geforceerde mantelkoeling - strak tussen twee keukenkasten of in een kookeiland geplaatst mag worden. Het fornuis is verder voorzien van telescopische poten en kan zodoende eenvoudig op de gewenste hoogte geplaatst worden. Met de standaard poten kan dit tot ongeveer 92,5 centimeter. Mocht u hoger willen, dan kunt u apart de verhoogde potenset typenummer KITH95 mee bestellen.

1 artikel(en)