6 nieuwe Smeg inductie fornuizen

Artikel geplaatst op: 05-10-2020
De vraag naar inductie fornuizen is de afgelopen periode zeer sterk gestegen. Het is dan ook niet vreemd dat het assortiment van de aanbieders steeds breder wordt. Smeg - de nummer één in Nederland op het gebied van 90 cm. brede fornuizen - voegt wederom 6 nieuwe modellen toe aan haar assortiment. Maar kennis met de nieuwe modellen en ontdek waarom deze fornuizen stuk voor stuk een toegevoegde waarde zijn aan het assortiment.

De 6 nieuwe Smeg inductie fornuizen zijn:

Smeg inductie fornuis C91IEA9 antraciet

Smeg C91IEA9 - antraciet

Zwart is het nieuwe roestvrijstaal. Deze trend in keukenland is onvermijdelijk verbonden aan dit nieuwe fornuis. Een volledig in de kleur antraciet uitgevoerd inductie fornuis van 90 cm. breed uitgevoerd met grote zwarte semi-professionele knoppen, bijpassende greep en strakke afwerking. Het fornuis beschikt over 5 snelle inductie kookzones met een multizone links welke door middel van de knoppen aan de voorzijde bediend worden.

Daaronder is een ruime multifunctionele oven geplaatst uitgevoerd met een energieklasse A label. Deze oven heeft op 5 niveaus inschuifbare roosters / bakplaten waarbij - indien gebruik gemaakt worden van de hetelucht stand - op meerdere niveaus tegelijkertijd gerechten bereid kunnen worden.

De C91IEA9 beschikt verder over telescopische poten waarmee het fornuis eenvoudig op de gewenste hoogte geplaatst kan worden. Dankzij de geforceerde mantelkoeling kan dit fornuis strak tussen twee keukenkasten of in een kookeiland geïnstalleerd worden.

Bekijk Smeg C91IEA9 - antraciet
Smeg inductie fornuis C91IEX9 roestvrijstaal

Smeg C91IEX9 - roestvrijstaal

Een fornuis in een keuken is een zeer bepalend object. Zeker als dit fornuis kenmerkende eigenschappen heeft. De nieuwe C91IEX9 is zo'n fornuis. Vanwege de grote semi-professionele knoppen en het stoere design zorgt dit fornuis voor een eyecatcher in uw keuken. Meerwaarde is echter de strakke belijning met rechte hoeken welke heel fraai geintegreerd kan worden in moderne keukens. Tel daarbij op dat dit fornuis geen opstaande rand meer heeft waardoor deze ook in een kookeiland strak geplaatst kan worden.

Praktisch verder zijn de telescopische poten waarmee het fornuis op de gewenste hoogte opgeschroefd kan worden en de geforceerde mantelkoeling. De C91IEX9 heeft 5 inductie kookzones voorzien van Boost functie en timer en heeft een ruime multifunctionele oven met energieklasse A label.

Bekijk Smeg C91IEX9 - roestvrijstaal
Smeg inductie fornuis C92IMAN9 antraciet

Smeg C92IMAN9 - antraciet - dubbele oven

Voor de echte kookliefhebber die al gewend is aan inductie of over wil stappen van gas naar inductie is de C92IMAN9 een alleskunner. Dit fornuis heeft 5 volwaardige inductie kookzones met daaronder twee ruime ovens: een kleine oven rechts welke snel op temperatuur is voor stokbroodjes, ovenschalen e.d. maar ook kan functioneren als warmhoud oven. En een ruime multifunctionele oven links met hetelucht, grill en onder- en bovenwarmte.

Uniek aan dit fornuis is het feit dat alles zo ontwikkeld is dat de aansluitwaarde binnen de 12 kW blijft. Hierdoor volstaat een 3 x 16 Ampère / 230 Volt elektra aansluiting welke geen extra vastrecht kosten met zich mee brengt. Dus - indien dit er nog niet zit - dient u wel rekening te houden met de eenmalige aanleg kosten voor elektra, maar daarna bent u klaar en kunt u het fornuis volwaardig gebruiken.

Bekijk Smeg C92IMAN9 - antraciet
Smeg inductie fornuis C92IMX9 roestvrijstaal

Smeg C92IMX9 - roestvrijstaal - dubbele oven

Bij de combinatie van inductie en een dubbele oven komt altijd de aansluitwaarde om de hoek. Indien deze boven de 12 kW uitvalt dient de elektra voorziening aanzienlijk verzwaard te worden. De hoofdaansluiting moet naar 3 x 35 Ampère gebracht worden waardoor er aanzienlijk meer vastrecht (rond de 600 - 800 euro per jaar) betaald dient te worden.

De nieuwe C92IMX9 biedt hiervoor echter een oplossing. Dit fornuis is speciaal ontwikkeld om - met behoud van vol vermogen en 5 kookzones - binnen de 12 kW te blijven en biedt daarmee een veel gevraagde oplossing. Het fornuis is verder voorzien van een strakke vormgeving met rechte hoeken, kenmerkende Smeg knoppen en stanggreep. Daarmee kan dit fornuis fraai geïntegreerd worden in zowel een moderne als klassiekere keuken.

Bekijk Smeg C92IMX9 - roestvrijstaal
Smeg inductie fornuis CG92IANT9 antraciet

Smeg CG92IANT9 - antraciet - dubbele oven

De nieuwe CG92IANT9 is een 90 cm. breed inductie fornuis voorzien van 4 inductie kookzones waar Smeg hoge verwachtingen van heeft. Zowel de vraag naar antraciet is heel hoog als ook de wens voor een dubbele oven. In onze winkel in Bussum voeren we regelmatig gesprekken over de keuze voor een enkele en een grote oven en - op basis van gezinssamenstelling en gewenste manier van koken - valt deze regelmatig in een dubbele oven.

Indien deze voorkeur dus ook voor u geldt is dit fornuis zeker interessant om mee te nemen in uw overweging. Dit fornuis heeft een Power Management systeem waarmee het vermogen elektronisch regelbaar is.

Bekijk Smeg CG92IANT9 - antraciet
Smeg inductie fornuis CG92IXT9 roestvrijstaal

Smeg CG92IXT9 - roestvrijstaal

Een betaalbaar inductie fornuis met dubbel oven was nog niet op de markt. Smeg voegt deze aan het CG-assortiment toe welke zowel in het roestvrijstaal als ook in het antraciet beschikbaar is.

Dit fornuis heeft de kenmerkende afgeronde bovenzijde van het fornuis passend bij deze serie en beschikt over 4 inductie kookzones met daaronder twee zuinige ovens. De grote oven is een multifunctionele oven met hetelucht, grill, onder- en bovenwarmte en diverse combinatie mogelijkheden. De kleine oven is een conventionele oven met onder- en bovenwarmte en een grill. Dit fornuis heeft een Power Management systeem waarmee het vermogen elektronisch regelbaar is.

Bekijk Smeg CG92IXT9 - roestvrijstaal

3 artikel(en)