Inductie kookplaat


Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

U kunt links uw criteria aanpassen, anders wordt u over 5 seconden naar de hoofdcategorie gebracht.

Koken op een inductie kookplaat

Koken op inductie neemt de laatste jaren steeds verder toe. Naast het feit dat het snel en veilig is, biedt ook het het gemakkelijk schoonmaken een belangrijke rol. Indien er geen pan op de inductie zone geplaatst is, vindt er ook geen warmteoverdracht plaats. Natuurlijk wordt de glasplaat daarbij wel iets warm, maar als u de plan eraf haalt zal er geen actieve warmte meer overgedragen worden. Een inductie kookplaat biedt zodoende een goed, veilig en zuinig alternatief ten opzichte van gas.Klanten beoordelen ons als uitstekend: 1716 beoordelingen van Trustpilot met Trustcore 4.4 van max. 5

ADVIES & TIPS

Koken op inductie

Al in vele huishoudens vormt de inductiekookplaat de perfecte oplossing voor dagelijks koken. Een snelle en veilige kookplaat welke super eenvoudig schoon te maken is. De ontwikkelingen en mogelijkheden nemen in snel tempo toe. Ontdek dan ook de opties en de verschillende keuzes welke u kunt maken.

Diverse uitvoeringen

Naast de verschillende afmetingen zijn er veel meer keuzeopties bij aanschaf van een nieuwe inductiekookplaat. Onderstaand een aantal tips:

  • Naast een standaard opbouw kookplaat zijn er ook inductie kookplaten welke vlak in het aanrecht ingefreesd kunnen worden. Heel fraai en strak, zeker voor een moderne keuken.
  • Bij een opbouw kookplaat heeft u verschillende keuzes voor de afwerking van de randen. U kunt kiezen voor een rvs rand (sterk en degelijk), maar ook voor een fraaie facet geslepen rand van glas.
  • Verdiep u in de bediening van de verschillende kookplaten. Hierin zit veel verschil welke in dagelijks gebruik uitmaakt. Direct en snelle bediening van de zones - ook met natte vingers - is zeer praktisch !
  • Zoekt u een kookplaat voor een kookeiland? Er zijn specifieke inductie kookplaten met bijvoorbeeld 4 zones naast elkaar. Ideaal in een kookeiland!

Verschillende functies

Naast de mogelijkheid om de verschillende zones in standen te regelen bieden moderne inductiekookplaten veel meer functies. Deze zijn praktisch in dagelijks gebruik en dan ook zeker te adviseren bij het kopen van een nieuwe kookplaat.

  • De booster functie biedt de mogelijkheid om tijdelijk extra vermogen aan een zone toe te wijzen. Ideaal bijvoorbeeld met wokken.
  • Met de timer functie kunt u per zone apart de gewenste bereidingstijd instellen. Tijd afgelopen? Dan wordt de zone automatisch uitgeschakeld.
  • Diverse kookplaten hebben standaard voorgeprogrammeerde temperaturen waarmee gerechten warmgehouden kunnen worden, bepaalde bereidingen perfect uitgevoerd kunnen worden etc. Vaak is dit 42 en 75 graden.
  • Met de bridge functie is he mogelijk om twee zones samen te voegen tot een grote langwerpige zone. Ideaal voor een vispan of een grillplaat.

Zoneloze inductie kookplaat

Bent u op zoek naar meer flexibiliteit voor uw pannen? Kijk dan eens naar zoneloze inductie kookplaten. Bij deze kookplaten hoeft de pan alleen het activatie punt op de kookplaat aan te raken, maar verder kan de pan op allerlei manieren geplaatst worden. Hierdoor kan de volledige kookplaat veel efficienter benut worden.

Smart inductie voor koken op 230 Volt.

Om een inductie kookplaat te kunnen plaatsen is een meerfasen elektra aansluiting nodig. Dit is echter niet standaard in elke keuken aanwezig. Om dit aan te leggen moet een investering gedaan worden. Indien u deze investering niet wenst te doen, dan is Smart inductie misschien een optie.

Ideaal voor kleine huishoudens
SmartInductie kookplaten kunnen gewoon op 230 Volt (standaard aparte groep) worden aangesloten. Indien echter alle zones ingeschakeld worden, schakelt de kookplaat zichzelf automatisch terug om binnen het aanwezige vermogen te blijven. In de praktijk is dit voor grote huishoudens niet handig, maar voor kleine huishoudens is dit een perfecte oplossing. Want wanneer heeft u alle vier de kookzones op vol vermogen nodig?