Amerikaanse koelkasten met ijsdispenser en minibar

Artikel geplaatst op: 16-04-2014
Bij de aanschaf van een Amerikaanse koelkast zijn diverse varianten leverbaar. Ook in de deur heeft u tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Zo heeft u uitvoeringen met ijsdispenser, uitvoeringen met ijsdispenser en minibar en uitvoeringen helemaal zonder. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen hiervan?

GENERAL ELECTRIC Amerikaanse koelkast uitgevoerd met ijsdispenser en minibar
GENERAL ELECTRIC Amerikaanse koelkast uitgevoerd met ijsdispenser en minibar


Ijsdispenser

Bij een Amerikaanse koelkast met ijsdispenser heeft u direct de beschikking over ijsblokjes, crushed ice (geschaafd ijs) en water. U plaatst simpelweg uw glas in de de dispenser en het door u gekozen product wordt in uw glas geplaatst.

Een ijsdispenser op een Amerikaanse koelkast heeft een vaste wateraansluiting nodig
Een ijsdispenser op een Amerikaanse koelkast heeft een vaste wateraansluiting nodig


Houdt u er echter rekening mee dat u voor een Amerikaanse koelkast met ijsdispenser wel een vaste wateraansluiting nodig heeft. Daarnaast vindt u binnenin de koelkast naast het dispenser gedeelte ook een apart gedeelte voor de aanmaak van ijsblokjes. Door de aanwezigheid van deze beide onderdelen beschikt u over minder netto inhoud in het vriesgedeelte.

Minibar / Homebar

Zeer praktisch bij een side-by-side Amerikaanse koelkast is de minibar (homebar). Deze extra bar (zie foto) bevindt zich in het koelgedeelte. Bij het openen van deze klep heeft u directe toegang tot een beperkt aantal producten in het koelgedeelte. Dit betreft veelal flessen e.d. waar u - zonder dat u de gehele koelkastdeur dient te openen - gebruik van kunt maken.

Een minibar is behalve veel energiezuiniger ook zeer praktisch in gebruik
Een minibar is behalve veel energiezuiniger ook zeer praktisch in gebruik


Naast het besparen van energie (de gehele koeldeur hoeft niet geopend te worden) is een bijkomend voordeel het feit dat u een wegzet vlak heeft. Als u de koelkast aan de andere zijde van de keuken staat waarbij u geen aanrecht links of rechts van de koelkast heeft, dan kunt u uw glas op de geopende bar neerzetten. Vervolgens kun u ijsblokjes toevoegen, drankje inschenken e.d.

Zonder ijsdispenser en minibar

Een steeds meer opkomende uitvoering is een Amerikaanse koelkast zonder extra bar en ijsdispenser. Puur op liters inhoud is deze optie de meest interessante uitvoering. Bijkomend voordeel is het lagere verbruik van energie ten opzichte van de andere twee varianten.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.