2 artikel(en)

Koken op een gas fornuis

Een gas fornuis is nog steeds de meeste gekozen warmtebron. Naast het feit dat een gas fornuis een hoog maar ook een laag vermogen biedt, is direct regelbaar. Pas als de melk aan de kook is hoeft u het gas laag te draaien, terwijl dit bij keramisch al voor die tijd moet. Daarnaast is gas als warmtebron relatief goedkoop in gebruik.

Koken op een keramisch fornuis

Heel basis omschreven is een keramisch fornuis eigen een elektrisch kookvlak met een glasplaat erboven. Natuurlijk is deze verder voorzien van tiptoetsen en verbeterde en snellere zones, maar dit is simplistisch de uitleg van de werking. Een fornuis met keramisch kookgedeelte biedt door deze glasplaat het gemak eenvoudig te reinigen. Een keramisch fornuis is leverbaar in diverse breedte en uitvoeringen, met tiptoetsen of knop bediening.

Koken op een inductie fornuis

Koken op inductie neemt de laatste jaren steeds verder toe. Naast het feit dat het snel en veilig is, biedt ook het het gemakkelijk schoonmaken een belangrijke rol. Indien er geen pan op de inductie zone geplaatst is, vindt er ook geen warmteoverdracht plaats. Natuurlijk wordt de glasplaat daarbij wel iets warm, maar als u de plan eraf haalt zal er geen actieve warmte meer overgedragen worden. Een inductie fornuis biedt zodoende een goed, veilig en zuinig alternatief ten opzichte van gas.