Ontdek het nieuwe assortiment Asko wasmachines

Artikel geplaatst op: 03-09-2017 | update datum: 05-11-2017
Eind 2017 brengt Asko het nieuwe assortiment wassen en drogen op de Nederlandse markt uit. Een serie welke op een geheel nieuw platform ontwikkeld is en waarbij aanzienlijke verbeteringen in kwaliteit en design zijn doorgevoerd. De line-up is onderverdeel in drie series, waarbij de eerste twee (Classic en Logic) direct geïntroduceerd worden. Naast een aantal nieuwe ontwikkelingen zijn diverse unieke features van Asko gebleven.


Bekijk de video voor een eerste impressie van de nieuwe serie Asko wasmachines


Belangrijkste kenmerken

Onderstaande de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe Asko wasmachines op een rij:

Quattro constructie

De buitenste trommel ligt op vier ondersteunende schokdempers. Hierdoor is de wasmachine is vrijwel vrij van trillingen (1800 toeren). Het wasgedeelte en de behuizing staan los van elkaar.

De nieuwe serie Asko wasmachines zijn uitgevoerd met de Quattro constructieDe nieuwe serie Asko wasmachines zijn uitgevoerd met de Quattro constructie


Het Quattro systeem is extreem duurzaam. De kuip wordt ondersteund met 4 robuuste schokbrekers dei zijn bevestigd op een bodem van verzinkt plaatstaal. De trommel en kuip zijn uitgevoerd van roestvrijstaal. Door de Quattro constructie worden trillingen tijdens het wassen gereduceerd. Hierdoor kunnen de nieuwe wasmachines ook uitstekend op houten vloeren geplaatst worden.

Gietijzer lagerkruig & contragewicht: onverwoestbaar

De meeste fabrikanten stabiliseren hun wasmachines met beton. Asko verstevigt en stabiliseert de wasmachines met robuuste gietijzeren contragewichten aan de voorzijde en een gietijzer lagerkruis aan de achterzijde. Hiermee is de Asko veel sterker, stabieler en duurzamer. Andere merken - zoals Bosch, Siemens, Miele etc. - maken gebruik van een aluminium lagerkruis. Door toedoen van vloeibare wasmiddelen oxideert het aluminium, waardoor het lagerkruis kan breken.

Het gietijzeren contragewicht versterkt de unieke Quattro constructie. Omdat gietijzer niet oxideert is de constructie veel duurzamer dan andere merken
Het gietijzeren contragewicht en lagerkruis versterkt de unieke Quattro constructie. Omdat gietijzer niet oxideert is de constructie veel duurzamer dan andere merken


Steel Seal deursluiting

Unieke aan de Asko wasmachines ten opzichte van elk ander merk is de deursluiting. In plaats van een rubberen manchet heeft Asko een afdichting met een rubberen rand bevestigd aan de deur. Doordat u geen last heeft van een manchet kan wasgoed gemakkelijker uit de wasmachine gehaald worden. Daarnaast kan de manchet niet verweren, hetgeen veel hygiënischer is. Ten slotte kan een manchet door een scherp voorwerp scheuren, waar u bij een Asko wasmachine geen last van heeft.

Grotere deur t.o.v. oude Asko serie Naast het manchet is ook de deur van de wasmachine groter geworden. Deze is met 4 cm. toegenomen. Bijkomend verbetering is de verbeterde deuropening / sluiting constructie.


Dankzij de Steel Seal sluiting heeft u geen last meer van een manchet


Active Drum trommel

Het wasresultaat van uw wasgoed wordt bepaald door meerdere factoren. Onder andere de schommeling van de trommel en de constructie van de trommel is hierbij van belang. De Active Drum trommel van Asko is uitgevoerd met verschillende maten gaatjes voor het afvoeren van vuil, waarbij de gaatjes naar buiten toe weggebogen zijn. Dit voorkomt dat er in de toekomst door scherpe voorwerpen membramen kunnen ontstaan, waardoor wasgoed weer kapot zou kunnen gaan.

De trommel is - net als de kuip - uitgevoerd in hoogwaardig roestvrijstaal. Alleen Miele en Asko maken gebruik van een rvs kuip, alle andere producten van wasmachines hebben een kunststof kuip. De trommel beschikt verder over zandloper vormige wasgoedmeenemers bewegen de was continue naar het midden van de trommel waardoor het wasgoed gelijkmatiger gereinigd wordt. De lading is beter uitgebalanceerd in de trommel, waardoor slijtage op de riem en de motor wordt verminderd.


De Active Drum trommel zorgt voor een behoedzamere omgang met het wasgoed en een beter wasresultaat.


Asko Pro Wash Systeem

Nieuw bij de Asko wasmachines is de ontwikkeling van het Asko Pro Wash syteem. Dit systeem is gebaseerd op het watercirculatie systeem dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor professionele wasmachines. Bij het Pro Wash systeem word het wasmiddel vooraf gemengd waarna het via twee punten in de trommel wordt ingespoten.

Bij het nieuwe Asko Pro Wash systeem wordt wasmiddel vooraf gemengd en daarna direct ingespoten
Bij het nieuwe Asko Pro Wash systeem wordt wasmiddel vooraf gemengd en daarna direct ingespoten


Mengen van wasmiddel
- De afvoerpomp werkt als een zeer efficiente mixer van wasmiddel en water.
- Dit zal het gebruik van het wasmiddel effectiever maken (ook bij lagere temperaturen).
- Verminderd het risico op vlekjes op de kleding, veroorzaakt door wasmiddel.


Uitleg van de werking van het nieuwe Pro Wash systeem op de Asko wasmachines.


Quick Pro programma

Bij het ontwikkelen van een geheel nieuwe lijn is vooraf gedegen onderzoek gedaan naar de wensen en gewenste verbeterpunten te opzichte van de oude serie. Eén van de gewenste verbeterpunten is het verkorten van de wastijden. Doordat wasmachines steeds zuiniger moeten worden (wetgeving) is de tijdsduur van de programma's aanzienlijk toegenomen. Asko speelt hierop in met de ontwikkeling van het Quick Pro programma. Bij dit programma kan 4 kg. wasgoed volwaardig gewassen worden op 40 graden temperatuur. In slechts 59 minuten tijd wordt een wasresultaat A behaald !

Time Program

Een flexibel, slim en tijd besparen programma. Niet afhankelijk zijn van de standaard ingestelde programma tijden, maar zelf bepalen hoeveel tijd u wenst voor de was, waarbij de wasmachine het programma aan uw instellingen aanpast. Dus kies zelf of u 40 minuten, een uur of andere halve uur de tijd heeft voor de was. De wasmachine zal vervolgens zelf binnen deze tijd de lengte voor hoofdwas, spoelen, centrifugeren e.d. bepalen. Instelbaar van 20 minuten tot 3 uur, met een flexibele belading en een instelbare temperatuur van 30 tot 60 graden.

Ontdek het TIme Program op de nieuwe Asko wasmachines. Kies zelf de gewenste tijdsduur van uw programma.
Ontdek het TIme Program op de nieuwe Asko wasmachines. Kies zelf de gewenste tijdsduur van uw programma.

8 artikel(en)