Onze webshop is open, de winkel gesloten. Wij bezorgen en installeren gewoon bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie. Bel 035 69 18 115, mail of chat bij vragen.

Waarom een Asko wasmachine kopen?

Artikel geplaatst op: 03-11-2014
Het merk Asko is voor veel consumenten onbekend. Omdat Asko wasmachine unieke eigenschappen hebben welke in bepaalde situaties heel belangrijk kunnen zijn, zetten wij in dit artikel deze eigenschappen voor u op een rij. Zodoende kunt u bij uw overweging naar de keuze van de juiste wasmachine een nog betere afweging maken.

Want met de juiste informatie en daarmee de juiste voor- en nadelen van een apparaat bent u in staat de beste keuze voor uw situatie te maken. En deze keuze houdt ons inziens niet in om de duurste, maar juist om de beste wasmachine welke bij uw situatie en uw budget past te vinden.

Waarom een Asko wasmachine
Waarom een Asko wasmachine?


De ASKO manierDe andere manier
Quattro™ - vier schokbrekers op een bodemplaat van verzinkt plaatstaalTwee schokdempers op een bodemplaat van kunststof
Active Drum™ - met uitneembare wasgoedmeenemersConventiële trommel met vaste wasgoedmeenemers
SmartSeal™ - geen rubberen deurmanchetRubberen deurmanchet
Gietijzeren contragewichtBetonnen contragewicht
Roestvrij stalen kuipKunststof kuip


Quattro systeem

De basis van elke wasmachine betreft het Quattro systeem. Dankzij een unieke ophanging - afkomstig uit de professionele wereld - worden trillingen welke met centrifugeren vrijkomen tot wel 80% gereduceerd. Doordat de trommel en de kuip op een systeem met vier schokbrekers staan kunnen deze trillingen opgevangen worden en worden zodoende niet meer op het casco van de wasmachine overgebracht. Daarmee staat een Asko wasmachine veel stabieler en kan zodoende ook op een houten vloer geplaatst worden.

Het Quattro systeem met schokbrekers vormt de stabiele basis van elke Asko wasmachine
Het Quattro systeem met schokbrekers vormt de stabiele basis van elke Asko wasmachine


SmartSeal

Om wasgoed in- en uit de trommel halen moest u vroeger best even nadenken. Het was verstandig om het wasgoed in kleine stukjes te verdelen en niet teveel in 1x te doen. Daarnaast had u een rubberen rand waar u het wasgoed langs moest manoeuvreren.

Een Asko wasmachine is voorzien van een SmartSeal afsluiting. De rubberen rand zit niet meer bij de trommel, maar is verplaatst naar de deur. In combinatie met het feit dat de vulopening van de trommel aanzienlijk groter is geworden, maakt dat u uw wasgoed heel gemakkelijk in en uit de wasmachine kunt halen. Dit is veel comfortabeler in gebruik.

Een Asko wasmachine heeft geen manchet, maar een afsluiting met een rubber op de deur
Een Asko wasmachine heeft geen manchet, maar een afsluiting met een rubber op de deur


Gietijzeren contragewicht

Zoals de uitleg van de Quattro constructie al is aangegeven is de stabiliteit van moderne wasmachines zeer belangrijk. Dit heeft niet alleen te maken met houten vloeren (deze hadden we vroeger immers ook al). Echter zijn de machines tegenwoordig uitgerust met een print en electronica. Dat brengt heel veel voordelen met zich mee, maar maakt de machines ook gevoeliger. Neem ter voorbeeld maar de melding van onbalans. Mede daarom is stabiliteit welke verkregen wordt met een sterk en degelijk gietijzer contragewicht een grote meerwaarde.

Het gietijzeren contragewicht zorgt voor stabiliteit en is onverwoestbaar degelijk
Het gietijzeren contragewicht zorgt voor stabiliteit en is onverwoestbaar degelijk


Roestvrijstalen kuip

Ten slotte bieden alleen Asko en Miele nog wasmachine welke uitgevoerd zijn met een roestvrijstalen kuip. Vanuit kosten oogpunt hebben zijn alle andere merken reeds overgestapt op kunststof kuipen. Miele en Asko kiezen er echter bewust voor om - vanwege kwaliteit en duurzaamheid - de wasautomaten allemaal te voorzien van degelijke rvs kuipen.

Alleen Asko en Miele maken nog gebruik van een kuip van roestvrijstaal. Deze twee topmerken kiezen daarmee bewust voor de hoogte kwaliteit
Alleen Asko en Miele maken nog gebruik van een kuip van roestvrijstaal. Deze twee topmerken kiezen daarmee bewust voor de hoogte kwaliteit
.

Bron: Asko Nederland

8 artikel(en)


Bekijk ook eens:

kwaliteit asko wasmachine
Zweedse wasmachines van ASKO
Misschien een onbekende merknaam voor u, maar kwalitatief vergelijkbaar met Miele. En onderscheidend door een unieke Quattro constructie....

Misschien een onbekende merknaam voor u, maar kwalitatief vergelijkbaar met Miel...
(lees verder)
Nieuw assortiment Asko wasmachines
Ontdek de nieuwe serie Asko wasmachines
De nieuwe serie wasmachines van Asko is niet alleen sterk verbeterd in design, ook de functies, kwaliteit en bediening zijn verbeteringen doorgevoerd. Ontdek deze zelf !...

De nieuwe serie wasmachines van Asko is niet alleen sterk verbeterd in design, o...
(lees verder)
Nieuwe Asko wasmachines: Style, Logic en Classic serie
Uitleg Asko wasmachine series: Style, Logic en Classic
Wat zijn de verschillende tussen de Asko Style, Logic en Classic serie wasmachines? En wat zijn de verbeteringen ten opzichte van de voorgaande serie?...

Wat zijn de verschillende tussen de Asko Style, Logic en Classic serie wasmachin...
(lees verder)
Trustpilot