Koelkasten met energieklasse A+++ of B, lade systeem en nishoogte 82 cm


1 artikel(en)

Een praktische koelkast met lades

Een goede indeling van de koelkast is zeer bepalend voor het gebruik. Hierbij speelt flexibiliteit en efficiëntie eveneens een belangrijk rol. Een zeer interessante optie hierbij is de lade koelkast. Bij dit type koelkast zijn de plateaus vervangen voor lades, welke stuk voor stuk naar buiten toe uitgeschoven kunnen worden. Daardoor kan de koelkast veel efficiënter beladen worden en heeft u meer overzicht.

Helaas is - mede vanwege de hogere prijzen voor aanschaf - de lade koelkast nog niet echt doorgebroken en zodoende maar beperkt beschikbaar.

Een koelkast met een nishoogte van 82 cm

Indien u een koelkast onder het aanrecht gaat plaatsen is er sprake van een onderbouw model. Deze onderbouw uitvoering heeft een nishoogte van minimaal 82 centimeter nodig en is uitgevoerd met een deur-op-deur bevestigingssysteem. Daarbij kan uw eigen keukenpaneel weer voor de deur van de koelkast geplaatst worden.

Verschil tussen onderbouw en inbouw

Bij plaatsing van een koelkast onder het aanrecht heeft u te maken met een andere vorm van ventilatie. Doordat de warme lucht niet via de achterzijde van de koelkast 'omhoog' kan gaan (daar botst het immers tegen het aanrechtblad), dient er een geforceerde manier van af- en aanvoer van lucht te zijn. Hiervoor heeft deze koelkast een speciaal ventilatie systeem via de plint aan de onderzijde. Hierdoor wordt verse lucht aangezogen en warme lucht afgezogen.

Een super zuinige koelkast met energieklasse A+++ label

Besparing op energieverbruik is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw eigen maandelijkse energiekosten. Een koelkast uitgevoerd met energieklasse A+++ label behoort tot de zuinigste modellen in de markt en is daarmee een zeer geschikte optie.

Een koelkast met energieklasse B

Deze koelkast is uitgevoerd met een energieklasse B label. Dit label geeft het energieverbruik aan in klasses, waardoor deze eenvoudig te vergelijken zijn.