Corona: Maak hier een afspraak voor bezoek aan winkel of bel 035 69 18 115 voor product advies. Wij bezorgen en installeren bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie

1-18 of 27

1-18 of 27

Een vrieskist biedt veel inhoud

Als u op zoek naar veel functionele vriesruimte dan is een vrieskist een goede optie. Een vrieskist heeft een grote open ruimte en wordt via de bovenzijde beladen. Hierdoor is het mogelijk uw levensmiddelen op te stapelen waardoor de ruimte veel beter benut wordt. Bij een vrieskast gaat ruimte verloren door de aanwezigheid van lades. Zodoende kunt u in een vrieskist bijna 30% meer spullen kwijt.

Een vrieskist is leverbaar in verschillende breedte en dieptematen. Houdt u er rekening mee dat - naar mate de vrieskist energie zuiniger wordt - de wanden dikker worden en de nuttige inhoud daarmee afneemt.

ADVIES & TIPS

Voordelen van een vrieskist

De voordelen van een vrieskist

Het grootste voordeel van de aanschaf van een vrieskist is de ruime inhoud. Deze inhoud is veel efficienter te beladen t.o.v. een vrieskast, omdat er geen ruimte verloren gaat aan lades e.d. Hierdoor kan een vrieskist met dezelfde inhoud als een vrieskast bijna 30% meer beladen worden.

Nadeel
Wel moet hierbij opgemerkt worden dat spullen die onderop liggen lastig te pakken zijn. Dit is weer een voordeel van een vrieskast.

Inhoud versus energieverbruik

Inhoud versus energieverbruik

Vrieskisten zijn leverbaar met 100 tot ongeveer 600 liter inhoud. Logischerwijs geldt hoe breder de vrieskist, hoe meer inhoud. Echter speelt het energieverbruik ook een belangrijke rol. De zuinigste vrieskisten in de markt hebben een energieklasse A+++ label en beschikken daarmee over dikke binnenwanden.

Zuiniger betekent dikkere wanden
Dit gaat ten koste van de inhoud. Zodoende is het belangrijk daarin een goede afweging te maken.

Plaatsing vrieskist in onverwarmde ruimtes

Plaatsing vrieskist in onverwarmde ruimtes

Een vrieskist wordt vaak in een onverwarmde ruimte zoals een schuur, garage of bijkeuken geplaatst. Tijdens koude winters kan het hierbij best koud worden. Het merk Liebherr speelt hierop in met het FrostProtect systeem.

FrostProtect
Deze vriezers zijn geschikt voor omgevingstemperaturen vanaf -15°C en zijn de veilige keuze voor strenge winters. Voor alle NoFrost vriezers van Liebherr geldt dat ze goed blijven functioneren vanaf een omgevingstemperatuur van 0°C.

Onderhoud: het ontdooien

Onderhoud - het ontdooien van een vrieskist

Voor het onderhoud dienen vrieskisten eens in de zoveel tijd ontdooit te worden. Omdat een vrieskist vaak helemaal vol ligt, is dit makkelijker gezegd dan gedaan. De vriezer dient immers leeg te zijn om ontdooit te kunnen worden.

NoFrost of LowFrost vrieskisten
Er zijn echter vrieskisten welke beschikken over een LowFrost systeem (veel minder vaak ontdooien) en zelfs modellen met een No-Frost systeem (nooit meer ontdooien). Handig dus om hier over na te denken voor aanschaf.

Tips

1. Sommige diepvriekisten uitgevoerd zijn met een warme wand systeem? Dit voorkomt condensvorming bij plaatsing van een kist in een koudere ruimtes.

2. Er zijn accessoires zoals extra mandjes, plateaus e.d. apart bij aanschaf van uw vrieskist te bestellen? Handig om daarmee de vrieskist praktischer in te kunnen delen

3. Wist u dat er ook vrieskisten zijn die op slot kunnen? Afhankelijk in welke situatie u de vriekist gaat plaatsen kan dat best handig zijn.