Onze webshop is open, de winkel gesloten. Wij bezorgen en installeren gewoon bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie. Bel 035 69 18 115, mail of chat bij vragen.

1-18 of 66

1-18 of 66

Diverse uitvoeringen in side-by-side koelkasten

Een side-by-side koelkast is leverbaar in diverse uitvoeringen en in verschillende kleuren. Oorspronkelijk bestond dit model uit een vriesgedeelte links en een koelgedeelte rechts. Tegenwoordig zijn er echter meer varianten leverbaar. Zo zijn er 4-deurs modellen in diverse breedtematen en French-door uitvoeringen. Deze modellen beschikken over een dubbele deur aan de bovenzijde welke toegang geeft tot het koelgedeelte en daaronder een lade welke toegang geeft tot het vriesgedeelte.

Een side-by-side koelkast heeft een ruime inhoud waarbij u - door de variatie in uitvoeringen - het beste model voor uw situatie kunt selecteren. Houdt u er wel rekening mee dat een side-by-side koelkast wezenlijk anders is dan een Amerikaanse koelkast. Neem bijvoorbeeld het design waarbij vaak gesproken wordt over roestvrijstaal, terwijl in werkelijkheid een rvs-look of folie bij side-by-side uitvoeringen gebruikt wordt. Meer over de verschillen tussen side-by-side en Amerikaanse koelkast vindt u in dit artikel.

Inbouw side-by-side

Omdat de vraag naar koelkasten met ruime inhoud steeds verder toeneemt wordt ook op het gebied van inbouw invulling gegeven aan grotere opstellingen. Een inbouw side-by-side is daarbij een interessante optie. Deze koelkast bestaat vaak uit twee apart inbouw koelkasten welke side-by-side van elkaar opgesteld kunnen worden. Zo kan een inbouw set van twee koel/vriescombinaties van 178 cm. hoogte met elkaar gecombineerd worden, maar is het ook mogelijk om een 178 cm. hoge inbouw koeler met een 178 cm. hoge inbouw vriezer te combineren.

French Door koelkast

Steeds meer vraag bij brede koelkasten gaat uit naar de zogenaamde French Door modellen. Deze koelkasten onderscheiden zich door in de uitvoering: het gehele vriescompartiment bevindt zich aan de onderzijde en is toegankelijk door middel van een lade. Het voordeel van een lade is dat je van bovenaf in het vriesgedeelte kijkt en zodoende veel prettiger overzicht hebt. Tevens hoeft er minder gebukt te worden om het des gewenste product uit de vriezer te halen.

Boven het vriesgedeelte bevindt zich het ruime koelgedeelte. Deze is toegankelijk door middel van twee deuren. Voordeel van twee smalle deuren ten opzichte van één grote is dat de uitslag van de deuren niet groot is. In het koelgedeelte bevindt zich geen tussenschot dus de volledige breedte kan benut worden voor het plaatsen van levensmiddelen. Ideaal en zeer praktisch.
 • Product advies zoals in onze winkel in Bussum

  1/6

  Keuzehulp

  Weet u nog niet precies welke side-by-side koelkast u moet kopen? Net als in de winkel geven we u graag persoonlijk advies. Start direct de keuzehulp via onderstaande button.

ADVIES & TIPS

Wat is een side-by-side koelkast?

Wat is een side-by-side koelkast?

Een side-by-side koelkast is een brede koelkast (tussen de 80 en 130 cm. breed) met koelgedeelte rechts en vriesgedeelte links. Er zijn ook modellen met koelgedeelte boven en vries gedeelte onder.

Algemene kenmerken
Side-by-side koelkasten hebben een ruime inhoud, zijn zeer praktisch m.b.t. de indeling en bieden diverse zones voor het bewaren van specifieke middellen. Denk - afhankelijk van het type - aan speciale zones voor het langer bewaren van groente en fruit, icemaker, wijnzone etc.

Verschil tussen Amerikaanse en side-by-side koelkast

Verschil tussen side-by-side en Amerikaanse koelkast

Waarom zijn de Amerikaanse koelkasten van Samsung goedkoper dan die van ioMabe of General Electric? Deze vraag wordt vaak gesteld in onze winkel. En de vraag geeft eigenlijk al het antwoord. Omdat een Amerikaanse koelkast van Samsung helemaal geen Amerikaan is, maar een Koreaan. En daar zitten aanzienlijke kwaliteitsverschillen tussen. Zowel in design als ook in techniek.

Bekijk onderstaand overzicht voor een inzichtelijke opsomming van de belangrijkste verschillen:Verschil Amerikaanse en Koreaanse koelkast

Verschillende uitvoeringen

Verschillende uitvoeringen

Naast de standaard side-by-side koelkast van 90 cm. breed (vergelijkbaar in opbouw met een Amerikaan) zijn er ook andere modellen.

Een frensh-door koelkast is een model met een grote vrieslade(s) van 90 cm. breed onder met daarboven twee deuren welke toegang geven tot een breed koelkast.

Dan is er verder nog een 4-deurs koelkast (2x koel boven en 2x vries onder). Tenslotte wordt ook de side-by-side koelkast waarbij twee losse koelkasten tegen elkaar geplaatst zijn vaak verkocht in Nederland. Deze is 121 cm. breed (zie foto)

Side-by-side koelkasten met ....

Side-by-side koelkasten met...

Naast de verschillende uitvoeringen zijn er ook diverse modellen leverbaar welke specifieke eigenschappen hebben.

Een overzicht van de mogelijkheden:

 • Ijsdispenser voor ijsblokjes en water
 • Koelkast met apart compartiment voor wijn
 • Speciaal inbouw model om te integreren in keukens
 • Koelkast met minibar/homebar in de koeldeur

Tips

1. Indien u een aparte koelkast en een aparte vriezer in een side-by-side opstelling wenst te plaatsen, dan dient u rekening te houden met condensvorming. Alleen indien de vriezer over een warme wandconstructie beschikt is side-by-side plaatsing mogelijk.

2. Voor een side-by-side koelkast met icemaker heeft u een vaste wateraansluiting voor de ijslbokjesmachine nodig. Een afvoer is daarentegen niet nodig.

3. Voor het goed functioneren van een side-by-side koelkast is ventilatie heel belangrijk. Zeker bij plaatsing in een nis is het goed om de montagevoorschriften strak na te volgen.