1-36 of 105

1-36 of 105

Diverse uitvoeringen in side-by-side koel/vries

Een side-by-side koelkast is leverbaar in diverse uitvoeringen en in verschillende kleuren. Oorspronkelijk bestond dit model uit een vriesgedeelte links en een koelgedeelte rechts. Tegenwoordig zijn er echter meer varianten leverbaar. Zo zijn er 4-deurs modellen in diverse breedtematen en French-door uitvoeringen. Deze modellen beschikken over een dubbele deur aan de bovenzijde welke toegang geeft tot het koelgedeelte en daaronder een lade welke toegang geeft tot het vriesgedeelte.

Een side-by-side koelkast heeft een ruime inhoud waarbij u - door de variatie in uitvoeringen - het beste model voor uw situatie kunt selecteren. Houdt u er wel rekening mee dat een side-by-side koelkast wezenlijk anders is dan een Amerikaanse koelkast. Neem bijvoorbeeld het design waarbij vaak gesproken wordt over roestvrijstaal, terwijl in werkelijkheid een rvs-look of folie bij side-by-side uitvoeringen gebruikt wordt. Meer over de verschillen tussen side-by-side en Amerikaanse koelkast vindt u in dit artikel.

Inbouw side-by-side

Omdat de vraag naar koelkasten met ruime inhoud steeds verder toeneemt wordt ook op het gebied van inbouw invulling gegeven aan grotere opstellingen. Een inbouw side-by-side is daarbij een interessante optie. Deze koelkast bestaat vaak uit twee apart inbouw koelkasten welke side-by-side van elkaar opgesteld kunnen worden. Zo kan een inbouw set van twee koel/vriescombinaties van 178 cm. hoogte met elkaar gecombineerd worden, maar is het ook mogelijk om een 178 cm. hoge inbouw koeler met een 178 cm. hoge inbouw vriezer te combineren.

French Door koelkast

Steeds meer vraag bij brede koelkasten gaat uit naar de zogenaamde French Door modellen. Deze koelkasten onderscheiden zich door in de uitvoering: het gehele vriescompartiment bevindt zich aan de onderzijde en is toegankelijk door middel van een lade. Het voordeel van een lade is dat je van bovenaf in het vriesgedeelte kijkt en zodoende veel prettiger overzicht hebt. Tevens hoeft er minder gebukt te worden om het des gewenste product uit de vriezer te halen.

Boven het vriesgedeelte bevindt zich het ruime koelgedeelte. Deze is toegankelijk door middel van twee deuren. Voordeel van twee smalle deuren ten opzichte van één grote is dat de uitslag van de deuren niet groot is. In het koelgedeelte bevindt zich geen tussenschot dus de volledige breedte kan benut worden voor het plaatsen van levensmiddelen. Ideaal en zeer praktisch.