1-36 of 88

1-36 of 88

Uitleg van de werking van een plafondunit

Een plafondunit afzuigkap is - tesamen met de downdraft- de nieuwste ontwikkeling op het gebied van afzuigkappen. Dit type afzuigkap is te integreren in een (verlaagd) plafond waarmee u het open zichtveld in uw keuken, maar wel voorzien bent van een goede afzuiging. De afzuigkap heeft een hoog vermogen vanwege de afstand tussen het kookgedeelte en de unit en beschikt veelal over randafzuiging om zodoende het rendement te verbeteren. Vanwege de hoogte waarop de afzuigkap gemonteerd is wordt voor de bediening een afstandbediening meegeleverd. Daarmee kan het vermogen in meerdere standen ingeregeld worden en de verlichting in of uitgeschakeld worden.

Tips bij aankoop plafond afzuigkap

Bij plaatsing van een plafondunit boven een kookeiland is het belangrijk om allereerst een uitvoering met een hoog vermogen te kiezen. Dit vanwege de grote afstand waarop kooklucht afgezogen moet worden. Hoe groter deze afstand, hoe hoger het vermogen moet zijn. Daarbij is het belangrijk om de ruimte boven het plafond op te meten en te kijken of de afzuigkap geplaatst kan worden. Als laatste punt is het aan te randen een bredere en grotere afzuigkap te nemen dan de afmetingen van het kookeiland. Dit omdat kooklucht uitwaait in uw keuken. Met een bredere afzuigkap zuigt u meer weg.

Plafond afzuigkappen met motor op afstand

Indien u het geluid in uw keuken wenst te verminderen is het een optie om de motorunit los van de afzuigunit te plaatsen. Deze kan dan in een andere ruimte gemonteerd, waardoor het geluid in de keuken aanzienlijk zal afnemen. Een aantal modellen heeft deze mogelijkheid. Indien u dit wenst is het verstandig om dit voor aankoop te controleren.