1-36 of 39

1-36 of 39

Een 9 kg droger

Met een 9 kg droger wordt ingespeeld op de vraag naar steeds meer inhoud. Zo kan er zuiniger en sneller gewassen worden, doordat een volle trommel met meer wasgoed efficiënter kan functioneren. Daarnaast geeft een 9 kg droger minder kreukvorming doordat wasgoed meer ruimte heeft in de trommel. Dit laatste doet zich vooral voor indien de trommel minder zwaar beladen is.

Ontwikkeling naar meer inhoud

De laatste jaren is een zichtbare ontwikkeling gaande naar het vergroten van de inhoud van de drogers. Voor een aantal jaar geleden was 5 of 6 kg inhoud de standaard, tegenwoordig geldt 8 kg vulgewicht als standaard. Deze ontwikkeling is mede tot ontwikkeling gekomen door de toegenomen inhoud in de wasmachines, maar is ook los daarvan te verklaren. Een wasdroger met een ruimere trommel biedt namelijk een aantal belangrijke voordelen. Zo heeft de wasgoed meer ruimte in de trommel waardoor de warme lucht beter bij de kleding kan komen. Deze verspreid zich immers beter in de grotere trommel. Dit zorgt ervoor dat het wasgoed sneller gedroogd kan worden en minder kreukt.

9 kg vulgewicht ook gemakkelijk voor beddengoed

Was voorheen het drogen van grote stukken kleding als beddengoed lastig vanwege de beperkte inhoud, daar behoort dit probleem bij een 9 kg wasdroger tot het verleden. Ook uw grote stukken beddengoed kunnen eenvoudig gedroogd worden. Doordat tevens de vulopeningen van de droger vergroot zijn is ook het in- en uitladen van het wasgoed gemakkelijker dan bij de oude drogers.