Inductie kookplaat met geïntegreerde afzuigkap

Artikel geplaatst op: 11-12-2016
De nieuwe kookplaat met geïntegreerde afzuigkap zorgt ervoor, dat u met volle teugen kunt genieten van uw keuken tijdens het koken. De vervelende damp en geuren die tijdens het koken ontstaan, worden direct van de pannen in de afzuigkap gezogen. U kunt daarom al met een laag en aangenaam stil afzuigvermogen het gewenste ventilatie resultaat bereiken. En omdat het geluid niet langer op ooghoogte geproduceerd wordt, heeft u ook daar veel minder last van. U kunt zich voortaan in rust op uw gasten concentreren tijdens het koken.

Werkbladafzuiging

Met de nieuwe domino werkbladafzuiging kunt u uw keuken nog flexibeler indelen. De domino werkblad-afzuiging wordt naast de kookplaat geplaatst en daardoor worden damp en geuren direct opgezogen. Daarmee zijn vervelende opstijgende dampen en beslagen brillen verleden tijd. Bovendien heeft u geen afzuigkap meer nodig die u het zicht belemmerd.

Een aparte geïntegreerde afzuigkap geplaatst naast een domino inductie kookplaat (dus 2 apparaten)Een aparte geïntegreerde afzuigkap geplaatst naast een domino inductie kookplaat (dus 2 apparaten)


Downdraft

Een andere mooie oplossing voor afzuiging op het werkblad is de downdraft. Dit afzuigsysteem wordt achter uw kookplaat in het werkblad ingebouwd. Heeft u hem niet nodig, dan kunt u de module met één druk op de knop weer in het keukenblad laten verdwijnen. Naast het aantrekkelijke design, is de Downdraft ook bijzonder effectief.

Een andere oplossing is een downdraft afzuigkap. Deze wordt achter een standaard kookplaat ingebouwd. Hiervoor moet het werkblad dus wel diep genoeg zijnEen andere oplossing is een downdraft afzuigkap. Deze wordt achter een standaard kookplaat ingebouwd. Hiervoor moet het werkblad dus wel diep genoeg zijn


Functie

Niets staat het contact met uw gasten in de weg. Met de nieuwe kookplaten met geïntegreerde afzuigkap is een open keuken pas echt open. De module zuigt hinderlijke kookdampen en -luchtjes direct bij de pannen af en werkt dan ook buitengewoon efficiënt en stil. En omdat de afzuiging niet meer op ooghoogte plaatsvindt, is het aanzienlijk stiller in de keuken. Nooit meer heeft u last van een beslagen bril of het geluid van de afzuigkap. In plaats daarvan kunt u tijdens het koken in alle rust met uw gasten praten.

Innovatief design en functie

In tegenstelling tot de gebruikelijke afzuigkappen bevinden de nieuwe Bosch kookplaten met geïntegreerde afzuigkap zich niet op ooghoogte. U kunt altijd in uw pannen kijken zonder dat u hoeft te bukken of u uw hoofd stoot. Niets staat uw kookplezier in de weg.

De beste oplossing is de inductie kookplaat met geïntegreerde afzuigkap. Deze 2-in-1 oplossing is naadloos en functioneert uitstekendDe beste oplossing is de inductie kookplaat met geïntegreerde afzuigkap. Deze 2-in-1 oplossing is naadloos en functioneert uitstekend (dus 1 apparaat)


Technologie

Kookdampen stijgen met maximaal één meter per seconde op. Een Bosch kookplaat met geïntegreerde afzuigkap genereert echter een krachtige tegenstroom. De damp wordt dan ook direct bij de (koeken)pannen en braadpannen weg genomen en krijgt de kans niet om op te stijgen. Dit betekent dat de geïntegreerde afzuigkap vele malen efficiënter werkt en er veel minder vet en luchtjes op uw meubels neerslaan en in de gordijnen blijven hangen.

De beste kenmerken van de kookplaten en afzuigkappen

PerfectCook sensor
Zodra u de gewenste temperatuur heeft gekozen, houdt de sensor deze automatisch in de gaten en wordt deze tijdens het koken aangepast. Elk gerecht wordt zo bij de optimale temperatuur bereid. Overkoken en droogkoken is er niet meer bij

FlexInductie
U kunt één pan gebruiken of meerdere en u kunt ze zelfs achter elkaar zetten – de keuze is aan u. U kunt de kookplaat gebruiken met vier afzonderlijke kookzones of u creëert met een druk op de knop twee grote kookoppervlakken zodat u ook grotere pannen kunt gebruiken.

DirectSelect Premium
Met een druk op de knop selecteert u alle functies direct op het 30 centimeter lange bedieningspaneel. Koken wordt zo nog makkelijker. Als de kookplaat uitstaat, is het bedieningspaneel niet zichtbaar en ziet de kookplaat er nog stijlvoller uit

PerfectFry sensor
Als u vlees braadt, houdt de sensor de temperatuur voortdurend in de gaten en wordt deze indien nodig aangepast – u bent dus gegarandeerd van een perfect gebakken stukje vlees.

PerfectAir sensor
Zodra u de kookplaat aanzet en een vermogensniveau kiest, gaat ook de afzuigkap aan. De intensiteit wordt bepaald op basis van één van de negen vermo-gensniveaus en één intensiefstand – automatisch en perfect afgestemd op de hoeveelheid kookdampen.

EcoSilence Drive motor
De EcoSilence Drive motor wordt aangedreven door een permanente magneet. Hij werkt uitermate zuinig en is geluidsarm dankzij de borstelloze aandrijving met een uitzonderlijk lange levensduur.

FlexInductie

Bepaal zelf waar u uw pannen wilt plaatsen. Wanneer u aan het koken bent, is het wel eens erg vol op de kookplaat –zeker wanneer u veel gasten krijgt en meerdere gangen tegelijk bereidt. Of u nu één of meerdere pannen gebruikt of ze achter elkaar zet – met FlexInductie van Bosch kunt u alle kanten op. U kunt de kookplaat gebruiken als een inductiekookplaat zoals u gewend bent – bijvoorbeeld met vier afzonderlijke kookzones– of u drukt op een knop en creëert twee grote, doorlopende kookzones, waar u grote pannen of zelfs een braadpan op kwijt kunt.

Speciale accessoires voor FlexInductie:

De speciale accessoires zijn specifiek ontwikkeld voor gebruik met FlexInductie kookplaten met samengevoegde kookzones – ze passen er perfect op en het resultaat is optimaal.

Voor Flex inductie kookplaten zijn diverse accessoires verkrijgbaar zoals grillplaat, bakplaat, braadslede etcVoor Flex inductie kookplaten zijn diverse accessoires verkrijgbaar zoals grillplaat, bakplaat, braadslede etc


Grillplaat
De grote grillplaat is perfect voor grotere hoeveelheden vlees, vis en groenten op twee samengevoegde kookzones. HEZ390522

Teppanyaki
Teppanyaki is ideaal voor het bereiden van exotische sandwiches, desserts en gerechten met gehakt. Verkrijgbaar in twee maten (40 x 20 cm en 30 x 20 cm). (HEZ390512 en HEZ390511)

Systeempan
In de systeempan kunt u optimaal bakken met PerfectFry. De pan is verkrijgbaar met een doorsnede van 15 cm, 19 cm, of 21 cm en met een extra handvat. (HEZ390230)

Braadpan (optioneel met stoommand)
De braadpan is ideaal voor slow cooking van vlees, vis en groenten op twee samengevoegde kookzones of één braadzone. (HEZ390011)

PerfectAir sensor

Onaangename luchtjes worden automatisch weggenomen. Vergeet u ook altijd de afzuigkap aan te zetten als u kookt? Maakt niet uit! Zodra u de kookplaat aanzet, wordt ook de PerfectAir Sensor geactiveerd op een vermogensniveau dat exact wordt afgestemd op de hoeveelheid kookdampen – dankzij deze wereldprimeur hoeft u alleen maar op het koken zelf te letten. PerfectAir houdt de lucht voortdurend in de gaten en past het afzuigvermogen automatisch aan de hoeveelheid dampen aan. Tegelijkertijd wordt het geluidsniveau beperkt omdat het afzuigvermogen nooit groter is dan nodig. Wanneer u klaar bent met koken, blijft de ventilator draaien en wordt droge lucht gecirculeerd, zodat de dampen niet neerslaan op uw meubels. De PerfectAir sensor heeft een bereik over alle negen vermogensstanden. Hiermee garandeert hij altijd een perfect resultaat.

9+1 vermogensniveaus

De geïntegreerde afzuigkap heeft negen vermogensniveaus en één intensiefstand – dat betekent altijd een optimale afzuiging in elke kooksituatie, of het eten nu rustig suddert of dat u aan het frituren bent. Tijdens het koken kunt u het niveau handmatig bepalen of de sensor aanzetten zodat de afzuiging automatisch wordt geregeld.

Meer functies

In een oogopslag: alle andere functies van de afzuigkap
De nieuwe kookplaten met geïntegreerde afzuigkap zijn voorzien van alles wat nodig is om het u makkelijker en leuker te maken. En dat betekent uiteraard optimale efficiëntie en een aangenaam stille werking. Nauwelijks te horen in de keuken. Nauwelijks terug te zien op de elektriciteitsrekening. Uitermate stil, uitermate krachtig en zeer efficiënt. Of in harde cijfers: een geluidsniveau van net 69 dB, 88% van het vet wordt aan de lucht onttrokken en de zeer zuinige energieklasse A.

De EcoSilence Drive motor
Het energieverbruik gaat omlaag, niet de prestatie. De koolborstelloze EcoSilence Drive motor wordt aangedreven door een permanente magneet, zodat er geen sprake van wrijving en slijtage is. Dit betekent dat de afzuigkap buitengewoon lang meegaat, zeer zuinig werkt en weinig lawaai maakt. Dankzij de optimale luchtstroming in de afzuigkap wordt het geluid nog verder beperkt - ook op de hoogste stand.

De Bosch inductie kookplaat met downdraft afzuigkap is zeer veelzijdig in gebruik en eenvoudig te gebruikenDe Bosch inductie kookplaat met downdraft afzuigkap is zeer veelzijdig in gebruik en eenvoudig te gebruiken


Filter erin, vet eruit
De afzuigkap heeft een zeer effectief filtersysteem dat vet en andere vaste deeltjes aan de lucht onttrekt, zodat de lucht in de keuken aanzien-lijk schoner is. Wanneer u het filter regelmatig reinigt, blijft het optimaal zijn werk doen. Een lampje geeft aan dat het filter gereinigd moet worden

CleanAir module
De CleanAir module bestaat uit een koolstoffilter en een behuizing. Het filter, dat lijkt op jaloezieën, heeft het oppervlak van grofweg 100 voetbalvelden. Dankzij de buitengewoon grote hoeveelheid actief kool dringt het luchtjes met maar liefst 85% terug. Dit betekent dat met dit speciale koolstoffilter dezelfde resultaten worden behaald als met een afvoersysteem en dat het 25% beter presteert dan een standaard koolstoffilter. Ten slotte past deze ‘kap’ perfect in uw vaatwasmachine.

Reinigen is een fluitje van een cent
De geïntegreerde afzuigkap zit uitermate praktisch in elkaar. Alle onderdelen kunnen niet alleen via de bovenkant gemakkelijk uit de module gehaald worden, maar ze zijn ook vaatwasserbestendig – of het nu het rooster van de luchtinlaat is of het vochtreservoir, dat u eenvoudig uit elkaar kunt halen zodat het in de vaatwasser zo min mogelijk plaats inneemt. Bij Bosch betekent handig koken dat het altijd weer goed komt. Als u kookt zonder PerfectCook om overkokende pannen te voorkomen, is de geïntegreerde afzuigkap op alles voorbereid: Het verhoogde rooster van de luchtinlaat voorkomt dat overgekookt vocht in de module loopt. In het onwaarschijnlijke geval dat dit toch gebeurt, wordt het afgevoerd naar een reservoir met een inhoud van maar liefst 180 ml. Nog onwaarschijnlijker is het dat er een grote hoeveelheid vocht in de afzuigkap komt, maar dan wordt het apparaat optimaal beschermd door een tweede veiligheidsreservoir met een inhoud van twee liter. En gaat het goed mis, dan nog hoeft u zich geen zorgen te maken – de motor is zo robuust dat water en olie geen schade tot gevolg hebben.

Ruimte

De nieuwe werkbladafzuiging biedt u een scala aan nieuwe mogelijkheden voor uw keuken. U kunt nu in plaats van de afzuig-kap een lamp, foto’s of planken boven de kookplaat hangen. Zonder afzuigkap lijken kleine keukens bovendien veel groter – en zonder eilandkap lijkt een open keuken nog ruimer.

Flexibele inrichting
Met de nieuwe werkbladafzuiging van Bosch richt u de keuken in zoals u wilt – zo kunt u de kookplaat nu ook bij het raam of onder een schuine wand plaatsen. En compact als de module is, kunt u in de kast eronder uw keukengerei kwijt.

Uw open keuken was nog nooit zo open
Met de nieuwe werkbladafzuiging ervaart u een nieuwe vorm van vrijheid in huis – wanneer u uw favoriete gerechten bereidt, gezellig met uw gasten kletst en de keuken ontwerpt. Of u nu een grote, kleine, open of gesloten keuken heeft en of de kookplaat zich nu onder een kast, een schuine wand of bij het raam bevindt, de Bosch werkbladafzuiging kan direct naast de kookplaat van uw keuze worden geplaatst en worden aangepast aan de omstandigheden zonder dat hij u in uw zicht of anderszins belemmert. U kunt de keuken dan ook exact ontwerpen zoals u dat wilt.

Ongekend flexibel
Net zo persoonlijk als u. We kennen uw smaak dan wel niet, maar we weten wel wat perfect bij u past. De werkbladafzuiging bijvoorbeeld kan in bijna elke keuken gebruikt worden en voldoet aan alle eisen. Omdat elke keuken anders is, kunt u de werk-bladafzuiging combineren met een groot aantal kookplaten van Bosch. U kunt uw keuken inrichten zoals u dat wilt: met Bosch bent u gegarandeerd van de perfecte oplossing.

Allerlei combinaties

De nieuwe Bosch werkbladafzuiging kan worden gecombineerd met één of meerdere kookplaten van Bosch: FlexInductie, inductie, elektrisch of gas*, 30, 40 of 80 cm breed en ongeacht of u uw biefstuk wilt bakken, grillen of op de plaat wilt bereiden. U kunt er zeker van zijn dat Bosch voor u de juiste combinatie van kookplaat en werkbladafzuiging heeft.
LET OP: De werkbladafzuiging kan niet worden gecombineerd met een wokbrander.

Gewoon mooi qua design. Eenvoudig te bedienen
Bosch gunt u zo veel mogelijk kookplezier. Daarom biedt Bosch afzuigsystemen en kookplaten die zowel qua design als functie perfect bij elkaar passen en waarmee de dagelijkse taken in de keuken zo eenvoudig en leuk mogelijk worden. Dankzij de nauwgezette afwerking en het bijpassende profiel is de nieuwe werkbladafzuiging perfect voor gebruik met Bosch kookplaten. En zoals voor alle producten van Bosch geldt, blinkt de module uit in perfectie, kwaliteit en duurzaamheid waar u dag na dag op kunt vertrouwen.

Minimalistisch design: de werkbladafzuiging
De kleppen van de werkbladafzuiging staan open als de werkbladafzuiging in werking is. Is afzuigen niet langer nodig, dan gaan de kleppen dicht met als resultaat een prachtige, gestroomlijnde module, waar niets in kan vallen. Kookdampen en -luchtjes die door het filter worden opgevangen, krijgen geen kans om zich verder door de keuken verspreiden.

Optimale combinatie: het profiel
Aangezien het comfortprofiel van de nieuwe werkbladafzuiging perfect past bij de kookplaten, kunt u de combinatie van uw dromen uitzoeken – een prachtige, uniforme look is gegarandeerd.

Intuïtieve bediening: het TouchControl display
Met het TouchControl display kunt u de werkblad- afzuiging ongelooflijk eenvoudig bedienen. Met de simpele en praktische +/– knoppen kiest u één van de drie vermogensniveaus of de intensief stand. Het geselecteerde vermogensniveau wordt weer-gegeven in het display met 7 segmenten. Een LED lampje waarschuwt zodra het vet- of koolstoffilter vol is. Zo is een perfect beheer van uw werkbladafzuiging gegarandeerd.

Altijd aanwezig wanneer het nodig is
Een afzuigsysteem dat alleen zichtbaar is wanneer het in gebruik is: de Downdraft van Bosch. Dit achter de kookplaat geplaatste afzuigsysteem zuigt stoom en geuren naar achteren af. Is het afzuigsysteem niet in gebruik dan kunt u deze, bijna onzichtbaar, in het werkblad laten verzinken. Met een breedte van 90 cm is de Downdraft het meest passende afzuigsysteem bij een 80 of 90 cm brede kookplaat

Recirculatiesysteem:
De recirculatiemodule reinigt de lucht met behulp van een koolstoffilter. De opening voor de terugstromen met een oppervlak van 600 cm² die voor een recirculatiemodule vereist is, kan eenvoudig worden geïnstalleerd door de plint in te korten. Installeren gaat makkelijker en u kunt beter bij het filter wanneer u geen achterwand plaatst

Afvoersysteem:
De luchtuitlaat van de afzuigkap is voorzien van een adapter. Als er in de wand recht achter de afzuig-module een opening zit, kan de afvoerbuis direct naar achteren worden aangesloten. Zo niet, dan moet er onder het keukenblok in een hoek van 90 graden een extra buis worden aangelegd. De adapter is geschikt voor verlengde buizen met de gebruikelijke platte elementen van 220 x 90 mm. Haal de achterwand van het meubel weg of plaats het niet met het oog op de installatiewerkzaamheden.

Eenvoudig te installeren

Kookplaten met geïntegreerde afzuigkap zijn geliefd vanwege hun stijlvolle functionaliteit, perfecte design en hoogwaardige materialen. Om de kookplaten net zo perfect te installeren zet Bosch hieronder alle noodzakelijke technische specificaties en maten op een rijtje.

Wand - Minimale configuratie voor minder diepe werkbladen, bijvoorbeeld 600 mm.
De luchtafvoer wordt deels in de onderkast geïnstalleerd. Afhankelijk van de diepte van het werkblad moeten de planken of de railsystemen worden ingekort. U kunt ook één standaarddiepte kleiner aanhouden. Afhankelijk van de fabrikant van het meubilair kan er een vast paneel worden geplaatst in het bovenste deel van de ladekast. Installeren gaat makkelijker en u kunt beter bij het filter wanneer u geen achterwand plaatst. Mogelijk moet u een opening maken in de bodem van de onderkast

Wand - Diepte werkblad: 750 mm
De buis voor de luchtafvoer wordt deels in of achter de onderkast geplaatst. De planken en rails hoeven mogelijk niet te worden ingekort. Afhankelijk van de fabrikant van het meubilair kan er een vast paneel worden geplaatst in het bovenste deel van de ladekast. Installeren gaat makkelijker en u kunt beter bij het filter wanneer u geen achterwand plaatst.

Eilandopstelling - Diepte werkblad: variabel
De buis voor de luchtafvoer wordt tussen de kasten geïnstalleerd. Afhankelijk van de dikte van het werkblad moeten de planken of rails in de onderkasten wel of niet worden ingekort. Afhankelijk van de fabrikant van het meubilair kan er een vast paneel worden geplaatst in het bovenste deel van de ladekast. Installeren gaat makkelijker en u kunt beter bij het filter wanneer u geen achterwand plaatst. Mogelijk moet u een opening maken in de bodem van de onderkast.

Bij Bosch ruikt u geen verschil tussen lucht uit een afvoersysteem en na recirculatie – u ruikt helemaal niets. Voor de domino-werkbladafzuiging is een afvoersysteem of een recirculatiemodule nodig. Een afvoersysteem wordt geadviseerd als de dampen via een buis direct naar buiten kunnen worden afgevoerd. Als dat niet kan, is een recirculatiesysteem nodig. De lucht in de ruimte wordt dan gefilterd en gereinigd door een koolstoffilter.

Afvoersysteem:
De luchtuitlaat van de werkbladafzuiging is voorzien van een adapter. Als er in de wand recht achter de werkbladafzuiging een opening zit, kan de afvoerbuis direct daarop worden aangesloten. Anders moeten er extra afvoerbuizen worden geïnstalleerd. De luchtuitlaat op de ventilator kan worden aangesloten op een Naber platte afvoerbuis van 150 mm. Bij gebruik van twee werkbladafzuigkaps moet u er ruimte zijn voor de buizen van beide units. Bij installatie van twee werkbladafzuigkaps moet het werkblad 900 mm diep zijn zodat er plaats is voor de afzuigbuis.

Recirculatiesysteem:
De luchtuitlaat van de werkbladafzuiging is voorzien van een adapter. De opening voor de terug stroming met een oppervlak van 540 cm² die voor een recirculatiemodule vereist is, kan eenvoudig worden geïnstalleerd door de plint in te korten, het gebruik van schuine plinten of de installatie van ventilatie-roosters. De recirculatiemodule zit vast aan de motor en kan via de plint van het meubel eenvoudig worden vervangen. In het geval van een eilandopstelling en afhankelijk van de plaats van installatie is verlenging mogelijk zodat u beter bij het filter kunt. Exacte informatie over de combinatie recirculatiemodule met de domino-werkbladafzuiging vindt u verderop De werkbladafzuiging van Bosch geeft u totale vrijheid – niet alleen tijdens het koken maar ook bij het ontwerpen van de keuken. Of u nu een domino-kookplaat of een standaardkookplaat gebruikt, u kunt deze altijd eenvoudig en perfect combineren met de werkbladafzuiging. Ook de speciale kookplaten zijn combineerbaar met uitzondering van de wokbrander – goed nieuws met het oog op installatie, maar nog beter nieuws voor uw klanten.

Twee kookplaten naast elkaar
Bij twee domino-kookplaten wordt de afzuiging in het midden geplaatst. De afzuiging in het onderkast kan links of rechts worden geïnstalleerd. Als een domino-kookplaat wordt gecombineerd met een speciale kookplaat, kan de afzuiging alleen onder de kast van de domino-kookplaat worden geplaatst.

Drie kookplaten naast elkaar
Bij drie domino-kookplaten worden twee werkblad afzuigers tussen de kookplaten geplaatst. Een speciale kookplaat kan uitsluitend in het midden worden geplaatst. De afzuiging in de onderkast wordt zowel links als rechts geïnstalleerd

Vier kookplaten naast elkaar
Bij vier domino-kookplaten worden de kookveld afzuiging links en rechts van de buitenste kookplaten geplaatst. Speciale kookplaten kunnen op één van de twee middelste posities worden geplaatst. De afzuiging in de onderkast wordt zowel links als rechts geïnstalleerd.

Eén kookplaat
Bij een 80 cm brede kookplaat worden de werkblad afzuiging links en rechts van de kookplaat geplaatst. Met het oog op een optimale afzuiging adviseren wij u alleen kookplaten met een breedte van 80 cm van Bosch te installeren die geen kookzone in het midden hebben.

Bron: Bosch Nederland

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.