Eigen bezorgers en monteurs
Klant waardering: 4,6 / 5

10 artikel(en)

10 artikel(en)

Een fornuis van Siemens

Een Siemens fornuis staat voor Duitse kwaliteit en een scherpe prijsstelling. Op het gebied van innovaties loopt Siemens voorop wat zowel in de functies, bedieningsmogelijkheid alswel in de constructie is terug te vinden. Een Siemens fornuis onderscheid zich daarmee merkbaar en is - mede door het fraaie design - een veel verkocht product voor de keuken.

Fornuizen met gas, keramisch en inductie kookvlak

Het assortiment wordt gekenmerkt door de veelzijdige keuze mogelijkheden. Naast het feit dat Siemens fornuizen in de kleuren wit en roestvrijstaal leverbaar zijn, kunt u ook kiezen uit verschillende kookvlakken. In Nederland is gas nog steeds de meest gebruikte warmtebron, maar inductie is steeds verder in opkomst. Mede door de opkomst van koken op inductie neemt het aantal verkochte keramische fornuizen weer af. Bij Siemens is deze trend ook terug te zien in het assortiment.

Design

Bij de ontwikkeling van de Siemens fornuizen is veel aandacht besteed aan het design. Een fornuis is immers een bepalende factor in de keuken. Zelfs de 'standaard' witte fornuizen zijn voorzien van fraaie details in knoppen, greep en display waardoor het fornuis een modern en fraai uiterlijk geeft. De roestvrijstalen modellen zijn uitgevoerd in vingervlekvrij roestvrijstaal. Daardoor is het fornuis niet alleen fraai in de keuken, maar ook nog praktisch in gebruik.

Oven met 3D hetelucht

Een aantal Siemens fornuizen is voorzien van een 3D of 4D hetelucht systeem. Dit innovatieve systeem zorgt voor een gelijke warmteverdeling in de oven. Naast het feit dat gerechten daardoor gelijkmatiger en beter verwarmd worden, is het hierdoor ook mogelijk om op meerdere niveaus tegelijkertijd gerechten te bereiden. Praktisch verder bij de ovens van de Siemens fornuizen is het zuinige energieklasse A label.

Belangrijk: elektra fornuizen hebben een meerfasen elektra aansluiting nodig

Bij het plaatsen van een Siemens fornuis met inductie of keramisch kookvlak is de juiste elektra aansluiting van groot belang. Deze fornuizen vereisen een meerfasen aansluiting omdat de aansluitwaarde boven de 3,6 kW ligt. Zodoende dient een 2- of 3-fasen (afhankelijk van het type fornuis) aansluiting aanwezig te zijn c.q. aangelegd te worden. Deze aansluiting wordt gekenmerkt door een perilex stopcontact.