18 artikel(en)

18 artikel(en)

Een fornuis van AGA in typisch Engelse stijl

Een AGA fornuis kenmerkt zich door de klassiek landelijke vormgeving gecombineerd met een onvoorstelbaar robuust design. Het merk AGA - van oorsprong Engels - biedt hiermee een onderscheidend product voor de echte liefhebber. Door ook nieuwe ontwikkelingen in een AGA fornuis te verwerken wordt het product voor een steeds breder publiek interessant.

Typisch Engelse stijl

Alle AGA fornuizen hebben een kenmerkende vormgeving welke past bij de Engelse klassieke stijl. Daarmee zou je verwachten dat dit type fornuis alleen in landelijke keukens geplaatst wordt. Echter wordt - mede vanwege het interessante contrast - een AGA fornuis steeds vaker ook in de moderne keuken geplaatst. Daarmee komt deze als eyecatcher nog beter tot zijn recht. De AGA fornuizen zijn leverbaar in diverse kleuren en kunnen daarmee goed afgestemd worden op de rest van de keuken. Een zwart fornuis is daarbij echter nog steeds de meest verkochte kleur. Echter is de nieuwe kleur Thin (een beetje donker antraciet) ook een zeer fraai alternatief welke het momenteel goed doet.

Koken op een AGA fornuis is een unieke beleving

Om een AGA fornuis te kunnen waarderen moet je er eigenlijk een keer op gekookt hebben. Zeker voor de 'warme' AGA's geldt dit. Zowel het kookgedeelte als de ovens zijn heel anders in gebruik dan bij een standaard fornuis. Zo hebben de ovens van de AGA door het gebruikte materiaal en de continue aanvoer van warmte een stralingswarmte welke zorgt voor een heel andere bereiding. Gerechten kunnen op hele rustige wijze bereid worden waardoor een veel mooier eindresultaat ontstaat. Daarbij kunnen gerechten ook heel lang in de oven geplaatst worden zonder dat deze hierbij aanbrandt. De stap naar een AGA mag dan een grootte zijn: eenmaal een AGA, nooit meer een AGA