1-36 of 824

1-36 of 824

Een fornuis met elektrische oven

Veruit het grootste aanbod van fornuis is uitgevoerd met een elektrische opwarming. Naast het feit dat elektrische ovens veel meer functie mogelijkheden biedt (denk aan onder/bovenwarmte, grill, hetelucht) is deze ook veel nauwkeurig in te stellen. Tel daarbij de mogelijkheden voor combinatie met een magnetron of stoomfunctie bij op en u zult begrijpen waarom de elektrische oven het meest verkocht is in Nederland.

Standaard in veel fornuizen

In Nederland is de elektrische oven standaard in bijna alle fornuizen. Slechts een beperkt aantal fornuizen zijn leverbaar met een speciale gasoven. Vooral het feit dat een elektrische oven meer functies heeft en zodoende meer mogelijkheden bleek de grootste reden om massaal van gasoven over te stappen op elektrische ovens.

Even kort de voordelen van een elektrische oven op een rij:
- snelle opwarming
- betere warmteverdeling bij hetelucht
- directe van het product door midden geforceerde verwarming
- bij een heteluchtoven is koken op meerdere niveaus tegelijkertijd mogelijk
- lagere instaptemperatuur (50 in plaats van 140 graden). Daarmee kan ook rijzen en andere specifieke bereidingen uitgevoerd worden.


Multifunctionele elektrische oven

Bij een fornuis met elektrische oven zijn er twee varianten beschikbaar: een conventionele oven met onder- bovenwarmte en grill functie en een multifunctionele oven. Dit laatste type oven is een uitgebreide variant welke - naast onder- bovenwarmte en grill - ook beschikt over een hetelucht functie. Tevens is het mogelijk diverse ovenfuncties met elkaar te combineren (bijvoorbeeld hetelucht met grill). In een hetelucht oven is het mogelijk om op meerdere niveaus tegelijkertijd gerechten te bereiden. Ideaal om tegelijk pizza met het hele gezin te eten.