Eigen bezorgers en monteurs
Klant waardering Trustpilot: 4,6
Vragen? Bel 035-6918115

4-pits, 5-pits of 6-pits keramische kookplaat

33 artikel(en)

33 artikel(en)

Een 4-pits kookplaat

Bij een kookplaat welke uitgevoerd is met vier pitten wordt in de meeste keukens in Nederland gebruikt. Bij vier pitten heeft u de mogelijkheid om vlees of vis, groente en aardappelen of pasta tegelijkertijd te bereiden. Daarnaast houdt u nog een brander over voor een saus of een ander bij gerecht. Houdt u rekening met de verdeling van de pitten bij een 4-pits kookplaat en de afstand tussen de verschillende pitten.

Een 5-pits kookplaat

Indien u regelmatig voor grotere groepen kook of indien u echt een liefhebber bent van koken, dan zijn meer branders een grote meerwaarde. Een 5-pits kookplaat biedt u deze mogelijkheid. Veelal zijn deze modellen voorzien van een pit met hoog vermogen (voor bijvoorbeeld wokken) en een pit om op te sudderen. Bij aankoop van een 5-pits kookplaat dient u wel de pitafstand en de verdeling van de pitten nader te bestuderen. Hierop verschillen de modellen vooral.

Een 6-pits kookplaat opent de wereld van de kookliefhebber

Was het voorheen een kookplaat met 4 pitten welke bijna altijd verkocht wordt, tegenwoordig wordt ook steeds meer voor een 6-pits kookplaat gekozen. Omdat thuiskoken op een steeds hoger platform komt neemt de vraag naar goed en bruikbaar kookmateriaal steeds meer toe. Een kookplaat met 6-pitten is daarbij een grote meerwaarde. Naast het feit dat meer pitten de mogelijkheid geeft om meer pannen tegelijkertijd te plaatsen, heeft u met 6-pitten ook meer variëteit in vermogens. Dit kan een meerwaarde zijn met bijvoorbeeld wokken of sudderen.