Oven van Smeg fornuis werkt niet meer?

Artikel geplaatst op: 16-05-2021 | update datum: 05-06-2021
Als de oven het niet meer doet staat vaak de klok niet ingesteld
Veel storingen bij een Smeg fornuis hebben te maken met de oven of de programmeerbare klok. In werkelijkheid zijn dit echter geen storingen, maar heeft dit maken met de instelling van het apparaat. Onbekend is het feit dat de oven 'gekoppeld' is aan de programmeerbare klok. Bij de nieuwere fornuizen (vanaf 2019) is veelal een ander type klok geplaatst. Voor deze fornuizen gaat dit artikel dus niet op.

Als deze niet of niet goed staat ingesteld, dan werkt de oven (of ovens mij fornuizen met meerdere) ook niet. Zodoende in onderstaand artikel over het juist instellen van de oven.


Overzicht:
De programmeerbare klok op een Smeg fornuis

Aangezien de oven van een Smeg fornuis via de programmeerbare klok van een start- en eindtijd is te voorzien is deze dus van essentieel belang voor een goede werking van de oven. Vaak gebeurd het dat - na een stroomstoring bijvoorbeeld - de klok op 0.00 staat te knipperen. Indien u dan de oven probeert te activeren, werkt deze niet en wordt er een storing aangemeld. In andere gevallen knippert er een handje of de letter A in het display en kunt u eveneens met een niet goed werkende oven te maken hebben.Hoe kunt u de tijd instellen in de programmeerbare klok?

Hoe kunt u de tijd instellen in de programmeerbare klok?

Als u de oven voor de eerste keer gebruikt, of na een onderbreking van de elektrische stroom, zal de display met regelmatige tussenpozen knipperen en 0.00 weergeven. Druk op het symbool van het klokje en stel de juiste tijd in met behulp van de min en plus toetsen.Wat moet u doen als de letter A of het cijfer 6 knippert?

Als in het display de letter A of het cijfer 6 knippert, betekent dit dat de optie 'automatisch koken' is geprogrammeerd. Door het tweede en het derde knopje onder het display gelijktijdig in te drukken (en weer los te laten) wordt de optie uitgeschakeld en kan het display weer manueel worden bediend.

Vragen van klanten

We hebben een 6-pits vrijstaand gasfornuis met oven. Hiervan is de klok niet in orde. Een gedeelte van de cijfers is niet meer zichtbaar. De cijfers bestaat uit meerdere vlakjes maar een gedeelte is "gedoofd" waardoor de tijd niet meer afleesbaar is. Is dit klokje los leverbaar en zelf te verwisselen? Alvast dank voor uw antwoord.

Het kan inderdaad zijn dat een schuifconnectie van de klok los zit, maar dat zou niet voor de hand liggend zijn. Denk eerder dat de klok een defect heeft.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.