Vapor Clean reinigingsfunctie op SMEG fornuizen / ovens

Artikel geplaatst op: 07-11-2015
Het schoonmaken van een oven is niet de leukst denkbare klus. Zeker niet na bereidingen waarbij vet e.d. tegen de binnenwanden van de oven gespat heeft. Dit brand is en is vak lastig schoon te maken. Mede om die reden heeft Smeg onlangs haar programma fornuizen aangepast waarbij op de meest modellen de functie Vapor Clean is toegevoegd.

Het schoonmaken van een oven is niet echt een leuk karwei. De Vapor Clean functie op de SMEG fornuizen vereenvoudigt dit klusje
Het schoonmaken van een oven is niet echt een leuk karwei. De Vapor Clean functie op de SMEG fornuizen vereenvoudigt dit klusje


Werking Vapor Clean

Via de programma knop op uw Smeg fornuis stelt u het programma in op de functie Vapor Clean (druppeltjes). Vervolgens voegt u water toe op de daarvoor geschikte plaats op de bodem van de oven (in de speciale Vapor Clean cirkel). De oven zal nu het verwarmingselement eronder gaan verwarmen en vervolgens het water om gaan zetten naar stoom.

Deze stoom zorgt ervoor dat de vet en vuil welke zich gehecht heeft aan wanden losgeweekt wordt, waardoor de oven eenvoudiger te reinigen is.

Vapor Clean versus Pyrolyse

Houdt u er rekening mee dat er een wezenlijk verschil zit tussen de Vapor Clean reinigingsfunctie en de pyrolyse functie. Bij Vapor Clean werkt u met stoom en wordt het schoonmaken vergemakkelijkt. Echter vuil wat zich al tijden aan de ovenwanden begeeft zal hiermee niet losgeweekt worden.

De pyrolyse functie is een 'zwaardere' reinigingsfunctie waarbij de oven zichzelf gedurende 1,5 uur schoon brand op een temperatuur van 500 graden. Tijdens deze cyclus kunt u de deur niet meer openen (kinderbeveiliging) en aan het einde van het programma hoeft u alleen de verkoolde resten uit de oven te verwijderen.

25 artikel(en)