SMEG Portofino fornuizen in diverse kleuren

Artikel geplaatst op: 23-10-2016 | update datum: 05-10-2017
Smeg heeft op de keukenbeurs in Milaan de nieuwe serie Portofino fornuizen geïntroduceerd. De serie heeft haar naam te danken aan het kleurrijke landschap van de beroemde Italiaanse kustplaats Portofino. Deze Smeg fornuizen zijn onderscheidend in design, in gebruik van kleuren en in functionaliteit. De fornuizen zijn leverbaar in rood, groen, geel, oranje, antraciet wit en zwart.

De Smeg Portofino fornuizen zijn fraai te integreren in iedere keukenDe Smeg Portofino fornuizen zijn fraai te integreren in iedere keuken


Zeer energie zuinig

De Portofino fornuizen beschikken over een inhoud van 126 liter en zijn uitgevoerd met Isothermic Proof systeem. De binnenruimte van de oven heeft afgeronde hoeken welke - met de hoogwaardige isolatie - zorgt voor de beste marktprestaties op het gebied van grote ovens: energieklasse A+ en een vermindering tot 50% bij het voorverwarmen van de oven.

Fornuizen in kleur laten uw keuken spreken.Fornuizen in kleur laten uw keuken spreken


De oven

De oven is verder voorzien van drie ventilatoren met krachtige motoren welke zorgen voor een snelle opwarming en een goede verdeling van de warmte. De temperatuur is daardoor overal in de oven hetzelfde waardoor uw gerechten gelijkmatig gaar worden. En groot LCD display ondersteunt u bij het bereiden van uw gerechten en biedt u de mogelijkheid om nauwkeurig de gewenste bereidingstijd in te stellen. Tevens is het met behulp van dit display mogelijk om 20 automatische kookprogramma's te activeren.

De oven is verder voorzien van een SoftClose deursluiting, een speciale binnenverlichting welke zorgt voor optimaal zicht overal in de oven (zijdelings geplaatst) en waardoor - ook bij gebruik van meerdere niveaus tegelijkertijd - er ook op de andere bakplaten / roosters goed zicht is.

Eenvoudig schoonmaken

Praktisch verder is de multifunctionele stoom Clean-functie (hulp bij het reinigen van de oven) of - indien u voor de luxere variant kiest - zelfs een pyrolyse reiniging. Op een temperatuur van 450 tot 500 graden kan de oven zich gedurende 1 tot 1,5 uur geheel schoon branden. Na afloop hoeft u dan alleen de verkoolde resten uit de oven te verwijderen. Tijdens dit proces zal de ovendeur kindveilig afgesloten worden en zal ook de buitenzijde van de ovendeur niet te heet worden. Bij fornuizen met grote ovens is deze pyrolyse functie uniek en een praktische toevoeging.

De Portofino fornuizen beschikken over unieke specificaties en zijn zodoende niet alleen onderscheidend in design, maar ook in functionaliteitDe Portofino fornuizen beschikken over unieke specificaties en zijn zodoende niet alleen onderscheidend in design, maar ook in functionaliteit


Inductie fornuizen

Afhankelijk van uw voorkeur zijn de nieuwe Portofino fornuizen ook leverbaar in een inductie variant. Met behulp van de knoppen aan de voorzijde zijn de vijf inductie kookzones regelbaar. Voordeel van het koken op een inductie fornuis is de eenvoudige reiniging, de snelheid van reageren bij hoog en laag zetten van de zone en veilige wijze van koken (geen pan op de zone is geen warmteoverdracht). Houdt u wel rekening met de benodigde elektra aansluiting welke bij brede fornuizen vereist is.

Naast de fornuizen met gas kookgedeelte zijn de Portofino fornuizen ook met inductie kookvlak leverbaarNaast de fornuizen met gas kookgedeelte zijn de Portofino fornuizen ook met inductie kookvlak leverbaar


Gas kookgedeelte

De gasfornuizen van Smeg zijn uitgevoerd met zes branders waaronder een sterke wokbrander / superbrander linksvoor. Fraai zijn de strak vormgegeven pandragers welke zwevend op het kookgedeelte zijn gepositioneerd. Door de gelijke positie van de pandragers kunnen pannen eenvoudig naar links en rechts geschoven worden.

Bijpassende afzuigkappen

Bij de Portofino fornuizen heeft Smeg eveneens bijpassende achterwanden en afzuigkappen geïntroduceerd. Deze zijn in bijpassende kleuren leverbaar waarbij het ontwerp is afgesteld op de Porofino fornuizen. De afzuigkappen beschikken verder over de laatste techniek met LED verlichting, energieklasse A+ label en een vermogen van 820 m3/uur. De Smeg Portofino afzuigkappen zijn te herkennen aan de eerste letters van het typenummer (KPF9).

Update: toevoeging video Portofino fornuizen

Zojuist is ook de video van de Smeg Portofino fornuizen beschikbaar gekomen. Deze video geeft een nog betere impressie van het imponerende design van de nieuwe lijn fornuizen. Op de video is het gele fornuis afgebeeld, maar zoals bekend is deze serie fornuizen is veel verschillende kleuren leverbaar.


Bron: Smeg Italië

12 artikel(en)