13 artikel(en)

13 artikel(en)

Novy inbouw afzuigkappen

Voor plaatsing in een bovenkast of een (zelf getimmerde) schouw heeft Novy de inbouw afzuigkap als oplossing. Deze units zijn eenvoudig te plaatsing in een nis en hebben de bediening aan de onderzijde. Voor optimaal rendement zijn deze afzuigkappen - naast een goede afzuigcapaciteit - veelal uitgevoerd met randafzuiging. Hierdoor wordt het kooklucht geconcentreerd op de randen van de afzuigkap weggezogen, waardoor een veel hoger rendement behaald wordt. Daarbij staat het metalen vetfliter niet direct in contact met het kookgedeelte, maar is deze achter de neerklapbare bodemplaat geplaatst. Opspattend vet komt zodoende niet rechtstreeks tegen het vetfilter aan waardoor deze langer schoon blijft en dus langer goed blijft presteren.

Verschillende series inbouwunits

Novy heeft voor verschillende invullingen een aantal series op de markt gebracht. Al deze inbouw afzuigkappen zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn onder te verdelen in twee doelgroepen:

- voor ondiepe bovenkasten als alternatief op een vlakscherm
Voor deze situatie kiezen de grote A-merken veelal voor een vlakscherm afzuigkap. Novy heeft deze ook, maar tevens heeft Novy de Fusion+ en de Fusion serie inbouw units. Dit zijn ondiepe inbouw unit afzuigkappen welke vorzien zijn van een kantelbare klep welke zorgt voor een optimaal vangbereik. Verschil ten opzichte van een vlakscherm afzuigkap zit hem in het design van de keuken. Bij een inbouw unit ziet u alleen als u eronder hangt de afzuigkap zitten, terwijl u bij een vlakscherm de greeplijst ziet zitten.

- voor een (zelf getimmerde) schouw
Dit is veelal de meest voortkomende situatie waarin een Novy inbouwunit geplaatst wordt. Bij een klassieke of landelijke keuken is een strakke afzuigkap niet passend. Een getimmerde schouw in het design van de keuken is hierbij veel fraaier. Plaatsing van een inbouw unit in deze getimmerde schouw is dan ook een perfecte oplossing voor deze situatie.