Novy One: inductie kookplaat met afzuiging

Artikel geplaatst op: 01-09-2014
De afzuigkap vormt vaak de basis voor de indeling van de keuken. Hier wordt ook de kookplaat geplaatst en de afvoer naar buiten toe. Tegenwoordig zien wij steeds vaker keukeneilanden en open keukens. Hierbij wil men ook meer planningsvrijheid in de keukenarchitectuur. Het antwoord hierop is ONE van Novy. Dit is een afzuigkap en kookplaat in één, die voor visuele rust zorgt in de keuken. Een open keuken, waarbij de grens tussen leefruimte en kookplek vervaagt, is steeds vaker de norm.

Eindelijk een afzuigkap die vrijheid biedt bij de keukenindeling
Eindelijk een afzuigkap die vrijheid biedt bij de keukenindeling


Op het moment dat een kookplaat wordt geïntegreerd in het keukeneiland moet er nagedacht worden over de plek van de afzuigkap. Hoewel Novy hier zeer esthetische oplossingen voor heeft, met bijvoorbeeld de elegante afzuigkap ‘Zen’ of met een naadloos weggewerkte plafondunit, biedt het nu een derde oplossing: De Novy ONE, werkbladafzuiging, die de dampen en geurtjes afvoert aan de bron op een discrete, stille en efficiënte manier.Werkbladafzuiging zorgt voor meer ruimte.

Bij de Novy ONE is de afzuigkap efficiënt in het midden van de kookplaat geïntegreerd. Zodra je begint met koken, komt de afzuigkap tevoorschijn om geuren en dampen stil en toch efficiënt af te voeren. Uniek is dat wanneer de kookplaat niet in gebruik is, de afzuigkap van ONE in de kookplaat verdwijnt. Dit zorgt voor visuele rust in de keuken. Deze afzuigkap zorgt ervoor dat je veel vrijer bent qua keukenindeling. Zo win je behoorlijk wat plaats boven de kookplaat, maar ook onder de kookplaat ben je weinig kastruimte kwijt.

Afzuigkap geintegreerd in de kookplaat
Afzuigkap geintegreerd in de kookplaat


Optimale combinatie met inductie

Om flexibel te kunnen koken, combineert Novy voor ONE de werkbladafzuigkap met de nieuwste inductiekookplaten. Deze zijn uitgerust met vier octagonale kookzones (max. 3.700 watt elk), die met de bridgefunctie twee extra grote en krachtige zones worden. De inductiekookplaat van Novy heeft een discreet design. Gemaakt van opaakglas, waarbij de witte sliderbediening oplicht tijdens gebruik. Daarnaast zit de kookplaat naadloos geïntegreerd in het werkblad.

Bron: Novy Nederland

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.