31 artikel(en)

31 artikel(en)

Novy wandschouwkappen

In het assortiment afzuigkappen van Novy zijn de modellen geschikt voor plaatsing aan de muur nog steeds het breedst vertegenwoordigd. Novy heeft hierin een serie kwalitatief hoogwaardige modellen welke in diverse uitvoeringen en designs leverbaar zijn. Afhankelijk van de benodigde maatvoering kan Novy een strakke blokmodel afzuigkap, een schouw model en een schuin wandmodel met meer hoofdruimte aanbieden. Veel modellen zijn leverbaar in roestvrijstaal, maar er zijn ook een aantal modellen van wit of zwart glas verkrijgbaar. Bijna alle wandmodel afzuigkappen hebben een randafzuiging systeem welke 26% meer rendement geeft bij het afzuigen van de kooklucht. Bijkomend voordeel van dit systeem is dat de kooklucht niet in direct contact staat met het vetfilter. Daardoor slipt het vetfilter niet direct dicht van opspattend vet, waardoor deze langer kan blijven functioneren.

LED verlichting

Bijna alle Novy wand afzuigkappen zijn uitgevoerd met heldere LED verlichting. Dit zorgt voor een prettig werklicht op het kookgedeelte. Bijkomende voordeel van dit type verlichting is het lage energieverbruik en de lange levensduur van dit type verlichting.

Laag geluidsniveau

Kenmerkend van de afzuigkappen van Novy is het relatief lage geluidsniveau ten opzichte van vergelijkbare afzuigkappen. Hieraan ten grondslag liggen een aantal belangrijke technische ontwikkelingen van Novy: een speciale motor voorzien van een geluidsdemper vormt de basis, Echter een optimale luchtstroom welke geleidelijk en zonder vernauwingen kan functioneren is tevens een belangrijke meerwaarde. Ten slotte is de isolatie en het gebruikte materiaal van belang voor een goede stille afzuigkap.

Een Novy afzuigkap geschikt voor recirculatie

Alle Novy wandmodel afzuigkappen welke uitgevoerd zijn met een motor kunnen 'omgebouwd' worden tot een recirculatie afzuigkap. Voor de goedkopere modellen is hier een koolstoffilter set voor beschikbaar. Deze set dient voor de ventilator geplaatst te worden en dient 1 tot 2 keer per jaar vervangen te worden. Bij de luxere Novy afzuigkappen is hiervoor een monoblock beschikbaar. De werking hiervan is hetzelfde, echter gaat dit koolstoffilter veel langer mee omdat deze geregenereerd kan worden. Daarbij is de monoblock in aanschaf wel ietsje duurder dan een koolstoffilter starterset, maar dit staat in geen verhouding tot het aantal jaar welke u deze kunt gebruiken.