Eigen bezorgers en monteurs
Klant waardering: 4,6 / 5

28 artikel(en)

28 artikel(en)

De inbouw vaatwasser in een keuken

Een inbouw vaatwasser kan eenvoudig gemonteerd worden in uw keuken, waarbij uw eigen keukenpaneel weer voor de vaatwasser gemonteerd dient te worden. Er zijn half geïntegreerde inbouw vaatwassers welke voorzien zijn van een bedieningspaneel (ongeveer 12 cm. hoog) aan de voorzijde en volledig geïntegreerde vaatwassers. Deze laatste inbouw vaatwassers hebben de bediening bovenop de deur. Bij een inbouw vaatwasser is het belangrijk om goede de hoogte van uw aanrecht tot de grond en uw hoogte van het keukenpaneel op te meten. Een onderbouw vaatwasser is een variant op een inbouw koelkast, maar dan uitgevoerd met een volledige rvs, wit of gekleurde deur.

Verschillende maten inbouw vaatwassers

Inbouw vaatwassers zijn in diverse maten leverbaar. Naast onderscheid tussen half- en volledig geïntegreerd is het belangrijk te weten dat er twee verschillende breedte en twee verschillende hoogtematen zijn. In breedte is een standaard 60 cm. vaatwasser leverbaar, maar ook een smalle afwasmachine van 45 cm breed. Voor de hoogte heeft u een standaard inbouw vaatwasser met een nis van 82-86 cm, maar ook een verhoogd model voor hogere keukens met een nis van 86-92 cm. Het is dan ook verstandig om de breedte, de hoogte van bovenkant vaatwasser tot de grond en de hoogte van het keukendeurtje te meten. Met deze drie maten kunt u - met behulp van de maattekening - controleren of de door u uitgekozen vaatwasser ook gaat passen. Indien u hier nog vragen over heeft of advies in zou willen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Aparte inbouw afwasmachines

Doordat steeds meer keukens voorzien worden van inbouw afwasmachines, worden er ook steeds meer afwijkende modellen geproduceerd. Zo zijn er vaatwassers waarbij de plint gelijk kan lopen aan de deur. Deze vaatwassers zijn speciaal geschikt voor nieuwe design keukens en beschikken over een speciaal montage systeem. Verder interessant zijn de semi-professionele vaatwassers. Deze vaatwassers dienen op meerfasen stroomvoorziening aangesloten te worden, maar kunnen vervolgens wastijden van 20 minuten halen.