21 artikel(en)

21 artikel(en)

Een 4-pits kookplaat

Bij een kookplaat welke uitgevoerd is met vier pitten wordt in de meeste keukens in Nederland gebruikt. Bij vier pitten heeft u de mogelijkheid om vlees of vis, groente en aardappelen of pasta tegelijkertijd te bereiden. Daarnaast houdt u nog een brander over voor een saus of een ander bij gerecht. Houdt u rekening met de verdeling van de pitten bij een 4-pits kookplaat en de afstand tussen de verschillende pitten.

Een 6-pits kookplaat opent de wereld van de kookliefhebber

Was het voorheen een kookplaat met 4 pitten welke bijna altijd verkocht wordt, tegenwoordig wordt ook steeds meer voor een 6-pits kookplaat gekozen. Omdat thuiskoken op een steeds hoger platform komt neemt de vraag naar goed en bruikbaar kookmateriaal steeds meer toe. Een kookplaat met 6-pitten is daarbij een grote meerwaarde. Naast het feit dat meer pitten de mogelijkheid geeft om meer pannen tegelijkertijd te plaatsen, heeft u met 6-pitten ook meer variëteit in vermogens. Dit kan een meerwaarde zijn met bijvoorbeeld wokken of sudderen.