1-36 of 94

1-36 of 94

Een 4-pits kookplaat

Bij een kookplaat welke uitgevoerd is met vier pitten wordt in de meeste keukens in Nederland gebruikt. Bij vier pitten heeft u de mogelijkheid om vlees of vis, groente en aardappelen of pasta tegelijkertijd te bereiden. Daarnaast houdt u nog een brander over voor een saus of een ander bij gerecht. Houdt u rekening met de verdeling van de pitten bij een 4-pits kookplaat en de afstand tussen de verschillende pitten.

Een 5-pits kookplaat

Indien u regelmatig voor grotere groepen kook of indien u echt een liefhebber bent van koken, dan zijn meer branders een grote meerwaarde. Een 5-pits kookplaat biedt u deze mogelijkheid. Veelal zijn deze modellen voorzien van een pit met hoog vermogen (voor bijvoorbeeld wokken) en een pit om op te sudderen. Bij aankoop van een 5-pits kookplaat dient u wel de pitafstand en de verdeling van de pitten nader te bestuderen. Hierop verschillen de modellen vooral.