Volledig nieuwe lijn Smeg retro jaren'50 koelkasten

De introductie van de FAB koelkasten eind jaren negentig was een belangrijke stap voor de bekendheid Smeg en is een succes verhaal tot op de dag van vandaag. Deze koelkasten hebben een iconische status verworven met een wereldwijd succes tot gevolg. De verschillende kleuren en de speciale uitvoeringen brachten onze gekende “50’s Style” niet alleen tot leven, maar zijn nog altijd de drijvende kracht achter het succesverhaal van andere “50’s Style” productcategorieën zoals onze Victoria fornuizen en range klein huishoudelijk.

Preview Smeg FAB28 retro jaren 50 koelkastEen preview van de nieuwe kleuren van de Smeg FAB28 retro jaren 50 koelkast


Geheel nieuw assortiment

Het najaar van 2018 is het jaar waarin Smeg deze iconische koelkast naar een volgend niveau wil tillen met de introductie van een gloednieuw assortiment dat weliswaar trouw blijft aan de FAB-uitstraling, maar tegelijk ook de sprong maakt naar een make-over van de koelkast op gebied van specificaties, energie-efficiëntie, optimale indeling, hogere algemene afwerkingsgraad, andere maatvoering en nieuwe kleuren.

Welke veranderingen verwachten we?

Op de FAB50, FAB5 en FAB10 na zal de gehele serie Smeg retro koelkasten vervangen gaan worden. Afhankelijk van de uitvoering zullen een aantal kleuren aan het assortiment toegevoegd worden, maar ook een aantal kleuren aangepast worden. Op de Eurocucina in Milaan werd voor de FAB28 serie drie nieuwe kleuren gepresenteerd: een parelwit, een matrood met 3D-effect en een matbruin. (zie foto)

Interieur nieuwe FAB28
Op deze beurs werden ook de eerste prototype met het vernieuwde interieur gepresenteerd: de koelkast beschikt over een veel fraaier en hoogwaardiger afgewerkte binnenzijde met chromen strips, twee over de gehele breedte uitgevoerde lades onderin de koelkast (waarbij de onderste voorzien is van luchtvochtigheidsregeling) en heldere LED verlichting. Ook de nieuwe FAB28 beschikt over een geïntegreerd vriesvak bovenin het koelgedeelte. Bovenin het koelgedeelte is een ventilator geplaatst welke zorgt voor de gelijkmatige verdeling van de temperatuur. De bediening bevindt zich eveneens in de binnenzijde: door middel van een draaiknop kan de koelkast op de gewenste stand worden ingesteld.

Binnendeur nieuwe FAB28
De indeling van de deur is ook geheel vernieuwd en sterk verbeterd. De FAB28 beschikt over drie vakken van sterk wit kunststof welke voorzien zijn van een verfijnde rvs spijl waardoor flessen e.d. beter op de plek blijven. Daarnaast bevindt zich bovenin de deur een vak welke afgesloten kan worden met een klep. Hierin kunnen eieren, boter e.d. bewaard worden.

Blijf op de hoogte

Steeds als er nieuwe informatie over de nieuwe serie Smeg koelkasten beschikbaar zullen wij dit artikel updaten.

1-28 of 107