Topkwaliteit wasmachines van ASKO, afkomstig uit Zweden

Artikel geplaatst op: 16-02-2014 | update datum: 11-11-2016
Een voor velen onbekend merk is het Zweedse ASKO. Een kwalitatief hoogwaardig merk welke zich in ontwikkeling, specificaties en assortiment onderscheid.

De ASKO wasmachines beschikken over een unieke QUATTRO constructie
De ASKO wasmachines beschikken over een unieke QUATTRO constructie


Opbouw van de wasmachines

Uniek aan de ASKO wasmachines is de constructie. De zogenaamde Quattro constructie onderscheid zich niet alleen in kwaliteit maar ook in gebruikersmogelijkheden. Door de opbouw met vier schokbrekers welke trillingen e.d. aanzienlijk reduceren is een ASKO wasmachine geschikt voor plaatsing op een houten vloer.

Naast de Quattro constructie is de ASKO wasmachine onder meer onderscheidend met een speciale PEX aanvoerslag, het ontbreken van een manchet waardoor wasgoed gemakkelijker in- en uitgeladen kan worden en een pomp welke twee kanten op kan draaien. Komt er bijv. een paperclip of iets anders in de pomp te zitten waardoor deze zichzelf 'vastdraait', dan zal de pomp de andere kant op gaan draaien wat meestal leidt tot het losschieten van de paperclip.

Verschillende modellen wasmachines van ASKO

Het assortiment wasmachines van ASKO heeft een brede range. Reeds voor een kleine 800 euro is de Asko W2084C.W/3 al beschikbaar. Alle ASKO's beschikken over bovenstaande kwaliteits aspecten, dus ook de meest voordelige machine. De W2084C.W is een 1400 toeren wasmachine voorzien van een 8 kg. trommel.

Daar boven komt de Asko W2086C.W/3 wasmachine. Deze is vergelijkbaar met de W2084C.W maar heeft iets meer programma mogelijkheden, 1600 toeren en beschikt eveneens over een koolborstelloze motor.

Op het gebied van 1600 toeren biedt ASKO vervolgens de W4086C.W/3 serie. Deze machine biedt daarnaast veel meer instellingsmogelijkheden en heeft een volledige waterbeveiliging.

Nieuw: 11 kg. wasmachine W4114C.W

De nieuwste wasmachine van ASKO is een zeer ruime wasmachine met een inhoud van 11 kg. Groot voordeel van deze wasmachine is dat u met 1 waarschijnlijk dezelfde hoeveelheid kunt wassen als waar u met uw oude wasmachine 2x voor moest draaien. Natuurlijk is de Asko W4114C.W/3 zo afgesteld dat u bij kleine wassen van bijv. 3 of 4 kg. veel minder water en energie zult verbruiken dan bij een volle trommel. Kortom een echte aanwinst. Ook voor deze wasmachine is een bijpassende 11 kg. warmtepomp droger leverbaar.

Wasmachine in het roestvrijstaal

Het vlaggenschip van ASKO wordt gevormd door de W4086C.S RVS. Een 1600 toeren wasmachine uitgevoerd in een volledige roestvrijstalen behuizing. Een zeer fraai design en ook op het gebied van specificaties echt een zeer hoogwaardige wasautomaat.

De W4086C.S/3 RVS wasmachine van ASKO gecombineerd met bijpassende droger
De W4086C.S/3 RVS wasmachine van ASKO gecombineerd met bijpassende droger


ASKO drogers

Voor alle wasmachines biedt ASKO ook een bijpassende droger. Zo heeft ASKO een betaalbare afvoer- en condensdroger, twee warmtepompdrogers en een wasdroger in het roestvrijstaal (perfecte combinatie met de W4086C.S/3 RVS wasmachine).

8 artikel(en)