Profiteer nu van onze Black Friday acties. Wees er snel bij want voor enkele acties geldt OP=OP.

9 artikel(en)

9 artikel(en)

Wat is een onderbouw koelkast?

Een onderbouw koelkast is geschikt voor plaatsing onder het aanrecht, waarbij uw keukenpaneel weer voor de koelkast geplaatst kan worden. Ten opzichte van een inbouw koelkast verschilt een onderbouw koelkast door het ventilatie systeem in de plint van de koelkast. Omdat een inbouw koelkast gebruik maakt van natuurlijke ventilatie om de warme lucht af te voeren (een rooster in de plint voor de aanzuiging en ruimte achter de koelkast zodat de warme lucht op kan stijgen) is deze niet geschikt voor plaatsing onder het aanrecht. De warme lucht zou daarbij immers tegen het aanrechtblad opstijgen, waarna deze lucht niet weg kan. Zodoende blijft de warmte achter de koelkast, hetgeen op den duur problemen kan geven. Bij een originele onderbouw koelkast wordt verse lucht via de plint aangezogen en warme lucht via de plint afgevoerd.

Liebherr onderbouw koelkasten

Met 5 praktische onderbouw koelkasten biedt Liebherr een sterke invulling binnen dit segment. De modellen zijn allemaal voorzien van deur-op-deur bevestiging. Twee modellen hebben een geintegreerd vriesvakje bovenin het koelgedeelte. Praktisch verder is de heldere binnen verlichting welke zorgt voor een prettig gebruik.

Unieke onderbouw koelkast met lades

Binnen het assortiment onderbouw koelkasten heeft Liebherr een uniek model ontwikkeld welke uitgevoerd is met lades. Deze Liebherr UIKo1550 lade koelkast heeft diverse glasplateaus welke via telescopische geleiders naar buiten toe getrokken kunnen worden. Ook het gehele front van de koelkast kan daarbij horizontaal naar buiten toe gereden worden. Voordeel van dit systeem is de praktische ruimte die hierdoor ontstaat en welke veel efficienter benut kan worden. Bij een normale onderbouw koelkast zijn de spullen welke achterin staan vaak lastig te vinden, terwijl dit bij een lade koelkast veel overzichtelijker is. Mede daarom kan een lade koelkast veel beter beladen worden.

Monteren van een Liebherr onderbouw koelkast

Voor het plaatsen van een Liebherr onderbouw koelkast dient u uw keukenpaneeldeur via de meegeleverde beugel aan het front van de koelkast te monteren. Aan de onderzijde van de deur wordt deze vervolgens via meegeleverde hulpstukken vast gezet op de koelkastdeur. De koelkast beschikt verder over een flexibel instelbaar potensysteem waarbij de koelkast eenvoudig op hoogte afgesteld kan worden.