Meest gestelde vragen over elektra aansluitingen voor inductie

Meest gestelde vragen over elektra aansluitingen voor inductie
Vraag:
Ik ga binnenkort verhuizen en heb geen gas aansluiting. Ik ben dus op zoek naar een inductiefornuis met een aansluiting van 7,2KW.
Op uw website zag ik dat inductiefornuizen pas leverbaar zijn vanaf 7,4 KW. Volgens de opzichter is dat geen probleem.

Aan jullie de vraag welke fornuizen hebben dan die aansluiting van 7,4 KW?

Reactie van De Schouw Witgoed
U kunt - zoals uw opzichter aangeeft - inderdaad een inductie fornuis met een aansluitwaarde van 7,4 kW aansluiten op een 2-fase aansluiting (16 Ampere, 230 Volt). Er zijn een paar merken die een 60 cm. breed inductie fornuis aanbieden met deze aansluitwaarde. Op onze website kunt u in de linker kolom in het filter de aansluitwaarde instellen. Dan ziet u alle modellen die hiervoor in aanmerking komen. Pelgrim heeft bijvoorbeeld een paar modellen welke op 2-fasen aangesloten kunnen worden.

Vraag:
Vanaf december ga ik op mijzelf wonen in een appartement in Alkmaar. In het appartement wordt er gekookt op gas en wil het voor mijzelf laten ombouwen naar inductie.

Nu lees ik veel over dat er speciale groepen aanwezig moeten zijn. Nu vraag ik mij af wat eventueel de kosten kunnen zijn voor het inbouwen van een inductie en eventueel nieuwe groep aanmaken. Het appartementen complex is van de jaren 60. Graag hoor ik het van u

Reactie van De Schouw Witgoed
Voor een standaard 60 cm. brede inductie kookplaat heeft u een 2-fasen elektra aansluiting nodig (16 Ampere zekering, 230 Volt). Als dit nog niet in het appartement aanwezig is, dan zou u het beste een lokale elektricien een prijsopgaaf hiervoor kunnen laten uitvoeren. Er vanuit gaande dat er een meterkast met automaten zit (die bevindt zich in de meeste moderne huizen) zal er een 2-fasen automaat geplaatst moeten worden en vervolgens een nieuwe kabel naar de keuken getrokken moeten worden. Op die plek zou een perilex stopcontact geplaatst moeten worden. Daarop kan vervolgens weer de inductie kookplaat worden aangesloten.

13 artikel(en)