De beste 90 cm inductie fornuizen voor 2-fasen elektra aansluiting

Artikel geplaatst op: 30-01-2024 | update datum: 30-01-2024
Bent u op zoek naar een hoogwaardig inductie fornuis maar heeft u slechts een 2-fasen elektra aansluiting (16A / 230V)? Zoek dan niet verder! Elementi di Cucina biedt de beste inductie fornuizen welke ook op 2 fasen goed functioneren op de markt. Natuurlijk is 3-fasen beter en zal dit altijd het advies van De Schouw zijn, maar helaas is deze elektra aansluiting niet in elke woning mogelijk.

De nieuwe 9034 (inductie fornuizen met 4 zones en afzuiging) en 9036 (inductie fornuizen met 6 zones zonder afzuiging) serie fornuizen van Elementi di Cucina zijn uitgerust met inductie spoelen met laag vermogen en een ongekend goed geïsoleerde oven, wat resulteert in een efficiënt energieverbruik. Bovendien beschikken ze over een slim Power Management systeem dat zorgt voor maximale prestaties.

De beste 90 cm inductie fornuizen voor 2-fasen elektra aansluiting


Efficiënt energieverbruik met inductie spoelen met laag vermogen

Dankzij de inductie spoelen met laag vermogen bieden de nieuwe inductie fornuizen van Elementi di Cucina een efficiënt energieverbruik. Dit betekent dat u kunt genieten van snelle en gelijkmatige warmteverspreiding tijdens het koken, terwijl u minder energie verbruikt dan andere vergelijkbare inductie fornuizen. Hierdoor ‘bespaart’ u vermogen, welke u weer kunt gebruiken voor andere zones of voor de oven.

Slim Power Management systeem voor optimale prestaties

Het slimme Power Management systeem van de Elementi di Cucina inductie fornuizen zorgt voor optimale prestaties tijdens het koken. Dit systeem verdeeld automatisch de het aanwezige hoeveel vermogen (aanbod zijde) met de vraagzijde: het vermogen wordt optimaal verdeeld de geselecteerde kookzones en gebruik van de oven. Hierdoor kunt u ook met een 2-fasen elektra aansluiting goed koken en genieten van perfect bereide maaltijden.

Zelfs de oven werkt mee in het slimme Power systeem

Bij vrijwel alle vergelijkbare fornuizen in de markt gaat 1-fasen standaard naar de oven. Of deze nu wel of niet aanstaat, 1 fase staat gereserveerd voor de oven, dus hou je er bij een 2-fasen aansluiting nog maar 1 over om mee te koken. Ook als de oven uitstaat. En daar kom je niet verder mee dan koken met 2 inductie zones.

Bij de nieuwe inductie fornuis van Elementi di Cucina is dit veel beter ingeregeld. Zij maken gebruik van een gekoppeld systeem waarbij – als de oven niet gebruikt wordt – het vermogen gewoon beschikbaar is om mee te koken. En omdat de hoog rendement inductie spoelen van Elementi di Cucina slechts 2200 Watt gebruiken betekent dit dat u echt volwaardig kunt koken op een 2-fase aansluiting. Super slim en de oplossing waar veel klanten op zaten te wachten.

En als u vervolgens de oven aanzet om iets te bereiden? Als er genoeg vermogen ‘over is’ om de oven bij te schakelen zal er niks gebeuren. Maar als al het vermogen op dat moment door de kookplaat gebruikt wordt, dan zal de zone met het hoogste verbruik afgeschaald worden omdat de oven voorrang krijgt in gebruik. Maar ook hier hebben ze het slim gedaan. Want als de oven slechs 1400 Watt nodig heeft, dan blijft er van die groep nog bijna 1300 Watt over en die kan natuurlijk gewoon gebruikt worden voor de kookplaat.

Waarom kiezen voor het Elementi di Cucina inductie fornuis?

Het Elementi di Cucina inductie fornuis is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig en energiezuinig kooktoestel. Met inductie spoelen met hoog rendement en laag vermogen én een slim Power Management systeem, biedt dit fornuis ook goede prestaties en efficiëntie indien u slechts over 2 fasen (16A / 230 Volt) elektra aansluiting beschikt.

Conclusie

Als u op zoek bent naar het beste inductie fornuis op de markt, dan hoeft u niet verder te kijken dan Elementi di Cucina. Deze fornuizen bieden inductie spoelen met laag vermogen, een slim Power Management systeem en een uitzonderlijke kookervaring. Tel daar de zuinige en snelle oven bij op en u heeft alle ingrediënten voor iedere thuiskok. Wacht niet langer en upgrade uw keuken met de nieuwe serie Elementi di Cucina inductie fornuizen!

1-36 of 50