Falmec afzuigkappen met E.ion systeem voor schone lucht

Artikel geplaatst op: 19-07-2023 | update datum: 19-07-2023
Sinds 2015 is bij het bouwen van nieuwe huizen besloten dat er geen afzuigkanaal naar buiten geïnstalleerd mag worden bij een afzuigkap. Een logische stap naar het verduurzamen van je woning echter brengt dit ook enkele uitdagingen met zich mee. Hoe zorg je voor een schone gezuiverde lucht in je keuken zonder dat een vislucht blijft hangen of de ramen beslaan?

Falmec heeft hiervoor het E.ion systeem ontwikkeld. Een systeem welke middels sensors de luchtkwaliteit binnen de woning monitort. Je ziet dit door middel van de kleuren van het blad, deze gaan van groen naar geel.Hoe werkt het E.ion systeem

Het E.ion systeem maakt gebruik van een regenereerbaar koolstoffilter in combinatie met een Zeolith filter. Dit koolstoffilter filtert de nare luchtjes terwijl het Zeolith filter bacteriën, schimmels, virussen en vocht tegenhoudt.

Het tegenhouden van het vocht biedt een toegevoegde waarde ten opzichte van een plasmafilter. Een plasmafilter biedt namelijk niet de mogelijkheid het vocht tegen te houden. Ook hoef je de afzuigkap niet na te laten draaien waar dit bij plasmafilters wel nodig is. Het filter verdampt vervolgens langzaam het vocht in de ruimte.

Een ander mooi voordeel van het E.ion systeem is dat dit systeem zonder ozon werkt. Plasmafilters gebruiken ozon om de lucht te reinigen waarbij weliswaar minimale hoeveelheden de ruimte in geblazen worden. Dit is niet slecht voor je gezondheid, echter des te minder, des te beter.

Falmec afzuigkappen met E.ion systeem voor schone lucht


Automatische inschakeling

De eerder benoemde sensor in de afzuigkap meet continu de luchtkwaliteit in de ruimte. Wanneer de luchtkwaliteit slecht is in de ruimte kan de afzuigkap automatisch inschakelen op de laagste stand. Middels het NRS systeem in de afzuigkap is dit vrijwel niet hoorbaar terwijl de luchtkwaliteit verbetert in de ruimte.

Deze unieke functie zien we op dit moment nog niet terug bij andere merken van afzuigkappen en maakt de afzuigkap uniek in zijn soort.  Onderhoudt in 3 stappen aan het Zeolith filter Het Zeolith filter dien je een keer per anderhalf jaar te regenereren. Dit doe je door het filter in de oven te plaatsen.

We leggen je hier uit hoe je dit doet:

Stap 1. Haal het filter uit de afzuigkap
Stap 2. Leg het filter 2 uur lang op 200 graden in de oven
Stap 3. Je filter is weer klaar voor gebruik

Door het filter in de oven te plaatsen verdampen de opgenomen geuren en vocht welke zich in het filter bevinden. Je filter zal hierna weer hersteld zijn en kan je deze nogmaals 1,5 jaar gebruiken.

Uitleg van de werking van het unieke Falmec filter met Zeolith


De levensduur van een Zeolith filter is tussen de 3 tot 5 jaar bij normaal gebruik. Hierna adviseren we je het filter te vervangen voor een nieuw Zeolith filter. Je kan dit filter tot 2 maal toe regenereren. Hierna verliest het filter zijn kracht en dient deze vervangen te worden.

Wist je dat Falmec meer unieke functies heeft zoals het No-Drop systeem en de NRS technologie.

19 artikel(en)